Χριστουγεννιάτικα δέντρα από γιρλάντα!

Έχω χαθεί ανάμεσα σε κατασκευές, στολίσματα, γενική σπιτιού, ψώνια και βέβαια ξεκίνησα να ψήνω! Πρώτος σταθμός Μελομακάρονα! Αν προλάβω.. αν λέμε, βρω κανένα ολόκληρο μπορεί να το φωτογραφήσω αλλά μη περιμένετε και πολλά πράγματα. Αυτά που δεν κινδυνεύουν στα σίγουρα είναι οι κατασκευές μου.. Το γιατί περιττό νομίζω.. χαχαχα
Ψάχνω καιρό να βρω Χριστουγεννιάτικα δεντράκια φουντωτά, ωραία, χιονισμένα, σαν αυτά που βλέπουμε να κυκλοφορούν στο pinterest και να διακοσμούν γυάλες. Αλλά πουθενά. Το μόνο που βρίσκω είναι από κανένα μικρό δεντράκι σαν αυτά που στολίζουν τη Βασιλόπιτα και το οποίο χάνεται στη γυάλα!

χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-γιρλάντα-για-διακόσμηση
Στο διαδίκτυο υπάρχουν όμως η αγορά τους δεν είναι 1 και 2 δολάρια τη συσκευασία που τα βρίσκουν στο εξωτερικό, μιλάμε για 19 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής και αυτό μέσω ιντερνετ. Φωτιά και λαύρα εσείς, βρίσκουμε άλλους τρόπους εμείς! Και όταν λέω εμείς, δεν εννοώ εμένα συγκεκριμένα. Άλλοι το βρίσκουν και εγώ το εκμεταλλεύομαι! χιχιχι

green-bottle-brush-christmas-trees

green-garland

Η κατασκευή τους απλή και το αποτέλεσμα αρκετά καλό ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για διακόσμηση μέσα σε γυάλες ή όπου αλλού θέλουμε.

Χρειαζόμαστε
Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα
σύρμα
κόφτη για σύρμα
ψαλίδι
μολύβι ή πινέλο
πηλό ή γύψο

ψευτικα-διακοσμητικά-χριστουγεννιάτικα-δέντρα
Ανοίγουμε το σύρμα χωρίς να χαλάσουμε την θηλιά και τοποθετούμε την διπλωμένη γιρλάντα στην μέση. Επειδή δεν είναι κολλημένη πουθενά κρατάμε σφιχτά την γιρλάντα με το χέρι μας πάνω στο κομμάτι του σύρματος.

green-garland-for-christmas-trees

Κλείνουμε με το άλλο κομμάτι από το σύρμα ώστε να 'φυλακίσουμε' την γιρλάντα.
Σιγά σιγά και προσεχτικά ενώ κρατάμε την γιρλάντα στο κάτω σύρμα (δε πρέπει να μας φύγει), βγάζουμε ένα ένα τα δάχτυλα μας -μην τα πιάσουμε και αυτά- και κλείνουμε στο τέλος γυρνώντας το σύρμα χωρίς να χαλάσουμε τη θηλιά στο πάνω μέρος.

διαδικασία-για-δεντρα

Συνεχίζουμε να κρατάμε την γιρλάντα ενώ γυρίζουμε το τελείωμα.
Δείχνω την διαδικασία του κλεισίματος με μία φωτογραφία τη φορά διότι σε κολλάζ δεν φαινόντουσαν καλά. Είναι πανεύκολο, μη το φοβάστε σκεφτείτε πως εγώ φωτογράφιζα κιόλας γιατί δεν έχω τρίποδο για την μηχανή.

πράσινη-γιρλάντα-για-μικρά-δεντράκια

small-christmas-trees

Κόβουμε λίγο το σύρμα από κάτω για να βάλουμε το δέντρο μας σε βάση που φτιάχνουμε με πηλό ή γύψο μέσα σε ποτηράκι. Μην το αφήσετε πολύ ψηλό το δεντράκι γιατί από το βάρος θα πέφτει. Εγώ το έκανα με γύψο γιατί ως γνωστόν έχω 20 κιλά που κάπως πρέπει να τελειώσω..
Πόσα δέντρα πρέπει να κάνω;; χοχοχο

vasi-dentrou-me-gypso

Αυτό ήταν! Τώρα βγάζουμε ότι διακοσμητικά έχουμε και ξεκινάμε το στόλισμα τους σε διάφορες γωνιές του σπιτιού ή ακόμα και στη φάτνη!!

Έχοντας απευθείας σύνδεση με Βόρειο Πόλο και τον Santa Clause, μου ανέθεσε να βρω καινούργια ξωτικά γιατί τα δικά του ήταν λίγο τεμπέλικα.. είπε! Εγώ πέταξα τη σκούφια μου τη πράσινη (μη ξεχνιόμαστε εγώ είμαι πιστοποιημένο ξωτικό) και του βρήκα! Αυτή τη στιγμή τρέχουν και δε φτάνουν να ετοιμάσουν όλα όσα χρειαζόμαστε για αυτές τις γιορτές, ίσως και κάτι παραπάνω.. Χριστούγεννα είναι και την υπερβολή του την θέλουμε, την χρυσόσκονη, την γκλαμουριά, την φαντασία!!

χριστουγεννιάτικο-δεντρο

Οπότε ετοιμαστείτε για εκπλήξεις!! Έρχονται τα ξωτικά και όχι μόνο..
Πρέπει να προλάβουμε τα Χριστούγεννα!!



Σχόλια

  1. Θέλω κι εγώωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!! Που ψάχνω και δεν βρίσκω η γυναίκα και ζήλεψα! Εεεεεεεε σου πάνε τα Χριστούγεννα καρντιά μου... κατεβάζεις ιδέες ζηλευτές!!!! Φιλιά πολλάαααααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πουθενά όμως αυτά τα ίδια... Καλά θα έρθουν και εδώ κάποια στιγμή απλά θα περάσουν χρόνια!! :p Καρδιά μου τα Χριστούγεννα μου πάνε αλλά με αυτό καιρό το έχω ρίξει πολύ στο minimal και ανησυχώ σου λέω!!! χαχαχα

      Διαγραφή
  2. Γλυκουλικα μικρούλικα !!! Βάλετα σε μια γυάλα αγάπη να μας κάνεις ένα χειμωνιάτικο τεραριουμ!!!! Τέλειο το κόλπο με το σύρμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Ίρις μου το σκέφτηκα να σου πω αλλά δε το έχω με αυτά.. μου αρέσει που το βλέπω αλλά όταν έρχεται η ώρα να βάλω και αληθινό φυτό μέσα, είμαι για γέλια!!

      Διαγραφή
  3. Πωπω Ελεάνα! Τι σούπερ ιδέα! Όντως τα δεντράκια που κυκλοφορούν είναι αυτά τα πλαστικά για τούρτες, βασιλόπιτες κτλ. Τελικά αν θέλεις και το έχεις βρίσκεις τη λύση παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα μικρά δεντράκια τα πήρα Ελευθερία μου αλλά δε μπορείς να βάλεις και πολύ χιόνι γιατί είναι μικρά και εξαφανίζονται! Ασε που δεν κάθονται και πέφτουν! ;) Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  4. Καλά απίθανο δεν το συζητώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά απίθανο δεν το συζητώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελεανάκι μου, ζωγράφισες πάλι!
    (Αφού κι εγώ που δεν ψαχνόμουν να κάνω κάτι τέτοιο, μπήκα στη διαδικασία υλοποίησης! Να τα πάρεις επάνω σου!) Είναι σούπερ ιδέα! (Και ήθελα να σε ρωτήσω τί γίνεται με τον γύψο που είχες αγοράσει! χιχι!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα γύψο είπες!!! :D :D εκεί κάθεται και περιμένει να φτιάξω δέντρα!! χαχαχαχα Δάσος ολόκληρο θα κάνω για να τελειώσει!!
      Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

      Διαγραφή
  7. υπέροχη ιδέα και απλή στην πράξη.. νά' σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελεάνα μου έγραψες! Τόσο για την ιδέα όσο και για την αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας που μας έδειξες! Φιλιάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτήρια μου τα γράφω αναλυτικά γιατι είναι κρίμα να παιδευτεί κάποιος ενώ μπορεί εύκολα και γρήγορα να τα φτιάξει :) Καλό Σαββατοκύριακο!!

      Διαγραφή
  9. Αυτό και αν δεν είναι σούπερ κατασκευή μινιατούρας δέντρου Ελεάνα μου.Πολύ μου αρέσει σαν ιδέα.Θα αποθηκεύσω την ανάρτηση σου για του χρόνου πια να την κάνω...πάει για pin.Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ότι πρέπει Μαρία μου για στολισμό και δεν είναι και τόσο μινιτατούρες, τα δικά μου τουλάχιστον! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραία ιδέα, απλά υλικά, όμορφο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είναι καλά αυτοί που τα ανακάλυψαν!! χαχαχα
      Καλό Σαββατοκύριακο Δέσποινα!

      Διαγραφή
  11. αμαν....το ιδιο ψαχνω και εγω τις τελευταιες μερες γιατι θελω να τα βαλω στα κουτοκαρτακια μου! να σαι καλα Ελεανα, με εσωσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είμαστε πολλές αυτές που τα ψάχνουμε! Μήπως να τα παραγγέλναμε χοντρική?? χαχαχα Πάντως και αυτός ο τρόπος εμένα με βόλεψε!

      Διαγραφή
  12. Καλέ πόσα έχω χάσει!!!θα επανορθώσω όμως!!τι όμορφη κατασκευή!!!θα φτιάξω και εγώ σίγουρα!!φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Που είσαι Κυρία μου;; Είναι ακίνδυνα και για τα μικρά χεράκια Νίκη μου ;) Ελπίζω να είσαι καλά! Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Σούπερ ιδέα και σούπερ ανάλυση! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έχω ξετρελαθεί και φτιάχνω αβέρτα!! :))) Να δω τι θα τα κάνω! χιχιχι
      Καλό Σαββατοκύριακο Μαρία μου!

      Διαγραφή
  14. Καταπληκτικές οι οδηγίες σου βήμα προς βήμα κ φυσικά το τελικό αποτέλεσμα. Κράτα κανένα μελομακάρονο για τα ξωτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελομακάρονο?? χαχαχα ίσα που προλαβαίνουν τα ξωτικά να μοιραστούν από ένα!!
      Να είσαι καλά Ζωγραφιά μου!!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραία η ιδέα σου και πολύ εύκολη με τις οδηγίες που μας έδωσες να υλοποιηθεί.
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολα Ελένη μου και τέλεια για διακόσμηση σε διάφορα σημεία!!
      Καλό Σαββατοκύριακο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Πάρα πολύ όμορφες οι κατασκευές σου.
    Νάσαι καλά και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια Ευχαριστώ Ντένης!!
      Υγεία να έχουμε πάνω από όλα!!

      Διαγραφή
  17. Α, γι' αυτό μας ξέγραψες μαντάμ, έτσιιιιι;;; !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όοοοχι δε θα σας ξέγραψα!! :)) Τα μελομακάρονα τα φταίνε όλα και οι δουλειές. :D :D Τα δεντράκια τα είχα έτοιμα αλλά δε προλάβαινα να τα ανεβάσω! Σας το έχω πει.. εμένα οι αναρτήσεις μου έχουν ένα vintage χαρακτήρα!! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  18. Ελεάνα τις ίδιες αναζητήσεις κάναμε,μόνο που εγω αφού πήρα μία βούρτσα για καθαρισμό μπουκαλιών που ουδέποτε κούρεψα, μία προσπάθεια προμήθειας εκ του εξωτερικού αλλά απέτυχε αφού όλα πωλούνταν στην Αμερική,κατέληξα να παραγγείλω δέντράκια μακέτας μηχανικών,γιατί δεν είχα τα κέφια της δημιουργίας τους.
    Τα δικά σου σούπερ και προβλέπω μέλλον λαμπρό!
    Φιλιά και αναμένομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου τις ίδιες αναζητήσεις και τις ίδιες ιδέες!! Πήρα και εγώ βούρτσες και έχω στολίσει αφού περάσαν από ένα κομμωτήριο χιχιχι!! Αυτό με τις μακέτες μηχανικών δε το σκέφτηκα χαχαχα ανάποδο άτομο!! Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  19. Είσαι φανταστική! τέλεια! ανυπέρβλητη! προς τι ο ενθουσιασμός?? κοιτα να δεις τι γίνεται τώρα, ετοιμάζω κάτι γυάλες και ήθελα μικρά δεντράκια, εγώ τα βρήκα (τα έχει το πλαίσιο στο τμήμα που εχει τα είδη για μακέτες όπου τα χρησιμοποιούν οι φοιτητες οταν φτιαχνουν μακετες πολης κλπ)αλλά αφενός είναι πανάκριβα και αφετέρου δεν είχαν στα ύψη που τα ήθελα! οπότε καταλαβαίνεις ότι τώρα μου έλυσες τα χέρια! γύψο δεν έχω, μήπως σου περισσεύει :) ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γύψο;;; μμμμ κάτσε να σκεφτώ αν με φτάνει.. χαχαχαχα Έχω!!! Μαλλον που θα πρέπει να κάνω giveaway για να τον τελειώσω!!! χαχαχα
      Εδώ πλαίσιο δεν έχει αλλά αν όπως λες είναι ακριβά, πάλι συμφέρει η γιρλάντα!! Σε ευχαριστώωωωωωω για τον ενθουσιασμό!!!!! :))

      Διαγραφή
  20. Φοβερή ιδέα Ελεάνα!!Και οι οδηγίες σου σωτήριες!!Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. α καλααααααααααα σουπερ.........κ κατασκευη τσακ μπαμ...καλες γιορτες να χουμε γλυκια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία άστα, μόνο δέντρα φτιάχνω αυτά τα Χριστούγεννα!! :))
      Καλές γιορτές να έχουμε!

      Διαγραφή
  22. Είναι υπέροχα Ελεανα! Κι ας μην εχουμε εμείς τα dollar stores των εξωτερικών! Εμείς βρίσκουμε λύσεις και εχουμε φαντασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα μαγαζιά μου λείπουν και εμένα Μαίρη. Είχα συνηθίσει και απο την Αγγλία να βρίσκω οικονομικές λύσεις για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και μου κακοφαίνεται. Τουλάχιστον έχουμε το Jumbo και τώρα τελευταία και το Tiger αν και είναι μακριά και δε με βολεύει. Καλημέρα!

      Διαγραφή
  23. Καλά, είναι καταπληκτικά !!!!!
    Φιλιά !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι απίστευτο Ράνια πως από γιρλάντα κάνεις δέντρο!! :))
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  24. Όπως κατάλαβες πολύ καλά Ελεάνα μου, έδωσες τέλεια ιδέα και νομίζω πως όλοι θα την κάνουν πράξη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!!! Μπράβο σου!!! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου νομίζω πως είναι κάτι που το ψάχνουμε όλοι καιρό τώρα!! :))
      Σε ευχαριστώ, να είσαι καλά!!

      Διαγραφή
  25. Υπέροχα Ελεάνα και χρειαζόμουν ένα τέτοιο δεντράκι!!!Θέλω να φτιάξω το κλασσικό που ένα αυτοκινητάκι κουβαλάει στην οροφή το χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σπίτι.Καλό ΠΣΚ Ελεάνα,περιμένουμε και τις άλλες κατασκευές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Ιωάννα αυτό είναι το επόμενο που θέλω... ένα παιδικό αυτοκινητάκι!! :)) Και μετανιώνω που πριν μερικά χρόνια δεν είχα αγοράσει ένα μεγαλούτσικο φορτηγό vintage που είχα δει επειδή ήταν ακριβό. Θα έδενε με το όλο σκηνικό!! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  26. Φανταστικά τα δεντράκι Ελεάνα! Είδες άμα έχεις μυαλό! Χίλια μπράβο! Περιμένω με αγωνία τα φρέσκα ξωτικά και τις δημιουργίες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φοβερή ιδέα Ελεάνα μου!! Ήθελα κι εγώ δεντράκια και δεν μπορούσα να σκεφτώ τρόπο να τα κάνω. Τα δικά σου δείχνουν πανέμορφα!! Χίλια μπράβο!! Περιμένουμε τα ξωτικούλια με ανυπομονησία!! Φιλάκια πολλάαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου