Ερρορρ 404- μη με ψάχνεις είμαι αλλού!

Τους τελευταίους δύο μήνες το μυαλό μου είναι αλλού.

Το σώμα μου είναι εδώ και περιφέρεται, το μυαλό μου όμως είναι σε κάποια παραθαλάσσια καφετέρια σε μια αρκετά απομακρυσμένη πόλη της Κρήτης και χαζεύω αυτό το απίστευτο μπλε της θάλασσας!

Εντάξει δε μπορώ να μην παραδεχτώ την ομορφιά αυτής της εποχής! 

Crete-Lassithi

Μην παίρνεις αέρα ότι βρήκες σύμμαχο.. Το έχω πει πολλές φορές πως με το καλοκαίρι δε τα πάω καλά, ζεσταίνομαι, ιδρώνω, κολλάω, γκρινιάζω- καλή ώρα! Η υπερβολική ζέστη με αποσυντονίζει και δε μπορώ να λειτουργήσω. Βραχυκυκλώνω και εμφανίζω Error 404 να συνδεθεί επειγόντως με ανεμιστήρα
Όχι πως δεν αποσυντονίζομαι και άλλες εποχές και περιμένω ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, απλά η κατάσταση μου σε αυτή τη φάση χειροτερεύει. 

Όπου δω καρέκλα του gypsy σωριάζομαι (είναι και άνετες οι άτιμες), απλώνω και τα πόδια μου σε τοίχους, κάγκελα και άλλα ακουμπιστήρια και άντε να με ξεκουνίσεις! Εννοείται παρέα με μία ποτήρα φραπέ - σε κουβά όπως λέω σε όποιον προσφέρεται να μου φτιάξει καφεδάκι! Τι να μου κάνει εμένα το απλό νεροπότηρο..

kafe-sti-paralia-ths-krhths

Εγώ και το καλοκαίρι υπήρξαμε φίλοι κάποτε..
Πρέπει να ήταν την εποχή που έτρεχα με ένα κόκκινο BMX (μάρκα ποδηλάτου για τους νέους) και οι μόνες μου σκοτούρες ήταν αν θα με άφηνε η γιαγιά να πάω βόλτα στην πλατεία με το ποδήλατο και εννοείται να μου δώσει λεφτά για παγωτό, δραχμές ήταν τότε! 

Ναι ρε φίλε είμαι λίγο μεγάλη.. 
Μεγάααληη..  δεν είμαι και σαν τη Πελοπόννησο. 


Τότε που λες δε με ένοιαζε η ζέστη, η κάψα μου για βόλτα και παγωτό με όλη τη παρέα ήταν μεγαλύτερη, ήμουν και νέο κορίτσι που να κουραστώ. Κάποτε ήμουνα πουλί και με αγαπούσανε πολλοί!! Εντάξει το ξέρουμε το παρακάτω.. χαχαχα μη το πεις!

Κόκκινο ποδήλατο έχω και τώρα, μεγάλη όρεξη για παγωτό έχω πάντα, κουράγιο για πετάλι όμως.. δεν έχω καρδιά μου!! Τα φτύνω στην ανηφόρα και αρχίζω τα γαλλικά, τι την ήθελα τη γυμναστική......... @%@ και άλλα τέτοια. Είπαμε να χάσω 'κανένα' κιλό όχι όμως να ξεβγώ που λένε και στη Κρήτη! Να βγω off για να στο μεταφράσω.

Τις πρώτες εβδομάδες που λες θέλω τα όπα μου, θέλω τις τσάρκες μου, θα πιω το φραπεδάκι μου στην αυλή του χωριού, θα κάνω το μπάνιο μου στη θάλασσα γιατί είμαι και γοργόνα -ας γελάσουμε όλοι μαζί - θα αράξω στην καφετέρια κοντά στην θάλασσα να ακούω το κύμα, πλαααφ.. πλουφ.. πλααφ.. πλουφ.. Αλλά πόσο πια;; 
Αρχίζει και με πιάνει το ανάποδο. Τσατάλια τα νεύρα μου από το πολύ πλάτσα πλούτσα! Εντάξει έκατσα ξεκουράστηκα, χαλάρωσα, ξέφυγε το μυαλό μου. Αρχίζω να βαριέμαι την όλη διαδικασία της θάλασσας, με κουράζει και είναι που δε θέλω να κουραστώ πολύ γιατί μετά θα πάει τσάμπα η ξεκούραση μου.. Δε ξέρω αν με πιάνεις;; 

grafo-pano-se-petres

Και επειδή υλικά χειροτεχνίας δεν έχω στο χωριό για να ξεσπάσω την πληρώνουν τα κλαδιά από τους σχίνους, οι πέτρες, τα κοχύλια της παραλίας! Μαζεύω και εκεί ότι μπορείς να φανταστείς. Οι κακές συνήθειες δε κόβονται. 

Όχι μετά από όλα αυτά, δεν θα με χαρακτήριζα καλοκαιρινό τύπο!
Γκρίνιααα εε? Λόγω της ημέρας.. Η ζέστη.. Κάτι τα λόγια του Παπά.. Συγκρατήσου Αντωνάκη λόγω της ημέρας!! χαχαχα



Όπως κατάλαβες το κλείνω το μαγαζάκι για καλοκαίρι, πρώτον γιατί κάθε φορά προγραμματίζω να κάνω ανάρτηση στο ενδιάμεσο αλλά δε στρώνομαι.
Το μόνο που στρώνω είναι το τραπέζι για φαί, ως συνήθως!! Ε αφού η θάλασσα μου ανοίγει την όρεξη, τι να κάνω;;
Δεύτερον άντε και έγραψα.. Ποιος έχει όρεξη να κάθεται να με διαβάζει;;; χαχαχα

eimaste-se-diakopes


Για αυτό σου λέω..
Πάμε να χαλαρώσουμε να ξεφύγει λίγο το μυαλό μας, να δούμε λίγο κόσμο, να μιλήσουμε, να πιούμε καμιά ρακί και από το Σεπτέμβρη ξανά αρχίζουμε διαβάσματα, γραψίματα σε blog και σχολεία!! Πρώτα πρέπει να ανανεωθούμε!

Ξέρω να πιω μία ρακί και για σένα!
Και πιες Κύριε Σκουντρή και ξαναπιες Κύριε Σκουντρή, πάρτον κάτω το Κύριο Σκουντρή.


Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα! Αυτό το τραγούδι μου άρεσε να ακούω όταν έκλεινε το σχολείο.. τότε.. Μη ψάχνεις το πότε.. όταν είχε πρώτο βγει!!
Τελικά παίζει να είμαι και σαν την Πελοπόννησο! χαχαχα

Τώρα δε κλείνει το σχολείο αλλά κατεβάζω διακόπτες οπότε την μία χαρά την αισθάνομαι !!



Εγώ μόνο να ευχηθώ καλή ξεκούραση σε όλους!!

Ραντεβού το Σεπτέμβρη ανανεωμένη και με άλλα κόλπα!





Σχόλια

  1. Καλο καλοκαιρι Ελεανα μου.Καλες βουτιες και πολλες βολτες!! Και ομορφες διακοπες να κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα, έχω λυθεί στα γέλια! Πραγματικά απόλαυση τα όσα γράφεις! Καλο καλοκαίρι Ελεάνα μου και ραντεβού το Σεπτέμβρη! Πολλά φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α να σου πω, μου εκλεψες την ανάρτηση! είχα σκοπό να το πω 1η ιουλιου! οποτε οπως κατάλαβες σε νιώθω πλήρως! να ξεκουραστείς και για εμένα κοίτα ε?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι Μάχη μου 1η Ιουλίου την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια!!! :))
      Σου εύχομαι να περάσεις καλά και να ξεκουραστείς!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ποσο απολαυστική ανάρτηση! Καλό καλοκαίρι Ελεάννα μου! Να περάσεις τελεια!!! Ραντεβού το Σεπτέμβρη λοιπόν! Splash!!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Κλειώ!! Να περνάτε όμορφα!! :)) Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. καλό καλοκαίρι , μικρή!
    Λεω μικρή επειδή εγώ είμαι σαν την Πελοπόννησο, χαχαχαχαχαχχ!
    Κι όπως έγραφαν κάποτε οι κινηματογράφοι σε μεγάλα πανό: ''Ραντεβού τον Σεπτέμβριο''

    Υ.Γ.όχι μην ρωτήσεις λοιπόν κι εσύ πότε ήταν αυτό το ''κάποτε''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος κάπου κάποτε.. μα που να το θυμάμαι!! Λίγο το άλλαξα το τραγουδάκι.. αλλά δε πειράζει!! :p Αυτή η Πελοπόννησος.. ζημία που μας έχει κάνει!! :))
      Ραντεβού το Σεπτέμβριο Αλέκα!!

      Διαγραφή
  6. Ελεάννα μου, πολύ αστεία η τελευταια σου ανάρτηση...μου άρεσε πολύ! Θελω να σου ευχηθω απο καρδιας, καλες διακοπες, με πολυ φαγητο, ρακες, θαλασσα κι οτι αλλο ποθει η ψυχη σου!!! Να γυρισεις με γεματες μπαταριες κ ανανεωμενη διαθεση!! Σε φιλω γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές!! Θάλασσα και φαγητό είναι το πλέον σίγουρο συν κάτι παγωτά και λουκουμάδες!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. κατέβασε και μια ρακί για μένα αγαπητή μου.... Σε φιλώ! Καλή ξεκούραση και εύχομαι ανανέωση και γέμισμα μπαταριών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η ρακί δε θα μας φτάσει λέμε!!! χαχαχαχαχα Κουρούμπελο θα γίνω!!
      Σε ευχαριστώ Μαίρη μου! Πολλά φιλιά και καλά να περάσετε στις διακοπές σας!

      Διαγραφή
  8. Καλό καλοκαίρι! Μου έφτιαξε τη διάθεση η ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που κατάφερα να μας ανεβάσω λίγο πριν φύγουμε!!
      Καλό καλοκαίρι και σε εσένα!

      Διαγραφή
  9. Καλό καλοκαίρι Ελεαννα και καλή ξεκούραση. Εγώ θα είμαι εδώ... στον υπολογιστή αλλά να με σκεφτεσαι που και που και να πίνεις κανα φραπέ για μένα! Τα λέμε τον Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου απο φραπέδες άλλο τίποτα!! Εγω πάλι θέλω να είμαι σε υπολογιστή αλλά δεν έχω πρόσβαση καθημερινά. Σε παρακολουθώ απο την σελίδα σου και θαυμάζω τις βόλτες σας!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. 'Ε όχι και σαν την Πελοπόννησο, Ελενάνα μου!!!!! Τί να πούμε κι εμείς οι μεγαλύτερες??? χα χα χα!!!!
    Πόσο σε καταλαβαίνω όσον αφορά την αντοχή στην ζέστη! Είμαι κι εγώ αλλεργική στις υψηλές θερμοκρασίες. Ποτέ δεν κάθομαι στον ήλιο. Κολυμπάω αρκετή ώρα (αφού πλέον μένω κοντά σε θάλασσα) και μόλις βγώ από την θάλασσα φεύγω αμέσως. Μου αρέσουν οι δροσιές. Γι αυτό τα καλοκαίρια, όσο ήταν μικρά τα παιδιά μου, φεύγαμε ταξίδια στην Ευρώπη παίρνοντας μαζί μας μπουφανάκια και ομπρέλλες...χα χα χα!!!
    Καλά να περάσεις, όπου κι αν βρεθείς, να χαλαρώσεις, και με το καλό μα επιστρέψεις στην γειτονίτσα μας και να τα ξαναλέμε!!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λέω συνέχεια πως δεν είμαι καλοκαιρινός τύπος και με κοιτάνε με μισό μάτι!
    Οπότε, σε καταλαβαίνω! Αλλά θα γίνει αισθητή η απουσία σου, να ξέρεις!
    (Εγώ θα ήθελα να σε διαβάζω πάντως! Μπορείς να κάνεις καμια ανάρτηση για εμένα?!)
    ;-)
    Να περάσεις όμορφα, κούκλα μου! Να έχεις δροσιά γύρω σου, παγωτά και σύνεργα χειροτεχνίας πλάι σου και όσο το δυνατόν λιγότερη γκρίνια! (Κράτα απόθεμα για όταν θελήσεις να κάνεις πάλι καμιά εσωτερική μετακίνηση επίπλων! Γκουχ! Γκουχ!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, παλαβιάρα μου! Have fun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας αφήνεις με μια ξεκαρδιστική ανάρτηση οπότε συγχωρούμε το "κλεισιμο λόγω διακοπών" και σου ευχόμαστε ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΕΣΥ!
    Φιλιά πολλά Καλοκαιρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελεάνα μου ,μπορεί να μην σ'έχω γνωρίσει απο κοντά παρ'όλα αυτά όμως είσαι ένα άτομο "έξω καρδια" που δίνεις απλόχερα την ευχαρίστηση να σε διαβάσει οποιοσδήποτε τα πολύ επιτυχημένα posts σου...σου εύχομαι καλό καλοκαίρι να περάσεις χαλαρά και όμορφα...φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλές διακοπές λοιπόν! Καλά να περάσεις, περιμένουμε την δυναμική επιστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ελεάνα μου αγαπημένη!!! Κι εγώ κάπου εκεί τριγύρω είμαι σαν την Πελοπόννησο!!! Με δραχμούλες αγόραζα παγωτάκι απο την πλατεία του χωριού μου!!!Τώρα τα λέω στο μεγάλο μου και χαμογελώ! Βλέπεις πριν ενα μήνα έγινα 38 και ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τη γεύση των παγωτών που είχε το μαγαζάκι της θείας Μαρίας!!! Αν περάσεις απο Κρήτη περιμένω...Φιλιά πολλά πολλά!!💜

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΖΗΛΕΥΩ!!!!! ΖΗΛΕΥΩ!!!! στο ειπα οτι ΖΗΛΕΥΩ???? και κουκλα μου...στο χωριο με 1-2 ρακες κ καθετι θα σου φαινεται υπεροχο για χειροτεχνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όμορφες και χαρούμενες διακοπές να έχεις, ακριβώς όπως η ανάρτησή σου!
    Φιλιά και ραντεβού τον Σεπτέμβρη :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλό καλοκαίρι,καλή ξεκούραση και να μας έρθεις ανανεωμένη τον Σεπτέμβριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι αγαπητή μου.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά κάνεις, κοίτα να απολαύσεις την κάθε στιγμή. Καλό καλοκαίρι Ελεάνα μου, ραντεβού το Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό καλοκαίρι Ελεανα,δροσερό και αερατο.Να περάσεις όμορφα και να ξεκουραστείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολλές και Καλές Διακοπές!
    Κάνε μια βουτιά και για μας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είσαι σοβαρή παιδί μου;;;;;; Θα απέχεις τόσο καιρό;;;;;;;; Να γυρίσεις πάραυτα τουλάχιστον στις αναρτήσεις γιατί.... έτσι θέλω εγώ! Πριν γυρίσεις όμως ξεκουράσου, κάνε μπάνιο και απόλαυσε την ωραιότερη εποχή του χρόνου, την εποχή που νιώθεις τόση ελευθερία, το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!! Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγώ γιατί νόμιζα ότι σου είχα απαντήσει πάλι? Τόσο πολύ θα λείπεις?Και εγώ με ποιόν θα χαλαρώνω διαβάζοντας? Οκ κάνε τις διακοπούλες σου, ξεκουράσου και που και που στείλε μας καμιά φωτογραφία σου να ξέρουμε ότι περνάς όμορφα!Τα φιλιά μου<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χα,χα! Ελεανάκι μου σε καταλαβαίνω αλλά εντάξει, κάνε και κανένα πέρασμα, έτσι να μας λες κι ενα γεια.
    Μάζευε θησαυρούς και έμπνευση από τη θάλασσα- για γυαλάκια που μου έγραφες κοίτα σε καμιά παραλία με παρακείμενες ταβέρνες, καφέ κτλ όλο και κάποιο μπουκάλι θα έσπασε και θα το λείανε η θάλασσα...
    Φιλιά πολλά και καλή ξεκούραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλο καλοκαιρι να περασεις και να γεμασεις τις μπαταριες σου με εικονες και αναμνησεις. Λιγο κρασι λιγο θαλασσα και το αγόρι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μπήκα να δω τελευταίες αναρτήσεις και λείπεις ήδη έναν μήνα, χεχε! Να περνάς τέλεια και ραντεβού τον Σεπτέμβρη! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απολαυστικότατη η ανάρτησή σου Ελεάνα μου όπως πάντα, χα χα! Αχ πως σε καταλαβαίνω! Κι εγώ τα έχω φορτώσει στον κόκκορα από τον Ιούνιο. Με το καλό να γυρίσεις ανανεωμένη τον Σεπτέμβριο και να φτιάξεις καταπληκτικά πράγματα με τους θησαυρούς που μαζεύεις! Να απολαμβάνεις τις διακοπές σου και να περνάς σούπερ! Φιλάκια πολλά πολλά και την αγάπη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οκ, μας άφησες με τον δικό σου μοναδικό τρόπο!!! Να περνάς τέλεια τρελοκόριτσο, καλές διακοπές, τέλος σε όλα λοιπόν και κοίτα μόνο τις βουτιές και το άραγμα!!!Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να περνάς τέλεια Ελεάνα μου! Να ξεκουραστείς και να μας έρθεις πίσω με πολλές πολλές φρέσκιες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλο καλοκαιρι Ελεαννα και καλα να περασετε! Τουλαχιστον εκει εχει καλοκαιρι, εδω Aberdeen μονο γκρι, μουντιλα και κρυο!

    Φιλια απο Σκωτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν μπορώ να σου πω να περάσεις καλά, γιατί ήδη πέρασε το καλοκαίρι, σου λέω μόνο ότι γέλασα με την ανάρτηση σου και τις πετυχημένες ατάκες από ταινίες.
    Τώρα ελπίζω να έχω κι εγώ χρόνο να τα λέμε.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου