Μεταμορφώνω τα παλιά σεμεδάκια και στολίζω το σπίτι

Ήταν να μην πάρω φόρα με τα σεμεδάκια!! Για να πω την αλήθεια εδώ και ένα χρόνο μου είχε μπει η ιδέα να δοκιμάσω κάποια κατασκευή με σεμέν όμως τα λυπόμουν, άσε που ήξερα τι θα έλεγε η γιαγιά αν ζούσε και με έβλεπε.. Και που μπορεί να την έχω πια να μου τα πει live αλλά τα λόγια της ήταν σαν τα άκουγα..  Που εσείς οι νέες δε μπορείτε να τα εκτιμήσετε, που αφήνετε τα έπιπλα γυμνά, οι μοντερνιές σας μάραναν, μία από τα ίδια έλεγε και στη μάνα μου! Οπότε που να τολμήσω!

κατασκευές-με-τα-παλιά-σεμεδάκια

Έλα όμως που μου ξέφυγαν τρία από αυτά μέσα στο πλυντήριο με τα χρωματιστά και απέκτησαν ένα ωραίο πράσινο σαν αυτό της κάμπιας! Για μήνες τα είχα στο ντουλάπι, αφού μέχρι και η χλωρίνη δε κατάφερε να τα επαναφέρει.
Τελικά πήρα την απόφαση να τα αξιοποιήσω αλλιώς μαζί με δύο ακόμα που είχε βρει στη λαϊκή η θεία του Ν. και μου τα είχε αγοράσει όταν της είπα πως θέλω να φτιάξω ένα διακοσμητικό με παλιά σεμέν!

'Όταν το συζήτησα με τη μαμά μου και μου είπε πως τα βρήκε 10 ευρώ, το ένα παρακαλώ, σε κάποιο μαγαζί της Αθήνας μου έφυγε κάθε τελευταία αμφιβολία!

decoration-with-old-doilies

Σου έδειξα στην ονειροπαγίδα ότι βούτηξα το ύφασμα στη κόλα για να σκληρύνει όμως τώρα το πρόβλημα ήταν πως έπρεπε να καλύψω και το πράσινο, αλλά για όλα υπάρχει λύση!! Ακρυλικό χρώμα που έχω για τις κατασκεύες!!!!

Έφτιαξα σε τρία διαφορετικά μπολάκια ένα μείγμα από κόλλα και το χρώμα που ήθελα να έχουν και ξεκίνησα να τα βουτάω και να παίζω. Για να τους δώσω σχήμα πήρα πλαστικά και αλουμινένια μπολάκια, τα τύλιξα με μεμβράνη ώστε να ξεκολλήσουν εύκολα όταν στεγνώσουν και για να μην τραβήξουν χρώμα από αυτά του γιαουρτιού που χρησιμοποίησα.

Tip  φορέστε γάντια χειρουργικά για να μην γίνουν τα χέρια σας τρικολόρε.

χρωματίζω-τα-παλιά-σεμεν

Και από την στιγμή που άρχισα δε σταματούσα!! 
Έφτιαξα ροζ και άσπρο μπολάκι βάζοντας τους και από μία τσαχπινιά, κορδέλα στο ένα περασμένη μέσα απο τις τρυπούλες και ένα φιογκάκι στο άλλο. Ένα ακόμα ροζ που έφτιαξα πήγε δώρο σε ένα όμορφο κοριτσάκι για να βάζει μέσα τα τσιμπιδάκια των μαλλιών της. 
Στο άσπρο έβαλα απλά ένα κερί και το στόλισα στο σαλόνι.

old-doilies-in-a-bowl-shape

semedakia-ths-giagias

Έφτιαξα ένα σουπλά σε γκρι-μαύρο για να ταιριάξει με κάτι ακόμα που είχα στο νου μου και θα το δείτε σε επόμενη ανάρτηση. 

colour-your-old-doilies

Και το μεγάλο σουξέ (για μένα) ήταν το μακρόστενο σεμέν που έγινε τύπου πιατέλα και φιλοξενεί στο τραπεζάκι του σαλονιού όλα τα TV -κοντρολ, έξτρα μπαταρίες κινητών και τα κινητά!! Είναι απίστευτη ευκολία όταν συμμαζεύω γιατί κάθε βράδυ μπαίνουν εκεί μέσα και έτσι το τραπέζι δείχνει τακτοποιημένο!   

χρωματίζω-τα-παλιά-σεμεν-της-γιαγιας

Κάπως έτσι γέμισα το σπίτι με τα σεμεδάκια της γιαγιάς που μέχρι τώρα δε στόλιζα! Βέβαια τα καλά της δε τα πειράζω εννοείται, αυτά ήταν 12 και τα έβαζε κάτω από τασάκια στα πλαϊνά τραπεζάκια του σαλονιού της οπότε τρία -τέσσερα χάλασα μόνο, μικρό το κακό..

Καλή επιτυχία σε όποιον αποφασίσει να 'πειράξει' τα παλιά σεμέν!


Σχόλια

  1. Καταπληκτικά καλαθάκια θα τα έλεγα εγώ, ειδικά το ροζ πολύ όμορφο βγήκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες καλαθάκια Δέσποινα γιατί αυτή στιγμή τα χρησιμοποιώ βάζοντας διάφορα μικρό-πράγματα που κυκλοφορούν σκόρπια εδώ και εκεί!!

      Διαγραφή
  2. Ελεάνα μου αξιοποίησες τα σεμεδάκια με τον καλύτερο τρόπο! Εχω κι εγώ μπόλικα τέτοια σεμεδάκια από την γιαγιά μου και τα λυπάμαι όπως λες κι εσύ αλλά σκέπτομαι τι είναι καλύτερο, να είναι κρυμμένα μια ζωή στα συρτάρια ή να αξιοποιηθούν και να τα χαιρόμαστε βλέποντάς τα κάθε μέρα. Τα δικά σου έγιναν πανέμορφα, ειδικά τα κορδελάκια τους δίνουν άλλη χάρη, παραμένουν ρομαντικά και συνεχίζουν να στολίζουν το σπίτι, απλά με άλλο τρόπο που δεν είχαν φανταστεί οι γιαγιάδες μας, πιο μοντέρνο και χρηστικό! Και το ροζ το κοριτσάκι θα το ευχαριστηθεί πάρα πολύ! Φιλάκια πολλαααααααααά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάλεια μία φίλη που τα είδε μου είπε πως θυμάται την γιαγιά της στο χωριό να τα κάνει κολλαριστά και να τους δίνει σχήμα, συνήθως τα έκανα μπολιέρες και τα στόλιζαν στις τραπεζαρίες από ότι έμαθα!
      Πλέον είναι και εγώ τις άποψης πως πρέπει να τα στολίζουμε, αυτό ήθελαν και οι γιαγιάδες μας για αυτό και μας τα παρέδωσαν απλά ο τρόπος και το στυλ διακόσμησης έχει πλέον έχει αλλάξει μια και τα σπίτια μας έχουν άλλο στυλ!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μια χαρά τα "πείραξες" μπράβο !!!! Έγιναν πιο χρηστικά και δεν μένουν και στα συρτάρια αχρησιμοποίητα !!!! Να τα χαρείς !!!!! Σε φιλώ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ράνια μου!! Μακάρι να έβλεπε και η γιαγιά μου πως επιτέλους τα στόλισα! Καημό το είχε!! :)

      Διαγραφή
  4. Κι όμως, εγώ όταν ήμουν μικρή, έβλεπα τις γιαγιάδες (που μπορεί και να μην ήταν γιαγιάδες -ηλικιακά- οι δόλιες, αλλά έτσι να μου φαίνονταν) και έφτιαχναν τέτοια καλαθάκια από δαντέλα, σαν τα δικά σου! Πολύ όμορφα :) Τα φιλιά μου και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου έχεις απόλυτο δίκιο και εγώ αυτό έμαθα και το έγραψα παραπάνω στη Θάλεια. Μάλιστα τα κολλάρανε κιόλας για να στέκονται. Αρα η μόδα ξαναγυρίζει με ένα διαφορετικό τρόπο!! :))

      Διαγραφή
  5. ωραιοτατα και ειδικα το ροζουλι! και εχω απειρα πετσετακια/δεμεδακια κτλ...ξερεις, απο τη προικα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα αυτές οι προίκες.. και τι δεν έχουν!! Από την λυπάμαι που είναι μέσα σε μπαούλα και ντουλάπες και τελικά δε τα χαίρεται κανένας!

      Διαγραφή
  6. Έχω μείνει άφωνη!!!!!!! Εγώ δεν έχω σεμεν καθόλου οπότε θα κάνω μια βόλτα προς πατρικό μεριά αχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις σεμεδάκιααααα?? χαχαχαχα αδύνατον!! Είναι must μόλις σε βλέπει γιαγιά να μετακομίζεις σε δικό σου σπίτι!! :))) Κάνε μία βόλτα όλο και κάτι θα βρεις!!

      Διαγραφή
  7. Τέλεια έγιναν ,πολύ εντυπωσιακά!!! Θα συμφωνήσω, της γιαγιάς και της μαμάς δεν τα πειράζω ακόμα κι αν δεν τα στρώνω, τα λυπάμαι, αλλά μπορούμε άνετα να αγοράσουμε δυο τρία ή να πλέξουμε κάτι εύκολο με λίγο χοντρούτσικο νηματάκι για πιο γρήγορα. Έτσι δε θα έχουμε τύψεις...
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου πλέον ψάχνω όμορφους και κάπως πιο μοντέρνους τρόπους να στολίσω και αυτά που είχε φτιάξει η γιαγιά γιατί είναι κρίμα να μη τα βλέπει άνθρωπος, τόσο κόπο έκαναν για να μας ευχαριστήσουν και δε ξέρω αν η επόμενη γενιά θα τα εκτιμήσει ή κάποια στιγμή θα βρεθούν σε κανένα παλιατζίδικο.. Φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. λοιπόν σοβαρευτείτε λίγο και σταματήστε να καταστρεφεται πράγματα που ούτε κατά διάνοια δεν μπορείτε να φτιαξεται αυτά είναι φτιαγμένα με κόπο και ενίοτε και με δάκρυα από ανθρώπους μιας άλλης εποχής που είχαν την κακή όπως αποδείχτηκε έμπνευση να σας τα εμπιστευτούν. Λοιπόν αν κατά λάθος σας συμβεί να χρωματιστούν τα σεμαδακια σας υπάρχει στα syper market s ένα απορρυπαντικο που λέγετε ξεβαφτικο (συνήθως είναι δίπλα στα απορρυπαντικα)θα τα επαναφέρει και θα γίνουν και καλύτερα από πριν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε/Κυρία
      Θα μου ήταν πιο εύκολο να σβήσω το σχόλιο σας.. Παρόλα αυτά θα σας απαντήσω πως στο τέλος της ανάρτησης γράφω ότι τα καλά σεμεν δεν τα χαλάω.. Φαίνεται όμως πως η αγένεια δεν σας άφησε να το διαβάσετε!

      Οι δικοί μου συγγενείς (μια και σε αυτούς αναφέρεστε) ήταν ευγενικοί άνθρωποι με τρόπους και αυτές τις αξίες της πέρασαν και σε εμάς και ίσως να αξίζουν περισσότερο από 3-4 σεμεν!

      Πάντως για να απαντήσω στο 'όμορφο' σχόλιο, πολλά κεντητά είναι μηχανής και δεν είναι φτιαγμένα στο χέρι. Πρέπει να τα δεις από κοντά και βέβαια να είσαι σχετικός με το αντικείμενο για να αναγνωρίσεις τις αρχές και τα τελειώματα!!

      Το ότι δεν γνωρίζουμε να τα φτιάξουμε δυστυχώς φταίει η γενιά των γονιών μας. Αν κρίνω από το προφίλ σας στο G+ πρέπει να αναφέρομαι στην γενιά σας πάνω κάτω.. Ξέρετε αυτή η γενιά που κατέστρεψε τόσο όμορφα πράγματα.. Νεοκλασικά για αντιπαροχή, παλιά αντικείμενα που θεώρησε παλιατζουρίες και τα έδωσε στο πρώτο παλιατζή, ξεφορτώθηκε έπιπλα αντίκες για μοντέρνα κομμάτια -ρετρο.. Αυτοί που στα νιάτα τους δεν εκτίμησαν όσο θα έπρεπε κεντητά και υφαντά, τα θεώρησαν ξεπερασμένα 'ντεμοντέ' και τα έκρυψαν σε μπαούλα και πατάρια - κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 60 μέχρι προσφάτως. Τι ωραίο να μας κρίνεται και να μας ζητάτε και το λόγο...

      Οι crafters, οι νέες νοικοκυρές, οι λάτρεις του παλιού βρήκαμε νέους τρόπους διακόσμησης, μοντέρνους και είπαμε είναι κρίμα να τα τρώει ο σκόρος και να κιτρινίζουν!! Προτιμάμε να τα χαρούμε, να μας θυμίζουν της αγαπημένες μας γιαγιάδες αφού δε πρόκειται να τα πάρουμε μαζί μας φεύγοντας..
      Και όσο προχωράμε οι νέες γενιές θα αδιαφορούν ακόμα περισσότερο..

      Τελικά μάλλον που είχαν την σοφία οι παλιές να κρίνουν σε ποιες γυναίκες θα εμπιστευτούν την προίκα τους..
      Καλό θα είναι την επόμενη φορά, προτού προβάλετε κάποιον για το αν είναι σοβαρός ή όχι, να φροντίσετε να γνωρίζετε τουλάχιστον πέντε πράγματα για το άτομο και βέβαια να αναρωτηθείτε αν ο τρόπος σας ήταν αρκετά σοβαρός..

      Με όλο το σεβασμό
      Ελεάνα Α.

      Διαγραφή
  9. Εγώ πάλι κάτι έχω από τη γιαγιάκα μου! Ελεάννα μου αυτή την τεχνική την πρωτοείδα πριν 2 χρόνια στο σπίτι της κουνιάδας μου...τις τα είχε δωρίσει μια φίλη της που ασχολείται με τέτοια...υπέροχα τα έκανες! Το έχω κι εγώ στο νου μου πάντως, ίσως σας δείξω κάποια στιγμή! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνεις κάτι και ειδικά το ρανερ που μου είπες γιατί θα είναι πολύ όμορφο και επιτέλους θα έχουμε στολίσει όλα αυτά που μας έδωσαν!! Φιλιά Μαρία μου!!

      Διαγραφή
  10. Τι ιδέα! Και έγιναν πολύ όμορφα!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φανταστικά! Θα το τολμήσω και εγώ σίγουρα 😊😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα πλάκα θέλει τόλμη για να πειράξεις τα σεμεδάκια της μαμάς ή της γιαγιάς!! :D :D
      Πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  12. Ααααα!!! πάρα πολύ όμορφα!!! εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταπληκτικά τα έκανες, μου αρέσει που έβαλες την κορδελίτσα τα στόλισε πάρα πολύ. Είχα κάνει και εγώ στο παρελθόν κάτι τέτοια και τα είχα κάνει φωτιστικά!!! Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις και αν γιορτάζεις σήμερα Χρόνια σου Πολλά!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
      Φωτιστικό ονειρεύεται και η κουμπάρα μου με ένα παλιό πετσετο-σεμεδάκι!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Χριστίνα 6721/5/16 21:16

    α είναι κρυμμένα σε κάποιο συρτάρι.. Ο χρόνος να βάζει τα σημάδια της σκουριάς, η σκουριά σιγά σιγά κόβει το νήμα,καλύτερα αυτά που θεωρουμε ότι δεν θα τα αξιοποιήσουμε ποτέ, να τα μεταμορφώσουμε με σύγχρονες τεχνικές!!! Να τα χαρούμε!!!! Δεν ξέρουμε κάποτε οι κληρονόμοι μας τι θα τα κανουν, άσε που ...... μπορεί να μην τα θέλει ούτε ο παλιατζης!!!! Δημιουργείστε οι γιαγιάδες έδωσαν ... οι μαμάδες έδωσαν ... εσείς θα κάνετε τα δικά σας και εύχομαι να είσαστε καλά να δώσετε με περηφάνεια την σκυτάλη στην καινούργια γενιά. Εδώ χάσαμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους, έχουμε μνήμες και έργα τους στα πετσετακια θα σταθουμε?θεωρώ ότι η γιαγιά θα ήταν χαρούμενη αν έβλεπε ότι τα έργα των χεριών της, τα όνειρα και οι σκέψεις που έκανε όταν τα έφτιαχνε πιασαν τόπο!! Να εισαι παντα γερη δημιουργικη και χαρουμενη!!!! Ευχαριστουμε για τις οδηγιες κατασκευής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου πόσο δίκιο έχεις!! Είναι αυτό που λέω καιρό τώρα σε όλες τις γυναίκες που τα κρύβουν για να τα 'έχουν', δεν τα χαίρεται κανένας στη τελική και είναι κρίμα να τα τρώει ο σκόρος! Έκφραση της γιαγιάς και αυτό!! :)
      Το τι θα κάνει η επόμενη γενιά με προβληματίζει και εμένα αλλά μάλλον τον ίδιο φόβο πρέπει να είχαν και οι παλιές όταν τα έφτιαχναν. Τουλάχιστον εγώ τα με το δικό μου τρόπο τα στολίζω και η γιαγιά μου αν και μακριά πια έχει γίνει πάλι θέμα συζήτησης στο σπίτι αφού πολλές φορές σκέφτομαι αν τα έβλεπε θα χαμογελούσε ή γκρίνιαζε αλλά και πάλι γελάω όταν σκέφτομαι τι θα έλεγε!! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  15. Πάρα πολύ όμορφη δουλιά.
    Νάσαι καλά καλή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σου πω την αλήθεια, σε αυτά που έχω πλεγμένα από την γιαγιά μου ή σε αυτά που πλέκω εγώ δεν θα το έκανα, θα τα αξιοποιούσα ράβοντάς τα πάνω σε μαξιλάρια από λινάτσα ή άλλο μονόχρωμο ύφασμα. Σε αυτά της μηχανής όμως θα το επιχειρήσω σίγουρα. Γίνονται πολύ όμορφα καλαθάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ κάποια καλά δε τα πειράζω αλλά ψάχνω τρόπο πως να το στολίσω με ποιο μοντέρνο τρόπο γιατί θέλω να τα βλέπω, τόσο κόπο έκανε να μας τα φτιάξει!! :) Και νομίζω πως τώρα μου έδωσες μία ιδέα!! Να είσαι καλά Μαρία μου!

      Διαγραφή
  17. Βγήκαν τέλεια!!! Μπράβο που το επιχείρησες και το έκανες!!! Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ όμορφο!!! Ερώτηση ...πόσο ανθεκτικό γίνεται με αυτό το τρόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς ανθεκτικά να παραμένει το σχήμα τους, μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει να χαλάνε και μάλιστα το γκρι που έχω τα κοντρολ της τηλεόρασης πάει και έρχεται συνέχεια γιατί όλα εκεί τα βάζω για να συμμαζεύω το τραπεζάκι. Αντέχει!! Αν όμως τα βρέξεις χάνουν το σχήμα τους και πρέπει να ξανά κάνεις την διαδικασία εξ αρχής. Καλημέρα!

      Διαγραφή
  18. Η επιχείρηση αξιοποίησης των σεμεδακίων πάει πολύ καλά! Τι να πω Ελεάνα, είναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα κι ούτε που θα το φανταζόμουν να φτιάξω κάτι τέτοιο. Μην τη δει την ανάρτηση η μάνα μου μόνο, θα μου πάρει πίσω τα σεμέδια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα Ελευθερία γέλασα με το τελευταίο!! Πες της πως στο Κολωνάκι τα πουλάνε 10ευρώ το ένα (απο τα στρογγυλά) θα το κάνουμε επιχείρηση!!! :D
      Εμένα ευτυχώς η μάνα μου δεν είναι φαν των σεμεδακίων!! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Ωραία ιδέα και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από το να κιτρινίζουν στα συρτάρια και να τρώει ο σκόρος νομίζω η γιαγιά θα το εκτιμούσε. Κρίμα που δεν έχω να δοκιμάσω την τύχη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία κάνε μία βόλτα στη λαική, ξέρεις πόσα θα βρεις.. και τα πουλάνε για 1 ευρώ, σκέψου! Εγώ απο εκεί πήρα τα δύο γκρι!

      Διαγραφή
  21. πόσο όμορφα έγιναν!έφτιαξα κ εγώ ένα πρόσφατα, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μου έχει βγει σταθερό πολύ.Ίσως πρέπει να το ξαναπεράσω μια στρώση κόλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα μου πρέπει να το βουτήξεις μέσα σε ενα μπολάκι με κόλλα να τα αφήσεις κανένα λεπτάκι να απορροφήσει καλά και μετά να το βάλεις να πάρει σχήμα! Πρέπει και να το αφήσεις τουλάχιστον δύο μέρες να στεγνώσει καλά ωστε να σκληρύνει. Βέβαια εγώ εδώ έβαλα και χρώμα, ακόμα και στα άσπρα, οπότε δε ξέρω αν έγιναν πιο σκληρά λόγω αυτού. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμος25/5/16 21:49

    Ελεάνα τους δημιουργικούς ανθρώπους σαν εσένα που παίρνουν κάτι συνηθισμένο, αλλάζουν την χρήση του και το κάνουν ξεχωριστό, τους θαυμάζω πολύ!
    Το αποτέλεσμα ήταν τρομερό και το απόλαυσα!
    Σου στέλνω ένα γλυκό φιλί για καληνύχτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου να είσαι καλά!!
      Πολλά φιλιά! Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  23. Καλά έγιναν καταπληκτικά!!! Έχω μπόλικα σεμεδάκια από τη γιαγιά και τη μαμά μου αλλά φυσικά ούτε συζήτηση να βαλώ χέρι σε αυτά!!! Χα χα χα!!! Θα γίνει χαμός!!! Θα το δοκιμάσω όμως με κανα δυο του εμπορίου!!!! Ειδικά αυτό με τα τηλε κοντρολ το λάτρεψα!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλέ πού είναι το σχόλιό μου;;; Λοιπόν έλεγα πως θα το δοκιμάσω φυσικά, γιατί ενθουσιάστηκα αλλά δεν θα τολμήσω με τα σεμεδάκια της προίκας μου, γιατί θα βλέπω να εγκεφαλικά από μαμά και γιαγιά να έρχονται... χα χα χα!!! Θα βρω φθηνά στο εμπόριο! Κυρίως η μεγάλη δανδελένια πιατέλα με τα τηλε κοντρόλ με κέρδισε, δεν το κρύβω!!! Καλή συνέχεια τολμηρό μας κορίτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μου αρέσουν πολύ έτσι που τα έφτιαξες. Εγώ πλέκω και είμαι απο αυτές που θέλουν το σπίτι στρωμένο, αλλά κάποια μικρά κομμάτια ταλαιπωρημένα που δεν τα στρωνω πια ευχαρίστως θα τα έφτιαχνα έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μου έχει δώσει η μαμά μου 1-2 χαλασμένα σεμέν για αυτό το σκοπό αλλά δεν το έχω τολμήσει ακόμα! Τα δικά σου έγιναν πανέμορφα! Περιμένω πως και πως να δω το γκρι-μαύρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν άφησες πετσετάκι για πετσετάκι ήσυχο! Και τι καλά που έκανες... είναι τόσο όμορφα που είναι κρίμα να κιτρινίζουν στα συρτάρια μιας και ευτυχώς η μόδα του πετσετάκι και πάνω στην οθόνη της τηλεόρασης πέρασε ανεπιστρεπτί!!!! Ο πλεκτός "δίσκος" που μάζεψες τα χειριστήρια αλλά και το γκρι μαύρο σουπλά μπήκαν στην καρδιά μου! Φιλιά πολλά φιλενάδα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ελεάνα μου γλυκιά και αγαπημένη! Και εγώ έχω φτιάξει (ή μάλλον η μαμά) κάποια τέτοια σεμεδάκια ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε με κάποιον τρόπο μιας και όπως πολύ καλά λες μένουν κλεισμένα και ξεχασμένα. Και φυσικά δεν πειράζουμε τα αριστουργήματα αλλά κάποια πιο απλά. Μπράβο κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πολύ ωραια ιδεα! Να δεις καπου εχω καταχωνιασμενα σεμεδακια της μαμας ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ελεάνα μου πόσο όμορφα τα έκανες δε λέγεται! Νομίζω είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις κάτι τέτοιο αντί να το αφήσεις να κιτρινίζει σε κάποιο συρτάρι! Μπράβο κορίτσι μου! Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολύ καλα εκανες Ελεανα μου ξερω πολύ καλα για τι πετσετακια προκειτε.. συνήθως αυτά τα πλεκουν και τα κανουν μπουμπουνιερες..δεν ειναι ουτε η κλωσετή πολύ καλης ποιτητας.. τα πλεχτα που με τον καιρό χαλανε.. είναι πολύ ωραια ιδεα να ανακυκλωνονται σε κατι χρησιμο..οπως τα εφτιαξες και εσύ... ξερω οτι τα καλα δεν τα αγγιζουμε... το ιδιο κανουν και μενα οι κορες μου...και εχουν κασνει ωραιες πιατελες με τα πετσετακια..που επλεξα..και δεν τα εστρωναν.. εγω παντως το χαρηκα...να περνας ομορφα οτι και να κανεις φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απίθανα τα έφτιαξες Ελεάνα μου.
    Έχω κι εγώ κάποια που τα πήρα από τη λαϊκή με 2 3 ευρώ το ένα και θα το δοκιμάσω. Ήδη έφτιαξα κάποια καλαθάκια Πασχαλιατικα που τα έχω δείξει.
    Τώρα μαζεύω ότι βρω για ράννερ.
    Όπως βλέπεις, έχω αϋπνίες και είμαι ακόμη εδώ. Δεν κάνω θόρυβο, μπαινοβγαινω στις μύτες.
    Πάω παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είσαι πηγή έμπνευσης!!! Υπέροχα έγιναν κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χαχαχχαχαχααα............απολαυση εισαι δωστους να καταλαβουν αψογο αποτελεσμα φοβερη δουλεια ααα θα κανω κ γω ενα τετοιο να βαζουμε κινητα στην εισοδοοοοοοοο ελα κ εψαχνα να κανω ενα με νταντελα αλλα τι να το κανω μετα δεν ηξερααααααα να που εμαθααααααααααα σ ευχαριστω καλη συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου