Χειμωνιάτικος καμβάς!

Είχα σκεφτεί και άλλους τίτλους για αυτή την ανάρτηση, παλιά μου τέχνη κόσκινο, αλλάζω και καμβάδες αν χρειαστεί, ένας καμβάς -τρία σχέδια. Με το τελευταίο σχέδιο βέβαια να είναι και το καλύτερο, κατά την άποψη μου και το γούστο μου μιλάω πάντα. Σημύδες, ελάφι, χιόνι και χειμωνιάτικο σκηνικό!

Είχα ένα καμβά με μια ζωγραφιά που δεν μου άρεσε καθόλου και είχα γράψει τότε την ιστορία του για το πως κατέληξε σε πίνακα ανακοινώσεων.

χειμωνιάτικος-καμβας-με-σημύδες-εκτυπώσιμο-ελάφι-και-χιονι
Στο καινούργιο σπίτι, που έχω πλέον δικό μου δωμάτιο χειροτεχνίας (craft room αγγλιστί) και το φτιάχνω πετραδάκι-πετραδάκι γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, ο πίνακας ανακοινώσεων σε κόκκινο δεν ταίριαζε με την διακόσμηση που προσπαθώ να δημιουργήσω. Προσπαθώ είπαμε, όχι οτι τα καταφέρνω κιόλας. Όμως να σου πω και το άλλο, το καλό πράγμα αργεί να γίνει οπότε έχω υπομονή.. χιχιχι Αν έχεις προσθέσει και εσύ κάτι, ελεύθερα! 😜
Ο κόκκινος πίνακας όμως έπρεπε να αλλαχτεί γιατί δεν τον άντεχα άλλο..

birch-trees-on-a-canva

Πριν το καλοκαίρι μία φίλη blogger είχε παρουσιάσει ένα project που ζήλεψα και ήθελα πολύ να το δοκιμάσω. Ξεκίνησα να το φτιάχνω με τη προοπτική να το κρεμάσω στο δωμάτιο μας πάνω από το κρεβάτι όμως ο καμβάς είχε άλλα σχέδια...
Ο καμβάς με την απαίσια ζωγραφιά που είχε αλλαχτεί σε κόκκινο πίνακα ανακοινώσεων, αυτή τη φορά πήρε φόρα να ξανά βαφτεί και να θυμίζει περισσότερο χειμώνα!
Εννοείται πως ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα!

Αυτά είναι τα τρία στάδια που πέρασε το κακόμοιρο.. 
crafting-on-a-canva

Τις σημύδες της ζωγράφισα καλοκαίρι και μου φαινόταν άδειος ο πίνακας και έλεγα να του προσθέσω κάποια λεπτομέρεια σε ασημί χρώμα αλλά δεν έβρισκα τι θα του ταίριαζε καλύτερα. Δεν είχα και την τρελή έμπνευση και έμεινε έτσι για μήνες.

Τελικά τα Χριστούγεννα ήταν αυτά που μου έδωσαν πάλι την έμπνευση και αποφάσισα να τοποθετήσω ανάμεσα στις σημύδες ένα τρισδιάστατο ελάφι σε μαύρο χρώμα και όχι ασημί που έψαχνα αρχικά. Βλέπεις άμα κολλήσει το μυαλό σε ένα χρώμα δε βλέπει τίποτα άλλο.. Μαζί με το ελάφι έριξα και λίγο ψεύτικο χιόνι διότι Χριστούγεννα και δάσος χωρίς χιόνι δεν γίνεται!

vafontas-sto-mple-tou-aigaiou

Η Χριστίνα είχε ζωγραφίσει τις σημύδες και τον ίδιο τρόπο ακολούθησα και εγώ! Στην ανάρτηση που έκανε τότε εδώ θα βρεις αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Το μπλε χρώμα που χρησιμοποίησα είναι αυτό που βάφουμε τους τοίχους, είχαμε ολόκληρο κουτί και σκέφτηκα ευκαιρία να το καταναλώσω.

fake-snow-on-a-canva

Εγώ θα σου δείξω το τρόπο που μπορείς να κολλήσεις το ελάφι και να το κάνεις να φαίνεται τρισδιάστατο! Τον ίδιο τρόπο είχα χρησιμοποιήσει και στο κουτί από μπισκότα που είχα μεταμορφώσει.
Εναλλακτικά για όποιον δεν βρει πάστα (για 3D σχέδια) μπορεί να βάλει πλαστελίνη ή λίγο πηλό, όχι πολύ γιατί μόλις στεγνώσει θα βαρύνει το σχέδιο και θα πέφτει.

pasta-sxedion-trisdiastata-sxedia

Τελικά το κράτησα στο δωμάτιο χειροτεχνίας και όλο περνάω από μπροστά για να το καμαρώνω!
Ε άμα δεν παινέψεις το δάσος σου θα πέσουν τα δέντρα να σε πλακώσουν! χαχαχα
Μήπως να έβαζα και καμιά κουκουβάγια πάνω σε κάποιο κλαδί;; Ένα καλό δάσος θέλει και τη κουκουβάγια του! Άσε που θα κρατάει συντροφιά και στον Ρούντολφ! χα χα χα
Ναι το ελάφι μου έχει όνομα!!

Μπουκάλια-κρασιού-βαμμένα-γύψινα-κηροπήγια-κλαδιά-με-βαμβάκι

Αυτό ήταν, χαλάει ο καιρός (λέμε τώρα γιατί από βροχή ούτε σταγόνα), τελειώνει ο μήνας αρα πλησιάζουμε στις γιορτές και ετοιμαζόμαστε να στολίσουμε οπότε πήρα τα πάνω μου!!

Καλό Σαββατοκύριακο!




Σχόλια

  1. Καλά, είναι φανταστικό και δίνει πολύ στιλ, αλλά και χριστουγεννιάτικο τόνο στο χώρο! Εγώ δεν έχω ιδέα από κατασκευές/ζωγραφικές, σκέψου όμως το ενδεχόμενο να φτιάχνεις έναν τέτοιο πίνακα (στο ίδιο μέγεθος εννοώ) και για τις υπόλοιπες εποχές τού χρόνου κι ο κάθε πίνακας να έχει μια ζωγραφιά σχετική με την κάθε εποχή! Ιδέα.. Με γεια και φιλιά πολλά και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη μου βάζεις ιδέες.. μη μου βάζεις ιδέες γιατί δε θέλω πολύ!! χαχαχα έχω ήδη σκεφτεί ένα ακόμα πίνακα χριστουγεννιάτικο! Θα βογκήξουν οι καμβάδες!!
      Πολλά φιλιά Πέτρα μου!

      Διαγραφή
  2. Είναι κα τα πλη κτι κό οοοο !!!!!
    Φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο! Το κοιτάς και τσουπ βρίσκεσαι στο δάσος να περπατάς την ώρα που αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περπατώ περπατώ εις το δάσος.. χαχαχα αυτό τραγουδούσα όταν τον έφτιαχνα Νίκη!! χιχιχι
      Η κοκκινοσκουφίτσα λείπει μόνο!! :))

      Διαγραφή
  4. Όσο ζω μαθαίνω!!! Πάστα για 3d ... Πω πω!!! Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Τόσο άσχετη είμαι... Ο πίνακας σου έγινε φοβερός και ταιριάζει πολύ με όλο σου το ντεκόρ. Μπράβο Ελεανα! Το ελαφάκι είναι η πινελιάπου έλειπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίρις και εγώ δεν την ήξερα τότε αλλά την είδα και την πήρα γιατί σκέφτηκα πως όλο και κάπου θα χρησιμεύσει! ;) Καλημέρααα!

      Διαγραφή
  5. Καταπληκτικό!! Μας φτιάχνει την διάθεση για το χειμώνα, εφόσον δεν εχουμε χιόνι. Μου αρέσει πάρα πολυ ότι χρησιμοποιείς ξανά και ξανά το ίδιο καμβά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία όχι χιόνι.. εδώ στη Κύπρο ούτε Χειμώνα δεν έχουμε!! Φέτος που αποφάσισα να φτιάξω εγώ πολλά χειμωνιάτικα, δεν έχει καθόλου κρύο! Αυτο θα πει τύχη!! :)))

      Διαγραφή
  6. Πολύ Wintery Ελεάνα! Τέλειο πραγματικά! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο έγινε Ελεάνα!!!Μου αρέσει πάρα πολύ το μπλε χρώμα για τις συμήδες,ενώ λάτρεψα το χειμωνιάτικο σκηνικό!!!(Θέλω και εγώ ένα craft room!!)Καλό ΠΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το μπλε χρώμα ήταν τελείως ξεκάρφωτο, έλεγα στην αρχή, αλλά τελικά ταίριαξε για ψυχρό σκηνικό στις σημύδες!! Ιωάννα και εγώ που το έχω το craft room... αποθήκη γίνεται συνέχεια, το πρωί το συμμαζεύω και μέχρι το βράδυ γίνεται πάλι χάλια! :)))

      Διαγραφή
  8. Πολύ όμορφος έγινε! Και αυτό το τρισδιάστατο ποσό τέλειο! Χαίρομαι για την αναφορά σου στην Χριστίνα, αυτό είναι fair blogging και δεν το κάνουν όλοι. Καμμένη speaking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με το fair blogging το καταλαβαίνω Μάχη αλλά δυστυχώς στη νοοτροπία του Έλληνα δεν είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη (εδώ να δεις καμμένη μου είμαι). Για αυτό και το blogging στην Ελλάδα ουδεμία σχέση έχει με αυτά που βλέπουμε σε ξένες χώρες και δε ξέρω και αν θα γίνει και ποτέ!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Ερωτεύτηκα τα χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΟ αποτέλεσμα! Μπράβο, βρε κορίτσι μου!
    (Και ο διάλογος με το σύζυγο ήταν σκέτη απόλαυση! χαχα! Και επίσης λάτρεψα και αυτό το κουτί που έφτιαξες με τις 3d γλυκές αμαρτίες!!!!)
    Τώρα που ρωτάς απόψεις για κουκουβάγια... Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική... Λιώνω με τις κουκουβάγιες, οπότε ψηφίζω ΝΑΙ!!!!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, αστέρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Γιάννα μου στους διαλόγους μεταξύ μας όταν πρόκειται για κατασκευή... είναι να είσαι απο μία μεριά και να γελάς!!!
      Αυτό με τη κουκουβάγια θα το λάβω σοβαρά υπόψη.. ;) Πολλά πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Υπέροχοοοοοοοοοο Μπράβο και πάλι μπράβο!!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πανέμορφο έγινε Ελεανα! Πραγματικά υπέροχο! Extra bonus το ελαφακι ( μηπως ειναι ο Ρουντολφ θα ρωτουσε η ζουζουνα μου!) Πολλά μπράβο! Φιλακιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Σωτηρία για αυτό και εγώ έγραψα να φτιάξω τη κουκουβάγια, για να κρατάει παρέα στο Ρουντολφ!! Όλα τα ελάφια Ρούντολφ τα βλέπω!! :)
      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  13. Είναι καταπληκτικό! Φινετσάτο, τόσο κομψό και πανέμορφο...δεν έχω λόγια! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είσαι καλά Μαίρη μου!! Στολίζει το δωματιάκι μου!! ;))

      Διαγραφή
  14. Από το καλό στο καλυτερο ο πίνακας Ελεάνα. Μην τον αλλάξεις όμως ξανά, αυτή η εκδοχή του με τις συμήδες του πάει πολύ! Έτσι να τον κρατήσεις! Φιλιά και καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ είπα Ελευθερία πως αυτή θα είναι η τελευταία αλλαγή του καμβά γιατί είναι και η καλύτερη!! :)) Αυτόν θέλω να τον κρατήσω έτσι χειμώνα καλοκαίρι, πάει δε πάει!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  15. Υπέροχος, καταπληκτικός, εξαιρετικός ο καμβάς!Με εντυπωσίασε και μου έβαλε ιδέες!Μήπως να φτιάξω κι εγώ ένα παρόμοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα να φτιάξεις!!! Χώρια που η διαδικασία με της σημύδες έχει πλάκα (αφου ήθελα να φτιάξω και άλλες μετά) δείχνει όμορφα και στο χώρο, έχει δίκιο η Μαίρη πιο πάνω είναι πολύ κομψό το αποτέλεσμα χωρίς να κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  16. καλησπέρα Ελεανα ....πολύ μου άρεσε ο πίνακας ...τελεια ....!!!!!!
    καλο Σαββατοκυριακο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ όμορφα όλα
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. Κάτια από το καλοκαίρι έψαχνα τι να του βάλω για να δείξει και τελικά ήρθαν τα Χριστούγεννα για να μου έρθει η ιδέα! :))

      Διαγραφή
  19. Μπράβο βρε φιλενάδα!!!! Το προχώρησες το πήγες παραπέρα... και το γαλάζιο φόντο το κάνει τόσο frozen που το χιόνι ήταν το μόνο που θα του έλειπε! Έγινε πανέμορφο και χαίρομαι πολύ που το έφτιαξες... Η όλη σύνθεση απλά "τα σπάει" Φιλάαααααααααααααααακια!!!!

    ΥΓ. Να πω ευχαριστώ για την αναφορά???? Ευχαριστώ αλλά μεταξύ μας κάτι τέτοια περιττεύουν. Η φιλία μας είναι πάνω και πέρα από αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανησυχώ και για μένα με τόσο Frozen.. χαχαχα Αλλά τι να κάνω που είχα μπόλικο μπλε!! ;)
      Αφού από εσένα το είδα.. τι ήθελες να γράψω? :p χαχαχα Εσύ πάλι φίλη μου θα είσαι!! :*

      Διαγραφή
  20. Μπράβο Ελεάνα μου,το αποτέλεσμα είναι φανταστικό,όσο για το τρισδιάστατο ελάφι αυτό και αν δεν είναι επιτυχία,όλο και κάτι μαθαίνουμε τελικά προσπαθώντας φιλάκια πολλά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!! Χαίρομαι που σου αρέσει!! Αυτό είναι το ωραίο, να μαθαίνουμε και να τα χρησιμοποιούμε για να ομορφαίνουμε το χώρο μας! ;)

      Διαγραφή
  21. Τέλειο έγινε! Να το χαρείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελεάννα μου έγινε φανταστικό!! Το ελαφάκι είναι μεγάλη επιτυχία στον χριστουγεννιάτικο decor μας!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είδα Αθηνά μου τα στολίδια σας και μου άρεσαν!! Τα ελάφια τελικά είναι πανέμορφα ακόμα και σαν στολίδια!! :))

      Διαγραφή
  23. Μα τι όμορφες Σημύδες, μ΄ αυτόν τον χαρακτηριστικό κορμό! Πράγματι χριστουγεννιάτικες εικόνες!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαμπία μου τα Χριστούγεννα μας φτιάχνουν την διάθεση!! :))

      Διαγραφή
  24. Πολύ όμορφο έγινε, Ελεάνα μου!!! Μου άρεσε πολύ το μπλε φόντο και το ελαφάκι (πάστα 3D???!) και το χιόνι!!! Αυτό είναι το καλό με το DIY ... δεν βαριέσαι ποτέ και τίποτα ... χαχαχα!!! Καλή συνέχεια με τις Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα πρώτη φορά που τόλμησα να φτιάξω κάτι Χριστουγεννιάτικο με διαφορετικό χρώμα, από τα γνωστά! Και θα συμφωνήσω μαζί σου, το DIY δε το βαριέσαι! Υπάρχουν τόσες ιδέες και τόσες τεχνικές! Φιλιά!

      Διαγραφή
  25. Ελεάνα μου είναι υπέροχο!! Εσύ το προχώρησες παρακάτω το θέμα προσθέτοντας το τρισδιάστατο ελαφάκι και το χιόνι!! Δείχνει τέλειο και τόσο χειμωνιάτικο και Χριστουγενιάτικο!! Το μπλε που χρησιμοποίησες για φόντο του ταίριαξε απόλυτα!! Ο πίνακας δένει φοβερά με όλα τα διακοσμητικά, με τα μπουκάλια που έφτιαξες και τα κλαδιά με βαμβάκι και τις βάσεις κεριών που μου άρεσαν τόσο πολύ!! Μπράβο και πάλι μπράβο!! Πολλά πολλά φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάλεια και εγώ δε το περίμενα να δείχνει ωραίο το μπλε και Χριστουγεννιάτικο!! Φέτος είπα να το γυρίσω σε λίγο πιο μοντέρνο :) Σε ευχαριστώ πολύ!! Μακάρι να μέναμε κοντά θα σου την έφερνα όπως είναι την σύνθεση! Πολλά πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  26. Μπήκε ο μήνας σου Ελεάννα μου!! Χριστούγεννα για τα καλά! Έχω καιρό να σε επισκεφτώ και βλέπω τόσα ωραία πραγματάκια. Μου αρέσει που είσαι δημιουργικά τόσο ανεβασμένη! Να χαίρεσαι το σπιτικό σου και του χρόνου πάλι με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινάκι μου σε ευχαριστώ!! Ότι καλύτερο και για σένα και την οικογένεια σου!! Επιτέλους Χριστούγεννα αλλά λιγάκι ανοιξιάτικα! ;) Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  27. Σου έχω πει πόσο μ'αρέσουν οι σημύδες στη διακόσμηση? Ε, στο λέω! Καιρό τώρα θέλω να φτιάξω κάτι παρόμοιο! Το δικό σου είναι φοβερό και νομίζω ότι το ελάφι κάνει τη διαφορά! Αναμένουμε και τη συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτη φορά επιχείρησα να φτιάξω σημύδες και ειδικά πίνακα! Τελικά και εμένα μου άρεσαν αν και λίγο μοντέρνο το βρήκε το δρόμο του για να στολιστεί ;) Το ελάφι τελευταία στιγμή που ήρθε, εκεί που έλεγα πως τέρμα έτσι θα μείνει ο πίνακας!! :)

      Διαγραφή
  28. Πανέμορφο Ελεάνα! Αυτή η απόχρωση του μπλε είναι τέλεια! Και ζεστή και ψυχρή και χειμωνιάτικη! Δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά με καταλαβαίνεις! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα Σε καταλαβαίνω!! Και εγώ για ψυχρό το έβλεπα να γίνεται αλλά με το ελάφι και το χιόνι έδωσε ζεστασιά! Και που να το δεις από κοντά!! :)) Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  29. Οι σημύδες είναι κάτι που θα ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω κι εγώ.Μου άρεσε πολύ η προσθήκη του χιονιού.Το ελαφάκι φυσικά ξεχωρίζει στο χειμωνιάτικο σκηνικό.Γεια στα χέρια σου.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου