Πυρογραφία σε γλωσσοπίεστρα!

Έχουμε πυρογράφο, έχουμε γλωσσοπίεστρα, τι φτιάχνουμε;; Σελιδοδείκτες με πυρογραφία!!

Πέρυσι μου είπαν πως θα γίνουν κάποια μαθήματα πυρογραφίας σαν εκείνο που έκανα για τη χαλκογραφία. Είπα λοιπόν στο μέγα 'χορηγό μου' πως θα το παρακολουθήσω και χρειάζεται να βρω πυρογράφο. Η απάντηση του αυτή τη φορά ήταν έκπληξη..

koritsakia-zofrafismena-se-glossopiestra

Έχουμε μου λέει!
Που τον βρήκαμε;;
Αγόρασα κάποια στιγμή γιατί μάλλον θα τον χρειαστώ..
Για πρώτη φορά (ίσως και η τελευταία) δε γκρίνιαξα για αυτά τα άσχετα εργαλεία που αγοράζει κατά καιρούς και είπα Οκ κατάσχεται!
Το μάθημα τελικά δεν έγινε και μου έμεινε ο πυρογράφος..

Τα γλωσσοπίεστρα πάλι τα είχα βρει το καλοκαίρι στις κούτες με τα πράγματα που είχαν μείνει Ελλάδα και τα πήρα γιατί θυμόμουν πως ήθελα να φτιάξω μία ιδέα που είχα δει αλλά στο μεταξύ ξέχασα τι ήταν αυτό!! Καλό εεε;; Το παθαίνω συνέχεια!

kataskevi-me-glossopiestra

Έτσι αποφάσισα να τα ζωγραφίσω και να φτιάξω σελιδοδείκτες για τη κόρη της φίλης μου! Σκέφτηκα ευκαιρία να δοκιμάσω τη τύχη και στο σχέδιο. Βράδυ μπροστά στη τηλεόραση και ενώ σχεδιάζω κοριτσάκια με το που πάει 12 τα μεσάνυχτα μου έρχεται στο μυαλό ο πυρογράφος!! Που να πάω για ύπνο.. Το μάτι μου γαρίδα και η περιέργεια για το αν αντέχει το ξυλάκι, μεγάλη. Τελικά μια χαρά μπορείς 'κάψεις' το συγκεκριμένο ξυλάκι και ας μοιάζει λεπτό. Οπότε από ζωγραφική με χρώματα μου προέκυψαν σελιδοδείκτες με πυρογραφία!!

zografiki-se-xylakia

Πέντε κοριτσάκια στολίστηκαν, έβαλαν κορδέλες στα μαλλιά τους, καλτσούλες, παπουτσάκια και θα πάνε δωράκι στη μικρή Ιωάννας που λατρεύει το σχολείο και  ακόμα και τις ελεύθερες τις ώρες εκείνη διαβάζει!
Στο τέλος μου άρεσαν τόσο που είπα θα φτιάξω και για μένα διότι βολεύουν πολύ, δεν είναι χοντρά τα ξυλάκια και έτσι δεν τσακίζει τα βιβλίο.

xylinoi-selidodeiktes

Ο πυρογράφος δεν είναι ακριβό σαν εργαλείο, κυκλοφορούν στα μαγαζιά ωραιότατοι με 10 ευρώ που την δουλεία τους την κάνουν μία χαρά! Απλά να ξέρεις πως πρώτα σχεδιάζεις αυτό που θέλεις με ένα μολύβι και μετά πας από πάνω και καις το ξύλο στις γραμμές. Δεν επιμένεις πολύ στο ίδιο σημείο γιατί καίγεται αμέσως, πιο έντονα εκεί που θέλεις να κάνεις διαχωριστικές γραμμές και με απαλές κινήσεις εκεί που απλά μοιάζει σαν να 'χρωματίζεις', ειδικά αν είναι λεπτό το ξυλάκι όπως στα δικά μου γλωσσοπίεστρα.
Την δοκίμασα και αυτή την τεχνική και τώρα ψάχνω πιο χοντρά ξύλα! Φέρτε μου ξύλα να τα κάψω χεχεχε!!

selidodeiktes-gia-ta-mathimatika-fysikh



Καλημέρα σε όλους!



Σχόλια

  1. Πόσο όμορφα έγιναν. Μπράβο Ελεάνα. Με κούρδισες για τα καλά...πάλι θα γκρινιάζει ο δικός μου "χορηγός". Τέλεια είναι και με πόση λεπτομέρεια. Μου άρεσε πολύ η μεσαία κυριούλα με το καρέ!!φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Νίκη μου!! Εμένα μονίμως γκρινιάζει όταν ζητάω αφού πρώτα ρωτάει τι θέλω να κάνω πάλι!! :))

      Διαγραφή
  2. Ελεάνα μου είναι φαντασικοι!!! Μου έχεις βάλει φωτιές! Πυρογραφο δεν έχω αλλά από ότι φαίνεται θα αποκτήσω (και στην περίπτωση μας εγώ είμαι που μαζεύω ένα σωρό μικροεργαλεια και πράγματα). Δίνει εσύ ιδέες και ψάχνω εγώ για ξύλα, χαχα! Φιλιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να είσαι από τις λίγες γυναίκες που αγοράζουν εργαλεία!! :)) Εγώ ξύλα ψάχνω συνέχεια, όπου πάμε κοιτάω δεξιά αριστερά μήπως βρω κάτι γιατί ποτέ δε ξέρεις που θα χρειαστεί!! χαχαχα Φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφα που έγιναν! και ας μην έγινε το μάθημα εσύ τα πέτυχες τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Μάχη!! Ήταν η πρώτη φορά και ήμουν κάπως επιφυλακτική.. Φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Μαζί με τα ξύλα έκαψες και μένα!!!! Ε θα με τρελάνεις, μια το ένα μια το άλλο .... δεν σε προλαβαίνουμε πια. Μα στ αλήθεια είναι τόσο εύκολο όσο το λες;;;;;;; Γιατί νόμιζα πως είναι μεγάλη τέχνη και δεν το τολμούσα!

    Όσο για τα εργαλεία χειρός ή τα μεγαλύτερα ποτέ δεν χαλάμε το χατήρι του χορηγού όταν θέλει να αγοράσει. Ποτέ δεν ξέρεις που και πότε θα σου χρειαστούν και σένα!

    Φιλιά και καλή συνέχεια (άραγε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον μαζί σου)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχα μην είσαι μαρτυριάρα!!! χαχαχαχαχαχα και να σε βασανίσουν εσύ δε θα μιλάς!! :ppp Με έχει πιάσει κρίση λέμε!!! Τι να κάνω να την πνίξω??? :o χιχιχιχι
      Πάντως ναι είναι εύκολο, μόνο σκέψου πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα το πυρογράφο. Σίγουρα με εξάσκηση και κανένα ωραίο σχεδιάκι θα είναι σούπερ ότι και να φτιάξεις!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. Ποτέ δεν ξέρεις πότε και πως θα σου χρειαστούν κάποια υλικά ή εργαλεία! Μπράβο Ελεάνα, το έκανες το θαύμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελευθερία μου!! Αγοράζει διάφορα κατα καιρούς που όντως στην αρχή γκρινιάζω αλλά μετά τα θέλω!! χαχαχα

      Διαγραφή
  6. τώρα και εγώ σαν τη Χριστίνα πιστεύω ότι είναι τέχνη και εσύ κυρία μου μας το παρουσιάζεις τόσο απλά !!
    Πάντως οι σελιδοδείκτες σου υπέροχοι !!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου εξάσκηση θέλει. Όπως έγραψα και στη Χριστίνα αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπιασα το πυρογράφο στα χέρια και δεν ήξερα πως πρέπει να το δουλέψεις απόλυτα. Όμως με ένα ωραίο σχέδιο και αν έχεις πάρει το κολάι είναι εύκολο και είναι ωραίο γιατί σιγά σιγά εμφανίζεται η εικόνα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. θα συμφωνήσω με τα κορίτσια πιο πάνω.. εμένα το χέρι μου δεν πιάνει ούτε για να τραβήξω ίσια γραμμή στο χαρτί, όχι να ζωγραφίσω και μετά με τον πυρογράφο από πάνω!!
    (είμαι σίγουρη πως όταν ο Θεός μοίραζε ταλέντα θα είχα πάει .. τουαλέτα!)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα εντάξει όταν είδα το σχόλιο σου γελούσα μόνη μου όση ώρα!! Κάποτε και εγώ πίστευα πως δεν έχω ταλέντο ούτε φιόγκο να δέσω αλλά σιγά σιγά με το να φτιάχνω πήρα μπρος!! Κοίτα με το σχέδιο και τη ζωγραφική σε χαρτί ούτε εγώ το έχω, πάντα όμως υπάρχει το κόλπο του ξεπατικώνω ;)

      Διαγραφή
  8. Φοβερά!!! Ααααα μη μου ανοίγεις δουλείες!!! Πάντως θεωρώ είναι δύσκολο, θέλει ένα practise να δεις πόση πίεση θα βάζεις! Μπράβο φοβερή ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αυτό είναι αλήθεια Μαίρη, θέλει εξάσκηση. Κάποιες λεπτομέρειες για παράδειγμα στους σελιδοδείκτες θα μπορούσαν να είναι πιο έντονες επειδή όμως καίει πολύ γρήγορα εγώ το φοβόμουν. Άμα φτιάξεις δυο τρία μαθαίνεις να το ελέγχεις. Φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Kι εγώ που τον ειχα αγοράσει τον πυρογράφο, δεν έτυχε ακόμα να τον δοκιμάσω! Δεν πίστευα ότι είναι τόσο εύκολο! Τέλειοι έγιναν οι σελιδοδείκτες σου! Πάω να τον ξεθάψω ! Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια με το νέο σου παιχνιδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου σε ευχαριστώ πολύ!! Και εμείς που τον είχαμε.. άνθρωπος δε τον χρησιμοποιούσε!! Καλή επιτυχία, είναι ωραία η διαδικασία!!

      Διαγραφή
  10. Πήρε φωτιά ο καλλιτεχνικός σου εαυτός και μεγαλούργησε, τέλεια τα γλωσσοπιεστρα σελιδοδεικτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα αυτό ξανά πες το!!! Όλο φτιάχνω το τελευταίο διάστημα, δε μπορώ να κάτσω ήσυχα!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Πυρογράφο έχω (αχρησιμοποίητος ακόμα) γλωσσοπίεστρα έχω... μένει η απόφαση για πειραματισμούς.
    Πάντως μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελένη μου!! Ώρα να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα!!

      Διαγραφή
  12. Δεν ξέρω πολλά απο πυρογραφία Ελεάνα μου αλλά αυτά που έφτιαξες είναι πολύ όμορφα και έχουν το δικό τους στυλ ...τέλεια ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου ούτε εγώ ήξερα, πρώτη φορά που χρησιμοποίησα το πυρογράφο αλλά τελικά ήταν ωραία η διαδικασία!!

      Διαγραφή
  13. Είναι πολυ γλυκά Ελεανα. Όμορφα και πολυ πρακτικά! Μάνο να μην μου δείχνεις τα βιβλια του σχολείου γιατί δεν αντέχω άλλο, προπαντός με τη φυσική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου εμείς την φυσική την έχουμε στο σπίτι μας μονίμως λόγω επαγγέλματος!Πάντως στο κοριτσάκι άρεσε η ιδέα και έψαχνε να βρει ποια κορίτσι ταιριάζει με τη μαμά της, τη γιαγιά της!! :)) έχουν γέλιο τα μικρά!!

      Διαγραφή
  14. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα,Ελεάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ω, τί όμορφαααα!
    Θέλω κι εγώ πυρογράφοοοοο! (Είχα επιχειρήσει να κάνω κάτι ανάλογο με... κολλητήρι, αλλά κάηκα! Τί πρωτότυπο?!)
    ;-)
    ΧΑΧΑΧΑ!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Ελεανάκι μου γλυκό και δημιουργικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα είσαι απίθανη!! Κολλητήρι έχω και εγώ αλλά δε το σκέφτηκα να σου την αλήθεια... το ξανθό έχει ποτίσει για τα καλά... :p Αλλά καλύτερα που δε το σκέφτηκα γιατί με έβλεπα να καίω το τράπεζι!! χιχιχι

      Διαγραφή
  16. Τέλεια ιδέα! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλεια ιδέα! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πανεμορφα !!!! πολύ όμορφα έγιναν !!! και σε τοσο μικρο επιφάνεια ειναι
    δύσκολα να δουλεύεις ...μπράβο Ελεανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ειρήνη μου! Είχα και ένα φόβο για να σου την αλήθεια μη μου ξεφύγει και κάψω το τραπεζάκι!! χαχαχα αλλά εντάξει την γλύτωσε!!

      Διαγραφή
  19. Ώστε γι' αυτό δεν υπάρχει γλωσσοπίεστρο ούτε για δείγμα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ε;...Αχαχα! Κουκλιά σκέτα γίνανε! Φιλιά και καλό ξημέρωμα Ελεάνα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ!! Ποιος θέλει γλωσσοπίεστρο και δεν έχει?? χαχαχαχα Όπου θες ζωγραφίζω πια, με έχει πιάσει κρίση!!! :D

      Διαγραφή
  20. Πολύ καλή ιδέα!!!Είναι ωραίο να πειραματίζεσαι...Μπράβο σου Ελεάνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ένα κακό Ελευθερία μου, βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια συνέχεια οπότε ψάχνω διάφορα κάθε φορά. Ασε που θέλω να ξέρω πως περίπου γίνονται όλες αυτές οι χειροτεχνίες γιατί βλέπω κάτι τιμές να κυκλοφορούν.. Σε ευχαριστώ Καλώς ήρθες!!

      Διαγραφή
  21. δεν εχω πυρογραφο και λεω να μην παρω κιολας...οχι αλλα εργαλεια! τα λατρεψα τα κοριτσακια σου Ελεανα!!! Ειναι καταπληκτικα!!!! μπραβο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά και εγώ δε ξέρω αν θα τον έπαιρνα διαφορετικά. Τα κοριτσάκια πάντως έγιναν και άσκηση στα μαθηματικά στο κοριτσάκι της φίλης μου όταν της τα πήγα! Έχω 7 σελιδοδείκτες αν δώσω τους 3 πόσοι μένουν.. χαχαχα είχε πολλή πλάκα εκείνη τη μέρα!!

      Διαγραφή
  22. Είναι καταπληκτικοί, πολύ ωραία ιδέα! Έχω πυρογράφο, αλλά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τον χρησιμοποιήσω πάνω σε γλωσσοπίεστρα...
    Να είσαι καλά, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ για να λέω την αλήθεια γιατί φοβόμουν μην και δεν αντέξει, αλλά επειδή βαριόμουν να τα χρωματίσω μου ήρθε η ιδέα του πυρογράφου!! :)) Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  23. Έχεις καλλιτεχνικό χέρι, πάει και τελείωσε!!Υπέροχα τα κοριτσάκια σου και φαντάζομαι τη χαρά της συνονόματης μικρής, με το υπέροχο δώρο σου!!!Αυτός ο πυρογράφος με περιτριγυρίζει!Καλό βράδυ Ελεάννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι Ιωάννα μου πριν μερικά χρόνια έλεγα πως δεν έχω χέρι να κάνω τίποτα! Εξάσκηση είναι, άμα ξεκινήσεις με ένα σιγά σιγά παίρνεις μπρος! Με την μικρή Ιωάννα κάναμε και μαθηματικά με τα ξυλάκια!! ;)

      Διαγραφή
  24. Δύσκολος ο πυρογράφος, αλλά τα καταφέρνεις πολύ καλά!Θέλω να κάνω κι εγώ κάποια σχέδια στις ξύλινες κουτάλες μου κι όλο το αναβάλλω.Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέκα εμένα μου φάνηκε εύκολο απο την στιγμή που πρώτα έχεις σχεδιάσει αυτό που θες με μολύβι! Για τις ξύλινες κουτάλες όμως δε ξέρω δε το έχω δοκιμάσει μπορεί να είναι λίγο πιο ζόρικο επειδή είναι στρογγυλές αλλά με λίγη υπομονή όλα γίνονται!!

      Διαγραφή
  25. Μπράβο που κατάφερες να κάνεις τόσο λεπτομερή σχέδια σ αυτά τα ξυλάκια.
    Σε άλλα ξύλα θα τα καταφέρεις καλύτερα.
    Έχω κι εγώ κι όλο λέω να τον δοκιμάσω.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο που κατάφερες να κάνεις τόσο λεπτομερή σχέδια σ αυτά τα ξυλάκια.
    Σε άλλα ξύλα θα τα καταφέρεις καλύτερα.
    Έχω κι εγώ κι όλο λέω να τον δοκιμάσω.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου ειδικά εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα!!! Κάνεις υπέροχα πράγματα στη πυρογραφία θα κολλήσεις!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  27. Πολύ ωραίοι έγιναν! Τα γλωσσοπίεστρα είναι μια εύκολη ξυλινη επιφάνεια και στο ιδανικό πάχος για σελιδοδείκτες. Δοκίμασε να κάνεις πάνω τους γεωμετρικά σχέδια κι αφου τα αφήσεις ένα βραδυ μέσα σε νερό να μαλακώσουν, το πρωί τα λυγίζεις και τα βάζεις να στεγνώσουν μέσα σε ένα κυκλικό δοχείο, πχ φαρδύ ποτήρι ή ένα κομμένο πλαστικό μπουκάλι. Ετσι παίρνουν κυκλικό σχήμα και έχεις ωραιότατα βραχιόλια. Δες κι εδώ:
    http://mammy-on-line.blogspot.gr/2012/03/diy-bracelets.html

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη είχα δει παρόμοια κατασκευή και πραγματικά είπα κοίτα πόσο εύκολο είναι να κάνεις βραχιόλια τελικά!!! ;) Αυτό με τα ξυλάκια και εγώ το δοκίμασα πρώτα σε βιβλίο για να σιγουρέψω πως είναι σωστό το πάχος!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  28. Είναι κάτι το καταπληκτικό. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πόσο όμορφα έγιναν. Μπράβο Ελεάνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πολύ όμορφη ιδέα τα καμμένα γλωσσοπίεστρα. Σκέτα καλλιτεχνήματα!
    Σε ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιο στο blog μου για τη βάφτιση της Μελίβοιας! Αυτό στάθηκε και η αφορμή να σε γνωρίσω :) Ευχαριστώ πολύ για όλα τα όμορφα που μου γράφεις!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπασία μου είχα διαβάσει παλιότερα και τη βάφτιση της Δάειρας και τα γενέθλια που κάνεις και είχα εντυπωσιαστεί, με τη βάφτιση της Μελίβοιας απλά το απογείωσες το θέμα της οργάνωσης!!! Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!

      Διαγραφή
  31. Καλά μιλάμε βρήκες κρυμμένο ταλέντο! Είναι πανέμορφα! Να σε ρωτήσω, "καίγονται" εύκολα τα συγκεκριμένα ξύλα ή σε δυσκόλεψαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά καίγονται εύκολα Κατερίνα επειδή είναι λεπτά!! Για αυτό να δουλευεις πάνω σε ενα άλλο κομμάτι ξύλου, μη χαλάσεις και κανένα τραπέζι. :))

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου