Ανανεώστε τα κεριά που έχετε!

Σας μίλησα για ανανέωση τη προηγούμενη φορά και ότι έχω κολλήσει άσκημα. To θέμα που κόλλησα; Τα κεριά!!
Στα περισσότερα σπίτια τα κεριά είναι 'πρώτη μούρη' και μάλιστα υπάρχουν φορές που διεκδικούν και το θαυμασμό των καλεσμένων ανάλογα με το τρόπο που είναι φτιαγμένα ή διακοσμημένα.
Θα τα δεις στολισμένα στο τραπεζάκι (του καναπέ), σε κάποιο πλαϊνό τραπεζάκι, πάνω σε τραπεζαρία, αναμμένα σε κάποια βιβλιοθήκη, μπροστά ή πάνω στο τζάκι ακόμα και στο πάτωμα.

στόλισε-τα-κεριά-με-χρυσές-πινέζες

Αν ζούσε η γιαγιά μου θα έβλεπες και πάνω στη τηλεόραση -μιλάω για τις παλιές που ήταν σαν ντουλάπι! Εκεί πάνω συνήθως είχε απλωμένο άσπρο σεμέν, ένα μπιμπελό και δύο φωτογραφίες.. Αυτό δεν ήταν τηλεόραση ολόκληρο ράφι ήτανε, λες να ενοχλούσε ένα κεράκι;; Για την ιστορία σου λέω πως το σεμέν ήταν φτιαγμένο ειδικά για εκείνο το σημείο. Όταν δε μας χάλασε η τηλεόραση και χρειάστηκε να την αντικαταστήσει με καινούργια διότι οι παλιές είχαν αποσυρθεί έσκασε που δε θα μπορούσε να βάλει τίποτα από πάνω. Της πέρασε δε από το μυαλό να πάει σε μάστορα μήπως καταφέρει και βρει μια παλιά. Είπες κάτι;;;;

πινέζες-σε-κεριά

Τα κεριά δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και μπορούν μαζεμένα σε ένα σημείο να διακοσμήσουν και μία γωνιά και όχι απαραίτητα πάντα στο σαλόνι ή στο καθιστικό.
Όταν ζούσα Αθήνα, το σπίτι μας είχε μεγάλη κουζίνα και περνούσαμε πολλές ώρες εκεί (για να κρατάμε και το σαλόνι καθαρό) οπότε είχα πάντα μία μικρή πιατέλα με κεριά πάνω στο τραπέζι και τα οποία άναβα συνέχεια.

Κεριά έχω δει και σε μπάνιο!!! Μάλιστα σε δύο διαφορετικά σπίτια και χώρες!! Στο Λονδίνο σε κάποιο φιλικό σπίτι υπήρχαν τέσσερα μεγάλα ξύλινα φανάρια με ένα μεγάλο άσπρο κερί στο καθένα και σε οδηγούσαν από το καθιστικό στο μπάνιο που βρισκόταν στον επάνω όροφο και που βέβαια το τελευταίο φανάρι βρισκόταν μέσα στο μπάνιο!! Στην Ελλάδα όταν το είδα ήταν Χριστούγεννα και είχαν άσπρο μικρό κερί να ανάβει, δύο άσπρα στολίδια, λίγα confetti και μια γιρλάντα (από πέρλες) σε μία γωνιά του μπάνιου. Ήταν μεγάλη η έκπληξη αυτουνού που το ανακάλυψε πρώτος, που ενημέρωσε και τους υπόλοιπους και ένας ένας πήγαινε μία βόλτα για να θαυμάσει το στολισμό!!

Εμένα με εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο που το είδα στην Ελλάδα γιατί δεν ήταν κάτι συνηθισμένο, η διακόσμηση εκείνη την εποχή ήταν η βασική, ένα βάζο, μερικά μπιμπελό, κορνίζες και ένα όμορφο τραπεζομάντηλο η σεμέν και πάντα στα κεντρικά σημεία του σπιτιού, σαλόνι -τραπεζαρία- χωλ! Το μπάνιο ήταν πολύ extreme!!

gold-pins-in-candles

Στη δική μου περίπτωση, τα έβαλα με κάτι απαίσια κεριά.
Δεν ήταν απαίσια εξ αρχής, μετά γίνανε..
Ήταν δύο κρεμ, μεσαίου μεγέθους που η μοίρα τα έριξε στα δικά μου χέρια. Τα έκαψα λίγο και μετά τα άφησα, τα ξέχασα, τα βαρέθηκα, δε ξέρω να σου πω και ακριβώς, πάντως δε πήγαινα εύκολα να τα ανάψω πια. Δεν ήταν κρίμα να τα πετάξω; Σκέφτηκα..
Κάπως έτσι βρήκα τις πινέζες, που και αυτές δε ξέρω γιατί τις αγοράσαμε να σου πω την αλήθεια, και τους άλλαξα όψη! Το στρογγυλό κερί ήρθε δώρο μέσα στη πιατέλα που έδειξα στη προηγούμενη φορά και είπα να προσθέσω και σε αυτό κάτι τις..

decorate-the-old-candles-recycle

κρεμ-κερί-ζωγραφισμένο-με-χρυσό

Δε ξέρω αν είναι όμορφα αλλά εγώ τα ξανά στόλισα και τώρα δεν τα ανάβω πολύ για να μην χαλάσω την διακόσμηση της βιβλιοθήκης.. χαχαχα Ακρη δε θα βγάλεις μαζί μου!
Τι να κάνω αφού κάνουν πολύ ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν πέφτει το φως από άλλο κερί πάνω στις χρυσές πινέζες!

Και σε αυτό το σημείο μπαίνει στο πλάνο ο άντρας του σπιτιού που έρχεται από έξω τα βλέπει αναμμένα και πετάει το κορυφαίο 'Θα βάλεις φωτιά εδώ μέσα με τόσα κεριά'. Κάπου εδώ απλά χάνεται ο ρομαντισμός... Μπουρλοτοοοοοό μου τον έκανε!!

Εντάξει έχει τύχει να τα έχω επίτηδες όλα αναμμένα επειδή μπορεί να μου μυρίζει το σπίτι από το μαγείρεμα και μετά από λίγο τα σβήνω.. Εκεί είναι αλήθεια πως γίνεται ντουμάνι από το καπνό αλλά μετά κάθομαι και κάνω το μέντιουμ όπως η Βλαχοπούλου στη ταινία Μία Ελληνίδα στο χαρέμι 'Ένα σύννεφο μπήκε μπροστά μου, ρίξε ένα κατοστάρικο'' και του γελάω!! Κατοστάρικο όμως δεν έχω δει ποτέ.. :p

κερί-στρογγυλό-με-πινέζες-διακοσμημένο
Κόλλημα έχω και με τα λαμπάκια, δώσε μου λαμπιόνι και πάρε μου τη ψυχή!! Για αυτό και κάποια γιορτινά πρωινά ανάβω κεριά και λαμπάκια, κατά προτίμηση να μην έχει ήλιο αλλά δε θα κολλήσω κιόλας αν έχει.. Με νοιάζει πως νιώθω εγώ μέσα στο σπίτι.

Το τι λέει το στόμα του με τα λαμπάκια;;;  Άλλη φορά!
Προς το παρόν ξανά σκέψου πρώτου πετάξεις κάποια παλιά κεριά, ίσως τους αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία!

Σχόλια

  1. Μάλλον πήρες φόρα! Καλά έγιναν πανέμορφα, τι σου κάνει η πινέζα. Ειδικά το στρογγυλό που έχεις προσθέσει και κατιτίς με μαρκαδόρο ... Καλή εβδομάδα κοριτσάκι και πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπλήρωμα στο προηγούμενο...μα καλά ο αθεόφοβος μόνο τον κίνδυνο πυρκαγιάς είδε; Άντρες παιδί μου!

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχαχαχα άντρες Χριστίνα μου... Πρώτα σκέφτονται το πρακτικό κομμάτι! Πόσα θα του στοίχιζα αν έβαζα φωτιά!! χαχαχαχαχα Μείνετε μακριά μου γιατί ανανεώνω ότι βρω στο πέρασμα μου!! xixixi Φιλιά!! :))

      Διαγραφή
  2. Μ'αρεσει αυτή η περίοδος ανανέωσης στο σπίτι σε οποιοδήποτε αντικείμενο,απο τα πιο απλα πραγματακια μέχρι τα πιο πολύπλοκα,με γεμίζουν και μου δίνουν ενέργεια,μάλλον συμβαίνει κάτι ανάλογο και σ'εσενα Ελεάνα μου.Τελικά αυτά τα "κολλήματα"προσφέρουν χάρα και ικανοποίηση,όπως τα πολύ όμορφα κεριά που εφτιαξες....φιλακια και την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμένα Μαρία μου μου αρέσει και η περιόδος των Χριστουγέννων!!! Εκεί να δείς ανανέωση.. άλλο σπίτι ένα πράγμα!! :)) Εγώ έχω ένα θέμα με το σπίτι και τα αντικείμενα του, τα βαριέμαι εύκολα και μερικές φορές είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αρχίζω τότε και δεν αισθάνομαι καλά! Πρέπει να σας τα πω μια φορά.. :)) χαχαχαχα κάνε ένα ωχ, θα γράψω έκθεση!! Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  3. Βρε είσαι σε πολύ ανανεωτική φάση λέμε! Μου αρέσει! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω βελονισμό σε κερί αλλά τώρα που το βλέπω γυάλισε το μάτι μου!!Χεχε Φιλούρες και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα ωραιο!!! Βελονισμό!!! δε το είχα σκεφτεί!!! χαχαχαχαχα
      Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  4. Κοίτα τί μπορείς να κάνεις με λίγες πινέζες!!!
    Πολύ ωραία ιδέα!
    Πολύ γέλασα με την γιαγιά και τον μάστορα! χαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ;) Η γιαγιά ήταν όλα τα λεφτά, πετούσε κάτι κορυφαία σε άσχετες στιγμές!
      Δεν άντεχα να τα βλέπω άλλο.. :))

      Διαγραφή
  5. Άστον να λέει Ελεανάκι!!!
    Μαζί σου και στα κεριά (το πότε τελειώνει η σακούλα με τα ρεσώ στο Άσυλο...μυστήριο πράγμα) και στα λαμπιόνια! Κεριά ανάβουμε τουλάχιστον 3-4 βραδιές την εβδομάδα, ενώ η τεράστια γυάλα με τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σε χρέη φωτιστικού ανάβει κάθε βράδυ!!!!
    Πολύ όμορφες οι πινεζοδιακοσμήσεις σου!!! Κι όντως το στρογγυλό, σκονίζεται πολύ εύκολα! Πάντως για να βγάλεις το λίγο κερί που έμεινε στο κυπελάκι, βάλε το στην κατάψυξη όλο το βράδυ. Το πρώι φεύγει όλο μονοκόμματο ;)
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aααααχχχ λαμπάκια μου!!!! Ακόμα τα κλαίω τα καμμένα!! :)) Περιμένω πως και πως να ξανά βάλουν στα μαγαζιά γιατί όλα τα υπόλοιπα που έχω αναβοσβήνουν. Eσάς όποιος έρχεται σπίτι πρέπει να σας φέρνει δώρο από μια σακούλα ρεσώ :)))
      Τα κεριά τα είχα βαρεθεί... αλλά για το στρογγυλό μου άρεσε τόσο ο ήλιος σου που θα έσκαγα, από τότε έψαχνα!! :) εδώ το βλέπετε σε imitation φάση!!! χιχιχιχι Τι κρυφό σύστημα είναι αυτό που λέει η Αλέκα???

      Διαγραφή
  6. Όμορφη η ανακύκλωση
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι μπορείς να κάνεις αν έχεις έμπνευση ε??καλά η γιαγιά θεάρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να είναι καλά το ιντερνετ Έυη μου!!! Αλλά για το στρογγυλό έψαχνα ντε και καλά ένα ήλιο και δεν έβρισκα!! Η γιαγιά ήτα άπαιχτη!! :)))

      Διαγραφή
  8. Πολύ εντυπωσιακά έγιναν με τις πινεζούλες.
    Θα ομολογήσω ότι έχω κι εγώ μεγάλο κόλλημα με τα κεριά, ο δεν άντρας μου έχει μεγάλο κόλλημα με τα λαμπάκια.
    Εχει φτιάξει ολόκληρες συνθέσεις με λαμπάκια "ψείρες" (τα πολύ μικρούλια δηλαδή) και θα πρέπει να ομολογήσω ότι όταν ανάβουν δίνουν ένα πολύ ζεστό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη, μήπως πρέπει να μας τα δείξεις??? Να παραδειγματιστούν και τα υπόλοιπα αρσενικά που δε τον έχουν με λαμπιόνια και κεριά!! χαχαχαχαχα Πάντως και εγώ περισσότερο με τα λαμπάκια έχω κόλλημα, απλά κάποιες φορές μου τη λένε φίλοι και γνωστοί που τα ανάβω ακόμα και το Πάσχα!! :)) Καλή εβδομάδα Έλενα!!

      Διαγραφή
  9. αχαχαχα μα δεν παλεύεσαι!!σε διαβάζω και σε νιώθω!!!κεράκια πολλά και παντού και άστους να λένε! Τίποτα δε συγκρίνεται με τη θαλπωρή των κεριών, ειδικά όταν μιλάμε για πριβέ καταστάσεις! Μία φίλη μου που είχα φιλοξενήσει φοιτήτρια μου είχε πει πως φτιάχνω κινηματογραφικές σκηνές στο σπίτι ακόμα και χωρίς λόγο : το βράδυ ένα ποτηράκι κρασί, ένα κεράκι και το φωτιστικό δαπέδου και ταινιούλες! τα βράδια δλδ που μέναμε μέσα! αλλά έτσι πρέπει να ζούμε τις στιγμές μας, μπορούμε τόσο απλά και με το τίποτα σχεδόν να τις κάνουμε όμορφες και κινηματογραφικές! Τα κεράκια σου υπέροχα btw, και πολύ ασυνήθιστα! Α, μαζί σου και στα λαμπιόνια!! δε θέλω να τα αποχωριστώ όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα!!! Μα τα άσπρα είναι παντός εποχής, ε???και κάνουν φοβερή ατμόσφαιρα τα άτιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα σε εμένα θα πείς για λαμπάκια.... ποια άσπρα... και αυτά που αναβοσβήνουν!!!! Πάντως προτιμώ τα κίτρινα αυτά που μένουν σταθερά, δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα και στο σαλόνι αλλά και στο υπνοδωμάτιο!! Πολύ μου αρέσουν τα κινηματογραφικά σκηνικά!!!! :))) Καλή εβδομάδα Spielberg χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  10. κι εμένα μου αρέσουν τα κεριά σαν διακοσμητικό στοιχείο, αλλάζουν την ατμόσφαιρα και επίσης λειτουργούν και ως αποσμητικό χώρου. Αυτή την ιδέα μεταμόρφωσής τους με πινέζες δε θα τη σκεφτόμουν ποτέ από μόνη μου. Δείχνουν τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις Ελευθερία μου, και εγώ ψάξε ψάξε όλο το ίντερνετ είδα κάτι παρόμοιο και λέω εδώ είμαστε!!! Βέβαια με τον ήλιο που έκανα έφταιγε το κερί της Δήμητρας!!! :))) Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  11. Κάψε,κάψε τι θα κάψεις... ( https://www.youtube.com/watch?v=33iqy82hh9U )
    Εγώ να δεις τι καίω από ρεσώ.Κι εμένα μου φωνάζει όλο ότι έχουμε λαμπαδοφορίες ,αλλά δεν του δίνω σημασία.Τη γυάλα με τα λαμπιόνια στο σπίτι της Δήμητρας την έχω δει κι ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα όταν τα άναβε.Άσε που έχει κι ένα σύστημα τηλεκοντρόλ για ν'ανάβει και να σβήνει λαμπατέρ,πορτατίφ,φωτιστικά,λαμπιόνια κι ό,τι έχει σχέση με λαμπάκια.Τέλειο.Ζήτα οδηγίες.Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα κάψωωωωωω τα ρημάδια τα λεφτά μου!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχα αφασία είστε και εσείς!!
      αααααααα κρατάει κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα η κυρία!!! :p Εγώ τα έκαψα τα δικά μου λαμπάκια... σκέψου τα είχα και εκτός γυάλας.. και δεν υπάρχουν πουθενά παρά μόνο τα Χριστούγεννα!! Οπότε περιμένω... Φιλιά!!

      Διαγραφή
  12. Τι σου είναι οι πινέζες Ελεάνα μου ?!!! Πάρα πολύ έξυπνο και εύκολο DIY !!! Μου άρεσαν πάρα πολύ όλα !!! Και πόσο μου αρέσει η ατμόσφαιρα στο σπίτι με κεριά και λαμπάκια κι ας είναι μια απλή καθημερινή ... 100% bon vivant !!! Καλή σου βδομάδα και πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα τις πινέζες καιρό τώρα και δεν τις χρησιμοποιουσα πουθενά Ιωάννα μου.. Κάποια στιγμή σκέφτηκα πως είναι τόσο άχρηστο αντικείμενο για το σπίτι.... και ιδού!! :))) Άλλαξε τελείως τα κεριά που είχα βαρεθεί. Τα λαμπάκια είναι μεγάλη πληγή... τρελαίνομαι όταν να τα ανάβω. Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  13. Τέλεια!!... και πολύ rock τα κεριά σου Ελεάνα!!
    Μεγάλη λατρεία η φλόγα του κεριού, η ζεστασιά της φλόγας του τζακιού, η φλογερή λάμψη απ τα λαμπιόνια... ούτε κουνούπια τέτοιος συνωστισμός!!! Πάντως ούτε και εγώ μπορώ να αντισταθώ στη θαλπωρή που προσφέρουν όλα αυτά μέσα στο σπίτι, αλλά και έξω. Ακόμα και τώρα που σου γράφω, έχω αναμμένο ένα ρεσώ στο τραπεζάκι και το χαίρομαι... μόνη!!!
    Πού ξέρεις; Μπορεί να γίνει καμιά διακοπή ρεύματος, να σκοτωθώ η γυναίκα????
    Καλή εβδομάδα να έχεις-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Ενα απόγευμα πέρυσι (πριν τα Χριστούγεννα) έπεσε η ασφάλεια, έφτιαχνα γλυκό στο φούρνο, και με βρίσκει απροετοίμαστη... Να ψάχνω αναπτήρα (τώρα που δεν καπνίζω δε ξέρω και που τους έχω) να ψάχνω με τον αναπτήρα αναμμένο ένα κερί (ενώ υπήρχαν τόσα γύρω μου έψαχνα συγκεκριμένο) τα άναψα όλα όσα είχα για να πάρω ένα από όλα να κατέβω κάτω να σηκώσω την ασφάλεια. Τέλεια!!! μου έκαψε και το fan του φούρνου τότε.. :)) Από τότε είπα να έχω τα βράδια κανένα κεράκι πρόχειρο!! Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
    2. Χμμμμ, πολλές οι συμπτώσεις κορίτσι μου!!
      Λες το άναμμα των κεριών να είναι "κουσούρι" που μας απέμεινε από το τσιγάρο;
      Μπα, δεν νομίζω...πυρομανή πάλι... με λές!!
      2 μήνες και 2 εβδομάδες άκαπνη & συνεχίζω ατάραχη αλλά συνειδητοποιημένη!!!
      Καλή σου ημέρα :))

      Διαγραφή
  14. Σε νιώθω !!! Αρωματική κανέλλα, βανίλια, πορτοκάλι και εκει που βάζεις τον ρομαντισμό, στο χαλάει ο άντρας του σπιτιού ... ωραία η παρέμβαση σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα οι περισσότεροι τελικά είναι ίδιοι όπως και οι γυναίκες από την άλλη πλευρά!!
      Σε ευχαριστώ ή που θα πέταγα ή που έπρεπε να αλλάξουν λίγο, είχαν αρχίσει να μου την δίνουν αυτά τα συγκεκριμένα..

      Διαγραφή
  15. υπέροχη ιδέα οι πινέζες!

    πάντως μια ανάρτηση αφιερωμένη σε ιδέες διακόσμησης με λαμπάκια (τα οποία λατρεύω) θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο έχω μελετήσει το μάθημα αυτό καλά ;) Θα το κάνω με τη πρώτη ευκαιρία!!
      Σε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  16. Πινέζες, έ? Πολύ καλή ιδέα!!!!!!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν ότι έπρεπε για τα χρησιμοποιημένα κεριά προκειμένου να αλλάξουν λίγο!!
      Καλό βράδυ Μαριάννα!! :))

      Διαγραφή
  17. Η πινεζα φαινεται κουκλα πάνω στο κερι!
    Καλό μας ξημέρωμα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το στρογγυλό κερί μου άρεσε και εμένα πολύ!!! :))
      Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  18. Δεν είσαι μόνη Ελεάνα....τά ίδια ακριβώς ακούω κι εγώ όταν ανάβω κεριά. Λες και αγοράζουν την ίδια κασέτα !!!! Οι πινέζες τα μεταμόρφωσαν σε καινούρια κεριά , απίθανη ιδέα !!!! Περιμένουμε ανάρτηση για τα λαμπιόνια τα οποία τα λατρέύω !!!
    Φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό με την κασέτα είναι εξακριβωμένο και για άλλα θέματα!! χαχαχαχαχα!! Δε παίζονται!!!
      Αφού θέλει το κοινό λαμπιόνια... λαμπιόνια θα έχεις :))) !!!
      Φιλιά Μαρία!!!

      Διαγραφή
  19. Τι ιδέα, μπράβο κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά τελικά όλοι άντρες ίδιοι είναι... κάτι παθαίνουνε και με τα κεριά και με τα λαμπάκια παρατηρημένο. Πολύ του πήγε του κεριού η πινέζα έχω να πω και δε το περίμενα καθόλου. Απλή και όμορφη ιδέα μπράβο Ελεανάκι! Όσο για τις διακοσμήσεις τουαλέτας έχω να πώ οτι η Λέυτω (μαμά μου) τους έχει φάει κατά κράτος και τους Άγγλους και όλους. Τα χριστούγεννα διακοσμεί όλη την τουαλέτα συμπεριλαμβανομένου και του καπακίου της λεκάνης παρακαλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα θέλω φωτογραφία!!!!!!!! ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ!!!!!! :))))
      Μάλλον που έχουν αλλεργία σε τέτοιου είδους φωτισμούς!!! :p

      Διαγραφή
  21. Καλά πιο πρωτότυπη διακόσμηση κεριών δεν έχω ματαξαναδεί. Έδεσες τις πινέζες με τα κεριά τέλεια και εγώ λατρεύω τα αναμμένα κεριά αλλά κάποιος φοβάται για τις φωτιές χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα καλά αμα το δεις με άλλο μάτι... πολύ άλλο όμως, οι άντρες έχουν γέλιο με αυτά που λένε και κάνουν για αυτό και σε μεγάλη ηλικία γίνονται και φοβεροί ατακαδόροι!! Θα αγοράσεις και ένα πυροσβεστήρα παρέα για να είναι ήσυχος!! :))
      Καλημέρα, φιλιά!!!

      Διαγραφή
  22. κερια και λεντακια εχω παντα στο σαλονι απο Χριστουγεννα σε Χριστουγεννα...οι γιορτες φευγουν τα κερια μενουν!!! χαχαχα οσο για το σεμεδακι πανω στη φαρδια τηλεοραση...το ιδιο ειχε παθει κ η γιαγια μου, αλλα βρηκε λυση. πηρε μικρη φλατ τηλεοραση κ αφησε τη παλια στη θεση της με ολα τα συμπρακαλα επανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχααχαχαχαχαχαχα!!!!!! Γιαγιάδες for ever!!! χαχαχαχαχαχαχαχα!!! Όχι που δε θα έβρισκε λύση... :)))))
      Εγώ Ζήνα κατάφερα και τα έκαψα τα λαμπάκια μου :( και δεν υπάρχουν πουθενά πρέπει να περιμένω τα Χριστούγεννα..

      Διαγραφή
  23. Δεν ήξερα ότι, εκτός από τα λόγια, κεντάς και με πινέζες! Είσαι ταλέντο παντός καιρού τελικώς!! Φιλούθκια μάνα μου :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοίτα να δεις μερικές πινέζες τι κάνουν!!!
    Φιλιά πολλά δημιουργική κοπέλα μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άργησα λίγο να τη δω την ανάρτηση Ελεάνα μου αλλά την είδα τώρα και ξετρελάθηκα! Πανέμορφα έγιναν τα κεράκια!!! Έχω κι εγώ πινέζες και δεν τις είχα καθόλου σε υπόληψη. Για να δω που θα τις βάλω...Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) ούτε εγώ τις είχα.. μάλιστα από όλα τα αντικείμενα στο σπίτι, το θεωρούσα το πιο άχρηστο και ότι πιάνει τόπο τσάμπα... χαχαχαχαχα δε θα σε παρεξηγήσω αμα μου πεις πως δεν πάω καλά :p

      Διαγραφή
  26. Αχχ πως σε καταλαβαίνω! Αγαπώ πολύ τα κεριά και ακούω την ίδια μουρμούρα! Πάρα πολύ ωραία τα έκανες! Με γέμισες έμπνευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά όλοι ίδιοι είναι... και στη τελική δεν καταλαβαίνω τι θα πάθουν άμα ανάψουμε τα κεριά??? χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  27. Lovely work!!! I like your blog!
    would you like to follow each other? let me know...
    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Marcela and welcome to my blog!
      Thank you for visiting of course and I will follow you.
      Your blog is very interesting, piece of art!!! :))
      Eleana

      Διαγραφή
  28. Η ιδέα αυτή πραγματικά με σώζει αυτή τη στιγμή! Έχω 4 κεριά που χρήζουν ανανέωσης και οι πινέζες είναι ό,τι πρέπει! ΤΕΛΕΙΟ!
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ και καλώς ήρθες!!!
      Είναι μια εύκολη και γρήγορη ανανέωση!! ;)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου