Εκδρομή στο βουνό! ''Να η ζωή που δεν την νιώθει''

Είμαι λέει ψώνιο. Άκου τώρα. Ποιος.. Εγώ!
Επειδή γράφω μεγάλες αναρτήσεις;
Έχω αρχίσει να πιστεύω σοβαρά πως το γράψιμο δεν το κάνω με αφορμή τις χειροτεχνίες αλλά το ανάποδο! Θέλω να γράψω και φτιάχνω και από κάτι για να το συνοδεύσω..
.

Αυτή τη φορά είπα θα κάνω ένα τεστ στον εαυτό μου.. θα προσπαθήσω να γράψω λίγα, ίσα ίσα να σας δώσω να καταλάβετε τι είναι αυτές οι φωτογραφίες που βλέπετε. Το γιουχάισμα στο τέλος!! Δε θα σου συνεχίσω δηλαδή σήμερα την ιστορία της υπομονής που σου είπα εδώ.
Δεν θα είναι υπερβολικό να γράψω πως έχω περάσει δύο καταπληκτικές Κυριακές!! Δύο Κυριακές γεμάτες αν και τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη. Εγώ φυσικά ενθουσιασμένη και με τις δύο.
Συνήθως τη Κυριακή η 'βαρεμάρα' μου χτυπάει κόκκινο, ποτέ δε μου άρεσαν και απορώ με εκείνο το τραγούδι που τις χαρακτήριζε ωραίες. Θυμάστε την Βουγιουκλάκη να το τραγουδάει ανεβασμένη πάνω στη καρότσα ενός κόκκινου αγροτικού. 'Ωραία που ναι η Κυριακή, μα να ταν πιο μεγάλη'. Ε δε συμφωνούμε Κύρια μου..


Νευριάζω που πρέπει να χωρέσω μέσα σε δώδεκα με δεκατέσσερις ώρες το πολύ, ότι θέλω να κάνω και εγώ και το έτερον ήμισυ και στο τέλος να καταλήγουμε να μην κάνουμε τίποτα από όλα όσα θέλαμε γιατί δε βρήκαμε μια μέση λύση ή γιατί υπερίσχυσε η ανάγκη για ξεκούραση. Έτσι είμαστε εμείς, πρώτα το συζητάμε και μετά ξεκουνάμε. Τι να βρεθούμε στο δρόμο μην ξέροντας προς τα που να πάμε και να διαφωνούμε κιόλας.

Πριν δύο Κυριακές πήρε την απόφαση να πάμε επιτέλους βόλτα στο μοναδικό βουνό που διαθέτει το νησί. Οδήγησε 88 χιλιόμετρα να πάμε και άλλα τόσα στην επιστροφή (δε θα μέναμε εκεί-σωστή η παρατήρηση), προκειμένου να μου κάνει το χατήρι για μια αλλαγή σκηνικού, ήθελα κάτι πιο φθινοπωρινό! Είχα ξανά προσπαθήσει για μια τέτοια εκδρομή αλλά η απάντηση ήταν '' βάλε καλύτερα το μαγιό σου να πάμε για μπάνιο'' δε μπορώ να σας περιγράψω πως ένιωσα τότε.. μια μαχαιριά να το πω... θα το πω!!


Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε να ανεβαίνουμε το βουνό χαμογελούσα σαν χαζοχαρούμενο και ότι έβλεπα μου άρεσε, αρχίσαμε μια συζήτηση για το πως θα μπορούσαμε να μείνουμε στο βουνό και κάθε πότε θα κατεβαίναμε για ψώνια στη πιο κοντινή πόλη και άλλα τέτοια. Εδώ υπήρχαν σοβαρά θέματα να λυθούν και τα ψώνια είναι ένα από αυτά. Φαΐ!
Δεν είχαμε βέβαια λύσει το βασικότερο όλων. Δουλειά;;
Εκτός αν γίνει εκείνος ξυλοκόπος, σαν κάτι παραμύθια και παλιές ταινίες, και εγώ η γυναίκα αυτού που θα κάθεται στη κουνιστή πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι διαβάζοντας ένα βιβλίο και πίνοντας 'βότανα'  που θα έχω μαζέψει με τα χεράκια μου-που δε μου αρέσουν κιόλας.
Τελικά συνήλθαμε και είδαμε πως δεν βολεύει για φέτος με την δουλειά και ίσως να το ξανασκεφτούμε αργότερα ζητώντας καμία μετάθεση.




Συναντήσαμε καταπληκτικά χωριά στη διαδρομή και ένιωθα πως ήταν ένα κομμάτι του νησιού τόσο διαφορετικό και όμορφο που δε το γνώριζα καλά, λόγο της απόστασης! Σε πολλά σημεία μου θύμισε το Πήλιο. Εκείνος όπως ήταν αναμενόμενο σύγκρινε το όλο σκηνικό με τον Ψηλορείτη, όχι δηλαδή περίμενες εσύ κάτι άλλο από έναν κρητικό?? χα χα χα
Αφού λοιπόν έβαλα στα σχέδια μου και μια πιθανή μετακόμιση προς βουνό μεριά (ποιο βουνό δεν ξεκαθαρίσαμε), συνεχίσαμε να θαυμάζουμε το τοπίο και σπίτια που είναι χτισμένα στην κυριολεξία μέσα στο δάσος. Κάποια από αυτά πουλιόντουσαν κιόλας...
Μπαμπά μου δεν είναι τίποτα, μια επιταγούλα και τα άλλα θα τα κανονίσω εγώ, εσύ δε θέλω να μου κουραστείς για τίποτα!! Για την προικούλα μου!


Αγοράσαμε ντόπια ρόδια μήλα, αμύγδαλα και σταφίδες, ακόμα και εκείνη την ώρα χαρούμενη ήμουνα! Το βουνό μου πάει!!



Και από εκεί και πέρα ξεκίνησα το τραγούδι, το ίδιο σε όλη την διαδρομή..
Υπάρχει ένα γνωστό τραγούδι για τους Προσκόπους ''Να η ζωή που δεν την νιώθει, όποιος δεν έζησε μαζί μας, όποιος δεν είδε τη ζωή μας, πάνω στα ψηλά βουνά!!!
Για τέτοια χαρά μιλάμε!

Και ξαφνικά ανακαλύπτω πως ναι μεν πήρα την φωτογραφική μηχανή αλλά δεν πήρα την κάρτα μνήμης, την είχα ξεχάσει στον υπολογιστή.. wow! Δούλεψε κινητό συν πέντε μόνο φωτογραφίες που χωρούσε η μηχανή. Τι να κάνω ένα μυαλό είναι αυτό, χειροτεχνίες, γράψιμο, φωτογραφίες! Έδώ πάει το ψώνιο!!


Κάποια στιγμή λέω κρυώνω, αλλά εισέπραξα ένα σιγάααα. Όταν φτάναμε στο τέλος του βουνού έχει μια πλατεία με δυο καφέ και ένα ξενοδοχείο και λέω να πιούμε ένα καφέ. Μμμμμ.
-Θα ξεπαγιάσουμε μου λέει, 14c βαθμοί και εμείς με κοντομάνικο.
Όχι πως δεν είχε δίκιο αλλά έπρεπε να το επιμένω έτσι για να μάθει να μου λέει σιγά χαχαχα. Φυσικά και δεν κάτσαμε αλλιώς την επομένη θα ήμασταν στο κρεβάτι, μόνο εγώ βγήκα από το αυτοκίνητο σαν πιο θαρραλέα και ο πιο αδύναμος κρίκος. Καφέ δεν ήθελα;; Συνήθως μου λέει και εκείνο το είσαι η πιο μικρή... και έτσι με ρίχνει!!

Βγαίνοντας να πάρω τους καφέδες μου ήρθε μια γνώριμη μυρωδιά.. Τι μου θυμίζει.. τι μου θυμίζει.. Χριστούγεννα σκέφτομαι!!! Ήταν η μυρωδιά των Χριστουγέννων!!
Κρύο, συννεφιά, καμένο ξύλο από τα τζάκια και η φύση με τα δικά της χρώματα και αρώματα!!



Ξέρει κανείς τι είναι αυτό??? Θέλω να μάθω τι είναι αυτό που μάζεψα από το βουνό!
Πάω χαρούμενη να του πω την σκέψη μου κρατώντας το ζεστό καφέ μου..
Με κοιτάει με ύφος σίγουρο, πως ο τόσο καθαρός αέρας με έχει πειράξει, και τον ακούω.. Χριστούγεννα;; Τον Οκτώβριο;; Ε δεν είσαι καλά.. και γύρισε απορημένος στο τιμόνι. χχαχαχα
Όχι αγάπη μου, δεν περίμενα να με νιώσει! Κουβέντα να γίνεται..


Ξεκίνησε η επιστροφή με το ποιο τέλειο σκηνικό. Ότι έχω πάρει το καφε, είναι ζεστός ενω εγώ κρυώνω και αρχίζει να ψιχαλίζει!!! Άνοιξα το παράθυρο και μύριζε το πεύκο, ο κέδρος, το χώμα! Κάπως έτσι κατεβήκαμε το βουνό για να συναντήσουμε την βροχή στη διαδρομή για το σπίτι.




Την επόμενη Κυριακή ξυπνήσαμε με μια συννεφιά και αρκετό κρύο, φόρεσα επιτέλους το μακρύ, μακρύ μου παντελόνι και ζεστές κάλτσες και άαααραξααα! Εννοείται πως  δεν κράτησε πολύ, την άλλη μέρα είχε λιακάδα. Εκείνη όμως την μέρα είπα θα το απολαύσω, θα σέρνω το κορμί μου από το κρεβάτι στο καναπέ και τούμπαλιν, θα βλέπω ταινίες και θα πίνω ζεστό καφεδάκι! Έτσι και έγινε! Ευτυχισμένη που επιτέλους κατάφερα να κάνω κάτι που τόσο πολύ ήθελα, ξεκινήσαμε για αυτή την εβδομάδα που πια έφτασε στο τέλος και πάμε για καινούργιο Σαββατοκύριακο!

Παρέα με τις σταφιδούλες της προηγούμενης Κυριακής!


Σιγά που δεν θα τα στόλιζα!!! Πέρασα με κόλλα το φύλλο για να κρατήσει και πήρε θέση για φωτογράφηση μαζί με τους καρπούς που δεν γνωρίζω !!

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε το γιουχαίσμα που λέγαμε στην αρχή.... χιχιχι
Έκανα τα πάντα να κρατήσω την ανάρτηση με λίγα λόγια αλλά ήταν πολύ 'ξερή' και δε μου άρεσε, έτσι είπα να της βάλω και κάτι παραπάνω...

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!

Σχόλια

  1. Αχ Ελεάνα μου, πόσο πολύ σε νιώθω να 'ξερες!!
    Καμιά φορά τελικά σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Και εκείνες οι ατελείωτες ώρες σαν συνοδηγός, μέσα στις σκέψεις που σου δημιουργούνται από τις εικόνες που προσπερνούν με ταχύτητα από το παράθυρό σου, είναι αυτές που μένουν και σε γεμίζουν τόσο πολύ από ευτυχία, που σε πλημμυρίζουν με δάκρυα χαράς...
    Μην σταματήσεις να εκφράζεσαι... ποτέ και για κανένα λόγο!! Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να διαβάζουν και να ξέρουν πως κάπου εκεί έξω είναι και άλλοι σαν κι αυτούς και δεν είναι οι μόνοι από άλλον... πλανήτη!!!(εγώ).... Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ξέρουν να εκφραστούν μέ λόγια...(πάλι εγώ)...γι' αυτό συνέχισε!!
    Υπέροχες φωτογραφίες-εικόνες, όλες!!!
    Τώρα έχεις το ωραιότερο φθινοπωρινό decor!!!
    Όσο για τους καρπούς, μοιάζουν με του πλάτανου πριν ωριμάσουν...δεν είμαι όμως και σίγουρη.
    Τα φιλιά μου!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου νομίζω πως περιέγραψες ακριβώς αυτό που αισθάνομαι κάθε φορά που ταξιδεύουμε!! Πολλές φορές σκέφτομαι πως θα ήταν ενδιαφέρον να καταγράψω τις σκέψεις αυτές που κάνει το μυαλό αλλά πολλές φορές τρέχουν και αυτές και εναλλάσσονται όπως οι εικόνες!
      Σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια γιατί κάποιες φορές με 'ξυπνάνε' και μου θυμίζουν τι πραγματικά θέλω και έχω ανάγκη! Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  2. Οπαδός του χειμώνα και του βουνού;;;
    Κι εγώ!!!!!
    Πόσο σε καταλαβαίνω νά' ξερες :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάαααααλος οπαδός Τζίνα!!
      Για αυτό και η ζωή με έριξε στα σκληρά... Σε μέρος με τρελή ζέση και υγρασία! :)))
      Οπότε κάτι τέτοιες εκδρομές της περιμένω πως και πως

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη ανάρτηση ... με ταξίδεψε! Εικόνες, χρώματα, αρώματα! Ακόμη και εγώ που δεν είμαι οπαδός του φθινοπώρου με έκανες να το αισθανθώ. Η ανάρτηση πάλι κομματάκι μεγάλη είναι αλλά εμείς χαιρόμαστε! Είναι τόσο ωραίος ο τρόπος που γράφεις που δεν κουράζεις κι έτσι δεν μας φαίνεται... τώρα υπάρχει και το άλλο (δώσε θάρρος στον χωριάτη...) Μην είναι η επόμενη 5-6 σελίδες... Πλακίτσαααα
    Α! και να μην παραπονιέσαι καθόλου για το αγόρι σου γιατί εμένα δεν θα με πήγαινε 88 χλμ για να δώ την φύση, ούτε 8 δεν το βλέπω... Φιλιά και καλό ΣΚ Ελεάννα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα κάτσε και περίμενε... Η ζωή μου όλη... θα είναι η επόμενη!! :p Πλάκα κάνω μη τρομάξουν και φύγουν....
      Εγώ έβαλα όση γλύκα είχα Χριστίνα μου για αυτή την εκδρομή, άλλες φορές πιάνει και άλλες την παίρνω (τη γλυκύτητα μου) και φεύγω με το κεφάλι ψηλά! χαχαχαχα
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Το google του μέσα!πού πήγε το σχόλιό μου;
    Πλατανόμηλα είναι οι καρποί που βρήκες.Το παγκάκι μες στα δένδρα ...ονειρικό!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To παγκάκι μου έκανε τόση εντύπωση Αλέκα! Αυτές τις μέρες το google έχει τα θέματα του!!
      Είμαι ικανή να ξαναπάω να μαζέψω και άλλους, μου άρεσαν πάρα πολύ...

      Διαγραφή
  5. Ωραια η διαδρομή και η πάντα ξεχωριστή ικανότητα του να αφηγείσαι με το δικό σου τρόπο Ελεάνα μου τα δικά σου δρώμενα .Είμαι λάτρης του βουνού και περισσότερο μου αρέσει το χειμωνιάτικο σκηνικό και λίγο πρίν τα Χριστούγεννα.Ωραία και αυτά που μάζωξες,στόλισαν το χώρο σου....μια καλησπέρα και να περάσει καλό σ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Μαρία μου!! Είναι όντως πανέμορφο το βουνό, εγώ ξετρελάθηκα με τη μυρωδιά και φυσικά με τα χρώματα!! Χριστούγεννα..... δεν υπάρχει καλύτερη εποχή!!

      Διαγραφή
  6. Αυτή ήταν η μικρή ανάρτηση μάνα μου;; Αμ, έχεις πάθει κοκομπλόκο με τα μεγέθη! Αχαχαχα! Εντάξει, μιλάμε το τοπίο όλα τα λεφτά, αλλά εγώ έχω την τύχη να αντικρίζω κάτι παρόμοιο καθημερινά και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό...

    Υ.Γ Η ξανθιά ερώτηση της ημέρας: τελικά θα συμμετάσχεις στο υπέροχο και άκρως...αισιόδοξο παιχνίδι μου; Διότι δεν έχω βγάλει συμπερασμα. Αν η απάντηση σου είναι ναι (ανοιγόκλεισε τα μάτια!) έλα από κει να μου αφήσεις ένα σχόλιο, μπας και ξεστραβωθώ!!! Μάκια πολλά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα εσύ θα με στείλεις με τις ατάκες σου!!! Είσαι πολύ τυχερή με τέτοια θέα!!
      Πέτρα δε ξέρω αν θα προλάβω, αν όμως το κάνω θα έρθω να σου το σφυρίξω!! :)) Δύο μέρες τώρα με έχεις βάλει στο 'τριπάκι' και παλέυω να σκεφτώ ποιο τραγούδι θα ήθελα.. και δεν έρχεται τίποτα.. Στη μούγκα θα πάω!! χαχαχαχα Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Ελεάνα μου άκρως απολαυστική η ανάρτησή σου!!! Υπέροχες φωτογραφίες και τοπία! Αυτοί οι καρποί μοιάζουν με του πλάτανου. Εχω μαζέψει και εγώ μπόλικους και τους έχω χρόνια. Δεν παθαίνουν τίποτα.Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Θάλεια μου! Ηταν καταπληκτική η βόλτα και οι καρποί μου άρεσαν πάρα πολύ!! Χαίρομαι που αντέχουν. :)) Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Πάλι με κέφι μας ταξίδεψες!! Τι ωραίες φωτογραφίες είναι αυτές!! Λες και μύρισα το χώμα του Φθινοπώρου και εγώ μαζί σας...καθώς και την δροσιά της βροχής! Καλό βράδυ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Λίλια ήταν πάρα πολύ όμορφα!! Φιλιά Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  9. Έλα ντε;Από που και ως που η Κυριακή η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας;Και εμένα δε μου αρέσει η Κυριακή,άσε μου που παλιότερα μου έφερνε μία θλίψη,τώρα κάπως έχω μειώσει αυτό το συναίσθημα!Να πεις για την Παρασκεύη,αυτή μάλιστα,μεγάλη αγάπη!!Υπέροχη η βόλτα σας και ευχαριστούμε που μας πήρατε μαζί σας!!Όσο για τα Χριστούγεννα,έχω υποσχεθεί στον Φραγκισκάκο ότι από μέσα Νοεμβρίου θα στολίσουμε το δέντρο,θα ανάβουμε το τζάκι και θα χουχουλιάζουμε βλέποντας Χριστουγεννιάτικες ταινίες...ανυπομονώ!!Εύχομαι αυτά να είναι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα!!!Καλό ΠΣΚ Ελεάννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννα νομίζω ότι από τα μέσα Νοεμβρίου θα ερχόμαστε σε εσένα για καφέ, μεσημεριανό βραδινό.. :)))) Με τέτοιο σκηνικό!!! Αυτό με την Κυριακή το έχω από παιδί.... η χειρότερη από όλες τις μέρες!! Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  10. Άσε τον κόσμο να λέει και γράφε τόσο κι άλλο τόσο, γιατί είσαι απόλαυση !!!!!
    Φοβερό το τοπίο, οι φωτογραφίες, τα χρώματα !!!!!
    Οι καρποί που μάζεψες πρέπει να είναι του πλάτανου. Και όταν βρίσκεις και κέδρα να μαζεύεις επίσης τους μικρούς καρπούς του, να τους ξεραίνεις και να τους ρίχνεις σε φαγητό όπως το μπαχάρι. Είναι πολύ ωραίοι. Αυτό το μυρωδάτο μικρό κουκουτσάκι του κέδρου λέγεται άρκευθος και είναι ένα από τα συστατικά του τζίν για το άρωμά του!! Ας τελειώνω το γράψιμο γιατί άλλος θα έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη !!! Πάντα να περνάς όπως σου αρέσει τις Κυριακές σου !!! Τα φιλιά μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Ράνια για αυτή τη πληροφορία!! Δεν το γνώριζα για το καρπό του κέδρου!! Ευκαιρία να ξαναπάω ;) χιχιχιχι Γράψε γράψε σε αυτό το μπλογκ δε ξεφεύγει κανείς με δύο λόγια!! :))) Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  11. Ωραίο ρε συ το βουνό! Ειδικά το ξέφωτο, κάτσε καλά! Εδώ σε μας έχει θεομηνεία! Αφού ο αέρας κόντεψε να σηκώσει κι εμένα που τα χω τα κιλάκια μου! Και ξεροσταλιάζω εδώ και δύο βδομάδες να ξεκινήσω τα χριστουγενιάτικα θέματα! Οπότε βουρ για jingle bells!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ στην ιδια κατηγορία παίζω!!! Με τα κιλάκια... :))) Τελικά βλέπω πως υπάρχουν και χειρότερα... με τα Χριστουγεννιάτικα!!! χαχαχαχα Μακάρι να χαλούσε και εδώ ο καιρός Χριστίνα. Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Όποιος σε πει ψώνιο στείλε μου τον να του..βγάλω το μαλλί!Μακάρι όλες οι αναρτήσεις να ήταν τόσο όμορφες σαν τη δική σου.Καλημέρα όλη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάααρα πολύ αχτίδα μου!!! Ένα μεγάλο φιλί!!! :))
      Καλή εβδομάδα να έχεις!!

      Διαγραφή
  13. Χριστούγεννα απο τον Οκτώβρη και απο τον Σεπτέμβρη μη σου πω! Μπράβο στον άντρα σου που σε πήγε εκδρομή και μπράβο και σε σένα που την κατέγραψες έτσι όμορφα! Και όχι δεν είσαι ψώνιο είσαι απλά απόλαυση εσύ και τα κείμενα σου! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μην χαίρεσαι τόσο.... θα ζητήσει ανταλλάγματα μάλλον!! χαχαχαχαχα
      Μία μία αποκαλύπτεται με το θέμα των Χριστουγγένων!! :))
      Σε ευχαριστώ Σοφία!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Kαλησπέρα Ελεάννα! Τι όμορφη εκδρομή! Τι ωραίες φωτογραφίες! Αυτά τα μικρά μπαλάκια είναι απο πλατάνι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου!! Είναι πολύ όμορφοι οι καρποί και δεν τους είχα ξαναδεί!

      Διαγραφή
  15. Δεν το συζητώ καθόλου !!! Λάτρης του βουνού και εγώ , την αγάπησα και μακάρι να μπορούσα να την κάνω και εγώ σε κάποιο βουνό αυτή τη διαδρομή !!! Οχι στην Αθήνα , κάπου θα μου βρεθεί βουνό να πάω , να πάρω και εγώ τα βουνά !!!!!Οι καρποί είναι από πλάτανο !!!!
    Φιλάκια και άλλα πολλά βουνοτάξιδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά μια απόφαση είναι.. Παίρνεις το αυτοκίνητο και ξεφεύγεις Νικόλ!!
      Όση ώρα ήμασταν εκεί πάνω δε σκεφτόμουν τίποτα άλλο... απλά χαλάρωνα!!!
      Η Αθήνα μόνο την Πάρνηθα έχει και αυτή καμένη.. Φιλιά!!

      Διαγραφή
  16. Να ζήσει ο Ψηλορείτης! Το βουνο μου αρεσει μονο το χειμωνα, να σου πω την αλήθεια δεν ξερω τι είναι αυτα που μάζεψες, αλλα είναι ωραία εξωτερικά τα άτιμα!
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι οι καρποί του πλατάνου!! :))) Η παρέα έβγαλε το αποτέλεσμα!!
      Είναι πολύ όμορφα Αριάδνη και θέλω και άλλα. Μου είπε θα βρούμε πιο πάνω και δε μάζεψα πολλά και τελικά δεν βρήκα..
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  17. Τελικά τον κατάφερες και σε πήγε την πολυπόθητη εκδρομή στο βουνό! Τι όμορφα που περιέγραψες τη διαδρομή, ένιωσα κάθε στιγμή της αφήγησής σου!!! Πώς σε νιώθω να ξερες, πώς σε νιώθω! Αυτή η μυρωδιά του υγρού χώματος σε συνδυασμό με το καμμένο ξύλο είναι παραμυθένιος συνδυασμός!! Και ναι, μυρίζει Χριστούγεννα!! Και άσε τους άλλους να λένε! Αν ψάχνεις συμπαράσταση ξέρεις που θα τη βρεις!!! καλή εβδομάδα Ελεάνα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα Θα έσκαγα αν δεν πήγαινα!! Εσύ με καταλαβαίνεις!!
      Αυτό το παραμυθένιο ένιωθα τη περισσότερη ώρα Μαίρη γιατί και την ώρα που δεν μύριζε το καμμένο ξύλο βλέποντας τα κουκουνάρια, τα πεύκα και όλη αυτή την φύση πάλι τα Χριστούγεννα σκεφτόμουν!! ;)) Καλη εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  18. Και εγώ ζηλεύω αυτούς που μένουν στο βουνό Βάσω!! Αστα!
    Υπέροχα τοπία!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ θα μείνω στις φωτογραφίες, ζήλεψα έχω καιρό να πάω μια τέτοια εκδρομή και μου λείπει Αυτά που μάζεψες αν δεν κάνω λάθος είναι κάστανα. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία να βάλεις στο πρόγραμμα μια εκδρομούλα!! Φωτιές ανάβω!! :))
      Είναι καρποί πλατάνου είπαν τα κορίτσια πιο πάνω! Μακάρι να έβρισκα και κάστανα.
      Καλή εβδομάδα Κατερίνα.

      Διαγραφή
  20. Πόσο ωραία εκδρομή, πόσο ωραίες φωτογραφίες, πόσο όμορφοι οι καρποί, μα και πόσο λακωνική εσύ Ελεάνα μου :))) Άντε καλέ που είναι μεγάλες οι αναρτήσεις σου, εμένα μ΄αρέσουν! Να τα μελετάς τα Χριστούγεννα, μα κοίτα μην μας στολίσεις κανένα δέντρο, υπομονή λέμε :))) Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ειρήνη μου!! Κρατιέμαι ακόμα.... και δεν στολίζω!! όχι πως το θέλω... :)))
      Μεγάλες αναρτήσεις αλλά δε με πειράζει... καταθέτω σοβαρά προβλήματα....χιχιχι!!
      Πολλά φιλιά!!

      Διαγραφή
  21. Αχχ τι συγκίνηση!! Θυμήθηκα τα προσκοπικά μου χρόνια!! Ελεάνα μου συνέχισε να ενθουσιάζεσαι με το κάθε τι γιατί αυτή είναι η χαρά της ζωής! Οι φωτογραφίες σου ταξίδεψαν και εμάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λέω και εγώ ένας πρόσκοπος δεν υπάρχει!!! :))) Μου αρέσει να κάνω πράγματα που με ενθουσιάζουν Κατερίνα μου. Καλό Σαββατοκύριακο!!

      Διαγραφή
  22. Καλέ δεν κουράστηκα! Άργησα να έρθω αλλά απόλαυσα εκδρομή, βουνό και αρώματα πεύκου!
    να'σαι καλά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!! :)) κουράζει ποτέ η εκδρομή στου βουνό...
      Καλό Σαββατοκύριακο!!

      Διαγραφή
  23. Τέλεια η εκδρομή και υπέροχοι οι καρποί που μάζεψες! Δείχνουν πανέμορφοι στη γυάλα να θυμίζουν πως ο χειμώνα και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ;)
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χειμώνας και Χριστούγεννα πλησιάζουν αλλά μόνο σαν ονομασία!!
      Σε ευχαριστώ Δήμητρα :))

      Διαγραφή
  24. Γεια οσυ Ελεανα!!
    καλως ηρθα στο blogohome σου!!!!
    Δηλωνω ευθαρσως οτι και γω ειμαι christmas girl,περιμενω πως και πως να μπουμε στην πρωτη εβδομαδα του Νοεμβριου για να στολισω δεντρο(καθε χρονο και νωριτερα ολο και καλυτερα)
    Ο τροπος που γραφεις πολυ μου αρεσει,οι φωτο σου υπεροχες!!
    φιλια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες!
      Αααααα εσύ είσαι χειρότερη!!! χαχαχαχα αρχες Νοεμβρίου!! Νομίζω πως θα πάρει το δέντρο όπως είναι και θα μου το κρύψει στην αποθήκη αν το κάνω αυτό!!! :)))
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  25. και γω παιδι του χειμνα των χριστουγεννων και των βουνων ειμαι!!!! τι ωραια ειναι οταν μπορεις να ξεφευγειςγια λιγο αλλα μετα σου ρχετε αποτομα η επιστροφη..... τελεια η εκδρομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς... φεύγεις και είναι σαν να ξεχνάς τα πάντα, χαλαρώνεις και αδειάζεις το μυαλό σου!! και μετά τσουπ... πάμε πάλι πίσω στα προβλήματα!! :)) Δεν πειράζει και αυτό καλό!! :))

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου