Ένα βαζάκι και ένα γλαστράκι για ανυπόμονους!

Εσύ έχεις υπομονή!
Αυτός έχει υπομονή!
Εγώ δεν έχω υπομονή!

Εφημερίδα, βαζάκι, γλαστράκι, σπάγκο, κορδέλα, χάρτινα doilies



Υπάρχουν λέξεις που μάλλον έχω αλλεργία και μόνο στο άκουσμα τους. Μία από αυτές είναι και η Υπομονή!!

Αν δεν είστε καλοί στη ζωγραφική βοηθάει πολύ αυτός ο τρόπος 


Στο θέμα κατασκευές, είχα προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να ασχοληθώ με αυτές ή με πιο απλές χειροτεχνίες, υπομονή όμως μηδέν και έτσι το είχα ρίξει στην διακόσμηση από έτοιμα υλικά! Επειδή όμως μερικές φορές άμα μου μπει κάτι στο μυαλό πρέπει να το κάνω, έπιανα να φτιάξω κάτι. Αν τύχαινε να μη μου βγει κάτι (που ήταν και το σύνηθες λόγω έλλειψη υπομονής τελικά) νευρίαζα στη στιγμή, τίναζα νευρικά τα χέρια μου προκείμενου να απελευθερωθώ από αυτό που κρατούσα, αν είχε και κόλα η ιστορία; ακόμα χειρότερα... Εγώ πίστευα πως έχει κολλήσει πάνω μου και θα το κουβαλάω μια ζωή και όλο αυτό μπορεί να ήταν απλά μια κορδέλα για ένα απλό φιόγκο που προσπαθούσα να φτιάξω. Μπορεί να το πέταγα αν έβλεπα πως χαλάει από τη πολύ προσπάθεια, μπορεί να φώναζα από τα νεύρα πάντως δε καθόμουν να ασχοληθώ περισσότερο.




Σήμερα δε συμβαίνει αυτό, έμαθα να ελέγχω το φόβο του να κολλήσω πάνω στο αντικείμενο που φτιάχνω, χαχαχα και σίγουρα αν συμβεί να χαλάσει κάτι δεν θα το πετάξω εύκολα. Βέβαια σταμάτησα να πετάω πράγματα και έχω μαζέψει ένα κιβώτιο άχρηστα, προς το παρόν αντικείμενα, λέω άστα και βλέπουμε κάπου μπορεί να χρειαστούν και κρατάω από κουτιά του baking powder μέχρι ρούχα και παπούτσια. Είδατε τι θαυμάσια διακόσμηση σε κεριά κάνει το πεδιλάκι άμα σπάσει -εδώ!!! Τα είχα τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πάνω από την παπουτσοθήκη να με κοιτάνε μέχρι να αποφασίσω και το αποτέλεσμα μου φάνηκε πως ήταν αυτό που έλειπε από τα αδιάφορα άσπρα κεριά μου.  Εντάξει, αν δεν παινέψεις εσύ το σπίτι σου..



Βάζω συχνά τα πράγματα που δεν ξέρω τι να τους κάνω ή αυτά που δεν είχα όρεξη να τελειώσω, σε μια μεριά να με κοιτάνε και να μου θυμίζουν πως πρέπει κάποια στιγμή να τα ξαναδώ με άλλο μάτι... Επειδή όμως τις περισσότερες φορές ξεχνάω με ποιο μάτι τα έχω δει, και μάλλον που τα ξανά βλέπω με το ίδιο,  δε βρίσκω λύση και αυτά παραμένουν σε εκείνη την μεριά να με κοιτάνε με ύφος.. που μπλέξαμε ρε φίλε!!!


Επειδή γλιστρούσε η ποντικό-ούρα που χρησιμοποίησα για κορδέλα την πέρασα και από μέσα στη πίσω μεριά και σταθεροποιήθηκε.

Για να δανειστώ κάποιο άλλο μάτι ούτε λόγος...
Το δεξί μου μάτι δεν υπάρχει περίπτωση να δει κάτι άλλο από αυτό που βλέπει το αριστερό.. οπότε..
Ξέρω ξέρω τι θα πείτε.. Από άλλη οπτική γωνία.. Γωνία άδεια μέσα στο σπίτι μου δε θα βρεις, όλες έχουν πράγματα, άρα πάλι από την ίδια γωνία θα το δω με το ίδιο μάτι, ίσως με καλύτερη διάθεση. Ναι αυτό να το δεχτώ!
Αν φάω πρώτα ένα ωραίο κομμάτι γλυκού;; ίσως.. δε ξέρεις ποτέ.. τι χάνω να το δοκιμάσω....??
Ξέρω τι θα κερδίσω στα σίγουρα, κάτι θερμίδες στο καλοσχηματισμένο μου κορμάκι....
Με έχει πιάσει νευρικό γέλιο, θα μου περάσει...



Με τη διακόσμηση τα πράγματα ήταν διαφορετικά, πιο εύκολα θα έλεγα αρκεί να είχα λεφτά να ξοδεύω και να τα παίρνω έτοιμα, εκεί έμπαινε η δυσκολία και η ανυπομονησία!! Πάντα ξόδευα όλα μου τα λεφτά στα ρούχα μέχρι που ξεκίνησα να μένω με το έτερον ήμισυ στην Ελλάδα και εκεί σταμάτησαν τα πολλά λεφτά.. Περιττό να εξηγήσω του λόγους νομίζω..  Έλα σκέψου λίγο..
Τα λεφτά που υπήρχαν... μάντεψε... δε τα βρήκαν!!!  Μα άνοιξαν οι τράπεζες και τα κατάπιανε;;


Δεν έχω υπομονή άμα μου πεις πως θα πάμε κάπου που μου αρέσει και πρέπει να περιμένω ένα δύο μέρες ή να το αναβάλουμε (ποιος ακούει τη μουρμούρα μου).
Δεν έχω υπομονή άμα σου πω έλα να με βοηθήσεις και πρέπει να περιμένω τρεις ώρες, εκεί τρέχω όταν κάτι δε μου βγαίνει, οπότε με έχει βαρεθεί!

Πρώτη φορά το βλέπω τόσο όμορφο αυτό το γλαστράκι

Κάνει υπέροχο φωτισμό το βράδυ το βαζάκι!!! Μη σου πω βέβαια τι γέλια έκανε μόλις το είδε.. Το καλοκαίρι θα το βγάλω έξω το μπαλκόνι γιατί θα είναι ότι πρέπει!!

Σε άλλα πράγματα πάλι έχω τρελή υπομονή.. γαϊδουρινή θα έλεγα..
Μη σας τα πω και όλα μαζεμένα έχει και συνέχεια..




Σχόλια

  1. Εμένα μου αρέσει τόσο να βλέπω μικρο κατασκευές και craft αλλά τελικά ποτέ δεν έχω το χρόνο να τα κάνω, (συνήθως όλο σε κάτι άλλο είμαι μπλεγμένη). Τελικά όταν σου αρέσει να κάνεις πολλά, καταλήγεις να κάνεις λίγα, γιατί αποσυντονίζεσαι. Οι φωτογραφίες που είναι αναμμένα το γλαστράκια είναι πολύ όμορφα Ελεάννα μου. Αξιοποίησες έξυπνα απλά υλικά^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλια και εγώ κάποτε ήμουν έτσι.. έβλεπα πάρα πολλά και έκανα ελάχιστα! :))
      Ανακύκλωσα τα βαζάκια που έχω μπόλικα, και τα χάρτινα τα πετσετάκια!! Αδειάζει η κουζίνα και γεμίζει το σαλόνι!! :))

      Διαγραφή
  2. Εντάξει κάθε ανάρτηση και ένα χρονογράφημα! Εσύ και ο Ψαθάς!!! Σοβαρά γέλασα πολύ πάλι, εγώ φοβίες δεν έχω με το τι κολλάει στο χέρι μου αλλά με το τι κολλάει στο μυαλό μου. Κι αυτό γιατί δεν βγαίνει από εκεί αν δεν το κάνω... Τα γλαστράκια-βαζάκια-κηροπήγια έγιναν μούρλια, είναι και ρομαντικά ένεκα των doilies, της καρδούλας και της κορδελίτσας και άσε κορίτσι μου τους άλλους να γελάνε... Εγώ να δεις τι γέλιο εισπράττω όταν φτιάχνω πράγματα από παράταιρα πράγματα. Οι καλλιτέχνες δεν αναγνωρίζονται εν ζωή :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα φτουυυυυυυυ!!! Αν και καλύτερα γιατί έτσι θα ξανά επιστρέψω, για να αναγνώρισθω γιατί αυτό δεν το χάνω, και να ζήσω άλλη μια!!! χαχαχαχαχα έχω να γράψω τότε..... χαχαχαχαχα Φιλιάααα!!!

      Διαγραφή
  3. Έχω μεγάλη αδυναμία στις σελίδες βιβλίων, εφημερίδων με κάθε είδους έμπνευση!! Τέλειος ο συνδυασμός δαντέλας-σελίδας!!
    Επίσης... ότι κάνουμε, πρώτον είναι για την δική μας ευχαρίστηση!!(δημιουργείς με ότι βρεις). Δεύτερον, δεν μπορούν να αντιληφθούν όλοι έναν καλλιτέχνη...(κλαψ) και τρίτον, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!!! (και ο καλός μου γελάει με ότι σκαρφίζομαι, όταν όμως με επαινούν φίλοι και γνωστοί, τότε καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου!!
      Αυτό με το ποιος γελάει καλύτερα και πότε έχω αρχίσει και μπερδεύομαι!!! χαχαχαχα Προς το παρόν γελάει εκείνος :))) Εμένα προχτές μου έκαναν ένα κομπλιμέντο σε ένα χειροποίητο δώρο που είχα προσφέρει και χαμογελούσε, εγώ βέβαια ήμουν τόσο χαρούμενη που κάποιος μου ζήτησε να του φτιάξω το ίδιο!! Τώρα για τα βαζάκια, έχω τόσα πολλά που κάτι έπρεπε να τα κάνω!! :))

      Διαγραφή
  4. Πάλι η περιγραφή σου με "έλιωσε" βρε κοριτσάκι μου ,και μόνο αυτό είναι αρκετό για να μείνω ικανοποιημένη απο το blog σου,όσο για το γλαστράκι-βαζάκι ανάλογη ιδέα έχω και εγώ αλλά σε άλλο αντικείμενο το οποίο θα παρουσιάσω συντόμως γιατί τώρα με ταλαιπωρεί ένα "κρυωματάκι"και δεν μπορώ να κάνω αυτά που θέλω.Αναμέννο το βαζάκι είαναι πολύ ρομαντικό.....με την δαντελίτασα και τις κορδελίτσες του....όλα υπέροχα την καλησπέρα μου Ελεάνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία μου!!! Περαστικά και γρήγορα!!
      Μου έχει γίνει πια αναγκαίο να το γράψιμο :)))) Προσπαθώ να κάνω μια ανάρτηση με πέντε κουβέντες αλλά δεν μου βγαίνει!!! χαχαχα Είναι όμορφο το βαζάκι και βρήκα τι θα βάλω το καλοκαίρι στο χωριό στην αυλή στην Κρήτη!! Ωραία, περιμένω την ιδέα σου για να βάλω και παρέα στο βαζάκι ;)))

      Διαγραφή
  5. Σε νιώθω και για το θέμα της υπομονής αλλά και για το χρηματικό. Εμένα μου αρέσει να αγοράζω πρώτες ύλες για να κατασκευάζω δικά μου πράματα, αλλά κι αυτά έχουν το κόστο τους συν το ότι δεν έχω εργαστήριο και δε γουστάρω καθόλου να στήνω και να ξεστήνω πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα άσε αυτό με τα υλικά!!! Είναι απίστευτο κάθε φορά που αγοράζω υλικά πόσα πληρώνω... Κάποτε ήμουν και εγώ στη φάση στήνω- ξεστήνω αλλά ήταν δύσκολο και τελικά ένα γραφειακι από το ικεα και μια βιβλιοθήκη την έκανε τη δουλειά του.

      Διαγραφή
  6. Τέλειο !!! Ωραίος συνδιασμός γυαλί, δαντέλα, κορδέλα, κερί και ... υπομονή !!!
    Τέλεια ιδέα ανακύκλωσης !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρανια μου έχω τόσα βαζάκια που κάτι πρέπει να τα κάνω!! :))

      Διαγραφή
  7. Γλαστράκι βαζάκι τα κανες σα διδυμάρια Ελεάνα! Ωραίο το ανυπόμονο craft σου. Πολύ σε νιώθω στα περί μη υπομονής. Η δική μου είναι επιλεκτική. Αλλού ανύπαρκτη αλλού γαϊδουρινή. Θα συμφωνήσω με τη Χριστίνα οτι γράφεις χρονογραφήματα και μήπως να το σκεφτείς σοβαρά να εκδώσεις? Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχααχαχα λέτε λέτε.... μου φουσκώνεται τα μυαλά... και θα αρχίσω να γράφω στα σοβαρά!!!
      Εκεί μάλλον που έχω υπομονή!!! :)) Φιλιά Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  8. Πόσο σε καταλαβαίνω! Σε κάποια, λίγα, έχω υπομονή κι εγώ γαϊδουρινή, όμως στα περισσότερα ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!

    Περιμένω κι άλλες κατασκευές για ανυπόμονους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ παραξενεύομαι πάντως... πως είναι δυνατόν σε κάποια να έχω τόσο υπομονή!! χαχαχα
      Θα το ερευνήσω! :))

      Διαγραφή
  9. Wow nice idea!!!
    Have a good week!!! my g+ for you!!!.)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you!
      I am getting ready for the summer :))))
      You see here is still hot!!
      Good Morning!!

      Διαγραφή
  10. Αν εξαιρέσουμε ότι εγώ έχω τεράστια αποθέματα υπομονής κατά τα άλλα είσαι δικιά μου....
    Ένιωθα λες και τα είχα γράψει εγώ τα λόγια σου.... αχαχα!
    Υπέροχες οι κατασκευές σου!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα που να δεις έχω και άλλα να πω!!! :))
      Φιλιά Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  11. Αυτό με την υπομονή το έχω και εγώ,είμαι ανυπόμονη σε όλα!Όσο για τα μισοτελειώμενα πράγματα σε μία γωνία,έχουμε και εμείς μπόλικα!!Το βαζάκι έγινε υπέροχο,ρομαντικό και vintage!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα μου αρέσεις!!! Να σου φέρω και τα δικά μου γιατί εδώ από χώρο και γωνιές τελειώσαμε!!Είναι για τι καλοκαίρι το βαζάκι ;) που λίγο διαφέρει με τον καιρό αυτή τη στιγμή!!

      Διαγραφή
  12. Ωραία ιδέα και απλή! Όντως κάνει πολύ όμορφο φωτισμό (όσο μπορώ να δω και από τις φωτογραφίες, ζωντανά πρέπει να είναι ακόμη καλύτερα!) Ότι πρέπει για ανακύκλωση από βαζάκια με μαρμελάδες!!! Καλή σου ημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αλεξάνδρα!!
      Είναι όντως όμορφο το βράδυ και σκέφτομαι να το βγάλω στο μπαλκόνι!!
      Αφού δε θέλει να χαλάσει ο καιρός με τίποτα... :)))

      Διαγραφή
  13. Πολύ όμορφα έγιναν τα βαζάκια με την δαντελίτσα τους και την καρδούλα!! Ειδικά αναμένα είναι απίθανα! Όσο για το γράψιμό σου, συμφωνώ με τα κορίτσια ότι πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να εκδόσεις κάτι. Είναι πολύ απολαυστικό!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες και εσύ Θάλεια... δεν θέλω και πολύ να αρχίσω να ψάχνω για εκδότη!!! χαχαχαχα!!
      Φιλιά Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  14. Σάμπως έχω εγώ υπομονή; Ευτυχώς που ανάμεσα στις κατασκευές υπάρχει και το κείμενο! Εγώ για εκείνο ήρθα πάντως!!! Αχαχαχα! Πολλά γλυκά φιλιά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιος έχει υπομονή για...υπομονή;;; Ευτυχώς που μερικά πράγματα γίνονται άνευ αυτής αλλά με πολύ όμορφα αποτελέσματα! Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φανταζόμουν ποτέ πως θα είμαστε τόσες πολλές οι ανυπόμονες!!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  16. Λιτό και όμορφο Ελεάνα μου!!!! Και φωτίζει υπέροχα το βράδυ !!!! Περί υπομονής και ανυπομονησίας μεγάλη η συζήτηση... Πάντως πιστεύω ότι τα πιο πετυχημένα DIY γίνονται εύκολα και γρήγορα χωρίς να απαιτούνται αποθέματα υπομονής .... χαχαχα !!!! Καλή σου μέρα !!!! Πολλά φιλιά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει να έχεις δίκιο Ιωάννα με το θέμα DIY και υπομονής... :)))
      Πάντως αυτό το βαζάκι σίγουρα θα βγει στο μπαλκόνι το καλοκαίρι.. και μην ξεχνάμε πως όταν το έφτιαξα εδώ είχε ακόμα ζέστη!! χαχαχα Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  17. Μεγάλο κεφάλαιο η υπομονή στο crafting! Και μένα κάπου με ξεχνάει και την ξεχνάω! Πολύ όμορφα έγιναν τα βαζάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα Κατερίνα δε σε έχω με τίποτα για ανυπόμονη!!! Και πρέπει να είσαι και καλή, για να μην πω τέλεια, στο προγραμματισμό!! Εκεί που εγώ δεν υπάρχω.... :)))

      Διαγραφή
  18. Μμμμ ειμαι τερας υπομονης οσον αφορα το κραφτινγκ. Δεν κανω πλακα αλλα οταν εχω στοχο δεν τον αλλαζω με τιποτα και δεν παρεκλεινω για κανενα λογο. Φυσικα μπορει να κανω πολλα πραγματα μαζι και να αφηνω το ενα προτζεκτ για να κανω κατι αλλο αλλα θα τα τελειωσω ολα, οσο χρονο και να παρει! Τα βαζω πανω σε ενα επιπλο που εχω για αυτη τη δουλεια με ποστ ιτ χαρτακια για να μην τα ξεχναω!!!! Φρικ αι νοου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :O Έχω μείνει και σε κοιτάω με μάτια γουρλωμένα και το στόμα ανοιχτό!!! Είχε δίκιο τελικά η μάνα μου όταν ήμουν μικρή... βούρδουλα θέλω για να κάτσω να κάνω κάτι!!! χαχαχαχαχα Εσύ έχεις το Ακαμάτρα... και άλλη έχει τη χάρη!!! :))

      Διαγραφή
  19. Τι ρομαντίκ κατάσταση που έφτιαξες με τα βαζάκια!! Φαντάζομαι τι ωραίο φως θα βγάζουν μέσα από την εφημερίδα...δαντέλες, καρδούλες, φιογκάκια...βρε μπας και είχατε καμιά επέτειο και μας το κρύβεις???χαχαχα!!! Όλα τέλεια πάντως φίλη, όταν έχεις έμπνευση του δίνεις και καταλαβαίνει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)))))))))))))) χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Big Brother is watching you!! Μεντιουμ Μαίρη!!! Η καφετζού!! ...... ψάχνω άλλους τίτλους.. διάλεξε και πάρε.... χαχαχαχαχα Κάτι είχαμε.. αλλά δε το έφτιαξα για αυτό.

      Διαγραφή
  20. απλη και ομορφη κατασκευη, με υλικα κοινα, που ομως σιγουρα κανει πιο ρομαντικη τη βραδια μας! τελεια Ελεανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τι μπορεις να κανεις απο το τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου