Το ζεύγος Κοκοβίκου!!

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Μπορεί μια ταινία του 1965 με θέμα τη συμβίωση άνευ κουλούρας, να είναι επίκαιρη το 2014?
Δεν εννοώ τη σουσαμένια κουλούρα του φούρναρη, είπαμε πεινάω αλλά τώρα μιλάω σοβαρά.

Πρέπει να αποκαταστήσουμε το όνομα και την τιμή της Ελενίτσας Κοκοβίκου σε αυτή τη κοινωνία, από τη κάθε ............... που το παίζει δήθεν και μοντέρνα αλλά έχει βγάλει γκασμά για να ανοίξει τον λάκκο της κάθε ανύπαντρης.

Θυμάστε όλοι την παλιά ελληνική ταινία ''Η γυνή να φοβείται τον άντρα'' ανεπανάληπτος ο Γιώργος Κωνσταντίνου σαν Αντωνάκης Κοκοβίκος με τη σύντροφό του την Ελενίτσα- Μάρω Κοντού. Η αστεφάνωτη και παστρικιά Κυρία Ελενίτσα όπως την αποκαλούσαν οι γείτονες, είχε 10 χρόνια σχέσης και συζούσε με τον Αντωνάκη της. Τρομερό για την εποχή εκείνη, είχαν να λένε οι γείτονες αφού αυτοί ήταν και ο κοινωνικός περίγυρος και φίλοι του ζευγαριού, εκτός βεβαίως των συγγενών.

Πηγη
Τη σημερινή εποχή η γειτονιά έχασε την έννοια της και στις μεγάλες πόλεις απέκτησαν οι φίλοι και οι γνωστοί την ιδιότητα του γείτονα αλλά παλαιά. Είναι αυτοί που μεταφέρουν τα νέα σου και στους υπόλοιπους, κουτσομπολεύουν, σε ζηλεύουν αν κάνεις κάτι που αυτοί δεν μπορούν, καλή κουβέντα πάντως δε λένε και μη την περιμένεις! Δεν σου την χρωστάνε άλλωστε.

Κάπως έτσι φτάσαμε να έχουμε πολλούς φίλους και ελάχιστους γείτονες, βέβαια και στη μία περίπτωση και στην άλλη το θάψιμο απ΄οτι φαίνεται δε το γλυτώνεις!
 Για του συγγενείς τι να πω... Ο καθένας ξέρει το σόι του.

Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως οι απόψεις του κόσμου τότε είναι ξεπερασμένες σήμερα;;
Νο no no.... Υπάρχουν πάρα πολλοί, ακόμα και νέοι, που σκέφτονται κατά τον ίδιο τρόπο. Οκ, δε θα σε πει παστρικιά αλλά το γεγονός πως σε θεωρεί θύμα- θα το ακούσεις. Βέβαια εύκολα ξεχνάμε τα δικά μας και κρίνουμε τον άλλον μόλις παντρευτούμε και κάνουμε οικογένεια.

Πολλοί χαρακτήρισαν την Ελενίτσα ως το θύμα του κακούργου Αντωνάκη. Οι λόγοι αρκετοί.
Μια γυναίκα όπως η Κυρία Ελενίτσα χαλάει τη πιάτσα προσφέροντας τόσα πολλά σε ένα άντρα. Η μόνη της έννοια ήταν να φροντίζει τον Κύριο Αντώνη Κοκοβίκο να τον περιποιείται, να τον αγαπάει χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα. Πράγμα αδιανόητο για την τότε μοντέρνα κοινωνία αλλά και για την τωρινή '' θρασύτατη '' κοινωνία. Δε ξέρω αν είναι και ο πιο σωστός χαρακτηρισμός αυτός μου ήρθε σκεπτόμενη κάποια λόγια που άκουσα..

Πηγή
Τότε στην ταινία ανέλαβαν οι γυναίκες των φίλων του Αντωνάκη να της βάλουνε μυαλό και να την ξυπνήσουν, έκφραση που τη χρησιμοποιούσαν αρκετά για τον ίδιο τύπο γυναίκας τη δεκαετία του 80'.
Γιατί όταν σου περισσεύει μυαλό και εξυπνάδα γιατί να μη δώσεις λίγο και στην άλλη τη χαζοβιόλα, ο έχων 2 να δίνει το ένα.
Έτσι είναι αγάπη μου ο ακομπλεξάριστος ο άνθρωπος... θέλει και τη φιλενάδα ξύπνια!!
Νααααιιι είχε, έχει και πάντα θα έχει εξυπνάκηδες αυτή η ιστορία.

Είναι όλοι αυτοί που είπαν την Ελενίτσα καταπιεσμένη και ότι αναγκάζονταν να τα κάνει όλα αυτά γιατί ο τύραννος ο Αντωνάκης θα φώναζε. Με το ίδιο φτωχό μυαλό τους νόμισαν πως η Ελενίτσα δεν είχε το θάρρος να ζητήσει γάμο από τον Αντωνάκη και πως ζούσε σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω και θέλω. Λίγοι είδαν πως αυτή η κατάσταση μάλλον που άρεσε και στην ίδια, διαφορετικά θα είχε φύγει. Λεω τώρα εγώ..
Δε κατάλαβαν πως ήταν ευτυχισμένη με αυτόν τον άνθρωπο κάτι που φαίνεται και στο τέλος του έργου όταν ξανά μπλέκει μαζί του. Η Ελενίτσα δεν ήταν δήθεν!!
Την πραγματική αγάπη του ζευγαριού αυτού, λίγοι την είδανε και λιγότεροι τη καταλάβανε.
Τη σημερινή εποχή έχουμε μάθει μόνο να ζητάμε, να απαιτούμε και να παίρνουμε.

Αυτός δε....
Ο Αντωνάκης καλέ.. τύραννος, ανθρωποφάγος, βάρβαρος. Θυμάστε τη Κουμπάρο-Μπεμπέκα τι του έσερνε τρέχοντας να φύγει.

Πηγή
Και ερχόμαστε στη σημερινή εποχή που γνωστοί, συγγενείς και φίλοι ξεκινάνε να περιγράφουν εσάς.

Αυτός που την καταπιέζει, την έχει κλεισμένη, μόνη της δε βγαίνει η χαζή. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να έχει φαΐ έτοιμο και τα ρούχα του πλυμένα και σιδερωμένα. Βελόνα και κλωστή γρήγορα!!! Μάλλον που δε θέλει να την παντρευτεί. Το άλλο το 'ζώον' που κάθεται και τα υπομένει, είναι θύμα λέμε η γυναίκα και δεν αντιδρά (είδαμε και εσένα τι πέτυχες που αντέδρασες), όλα του τα φέρνει στο χέρι, φοβάται η 'χαζιοβόλα' μην χάσει το κελεπούρι? Και όλα αυτά που συνήθως ακούγονται σε ένα κουτσομπολιό.

Σου φαίνεται υπερβολικό?? Τυχερή ή τυχερός είσαι και μακάρι να παραμείνεις έτσι.
Εμένα πλέον τίποτα δε μου φαίνεται υπερβολικό και τίποτα πια δε μου κάνει εντύπωση.
Τα άκουσα που τα έλεγε για την άλλη, τα ίδια θα λέει λογικά και για μένα.

Μη γελιόμαστε μανταμίτσα μου, όλα θέλω να τα ξέρω όλα! Όχι επειδή είμαι κουτσομπόλα, αλίμονο! Ένα κουτσομπολιό θα το κάνουμε όλοι, απλά κάποιες το έχουν κάνει επάγγελμα.



  • Κάποιες κουτσομπολεύουν γιατί απλά θέλουν να γνωρίζουν 'Ποιά πήγε και άπλωσε τα ρούχα στη ταράτσα'
  • Άλλες επειδή η Ελενίτσα χαλάει τη πιάτσα ενώ αυτές τόσο καιρό εκπαιδεύουν τον άντρα πως να κάνει δουλειές ενώ η κυρία φτιάχνει τα νύχια της ή αναπαύεται.
  • Άλλες κουτσομπολεύουν γιατί ψάχνουν απεγνωσμένα να βρεθεί μια χειρότερη από αυτές και να αισθανθούν καλύτερα οι ίδιες τους.
  • Άλλες το κάνουν γιατί κάπως πρέπει να περάσει η ώρα τους, ένα είδος ψυχαγωγίας!! Όχι δε θα διαβάσουν ένα βιβλίο, δε προσφέρει την ίδια ψυχαγωγία. Εεεε και πόση Τατιάνα να δεις πια...
  • Υπάρχουν όμως και κάτι 'κουμπαρομπεμπέκες' που ουε και αλίμονό αν πέσεις στο στόμα τους!!!
Είναι αυτές που είναι όλο γλύκα και μέλι, καλή μου, χρυσή μου, αγάπη μου, εγώ για σένα τα λέω, γιατί με νοιάζει να είσαι καλά, για το καλό σου.. Και εσύ θαυμάζεις αυτή την τόσο ευγενική ψυχή που βρέθηκε στο δρόμο σου και που θέλει να σε προστατεύσει. Που θέλει να μάθει πράγματα για σένα από καθαρό ενδιαφέρον -διακρίνω μια αμφιβολία στο βλέμμα σου για τις προθέσεις της?? Εκτός αν πήρες πήρες και εσύ χαμπάρι πώς θα παίξεις έκτακτη είδηση στον επόμενο καφέ με τη φιλενάδα της που προηγουμένως είχε θάψει σε εσένα.

Όταν κουτσομπολεύει την φιλενάδα της σε εσένα θα έρθει η ώρα που θα κουτσομπολέψει εσένα σε κάποια άλλη!

Στους πραγματικούς φίλους σου δε φοβάσαι να πεις τα στραβά τους. Τα λες μπροστά τους όποια στιγμή και αν είναι αυτή και όχι μόνο όταν διαφωνείτε. Σκοπός σου δεν είναι να την πεις στον άλλον για να βγεις από πάνω, ούτε να βγάλεις τα άπλυτα τους στη φόρα για να φανείς εσύ καλύτερος. Μη ξεχνάς πως όταν σου εμπιστεύονται κάτι και ειδικότερα ένα φόβο τους, δεν πας να τους το κοπανίσεις στη μούρη με τη πρώτη ευκαιρία. Εκτός αν τους ζηλεύεις....

Αλλά ας ξαναγυρίσω στην ιστορία.

Κανείς δε κατάλαβε πως ο Αντωνάκης Κοκοβίκος τα είχε ακούσει όλα αυτά, τα έβλεπε να συμβαίνουν γύρω του, αντιλαμβανόταν πως πάνε να ξεμυαλίσουν τη γυναικούλα του. Το θάρρος ή τα κότσια που δεν είχε ο Αντωνάκης, κατά τη γνώμη των άλλων, ήταν ο φόβος του πως όλα θα αλλάξουν όταν θα γίνει η Ελενίτσα Κυρία Κοκοβίκου με δόξα και τιμή! Για αυτό ρωτούσε τους φίλους του, εσείς σούζα δεν τις έχετε τις γυναίκες σας??? Ήξερε τι ακολουθούσε μετά το γάμο..

-Σούζα βέβαια
-Εσύ Μπούλη ρούφα το αυγό σου

Πολλές γυναίκες μεταλλάχτηκαν στο περίγυρο του κάθε Αντωνάκη μετά το χορό του Ησαΐα και πάτησαν όχι μόνο το πόδι στην εκκλησία αλλά και στο σπίτι. Είπαν και αυτό το μπούλη ρούφα το αυγό σου, με πιο ευγενικές λέξεις πάντα. Έχουμε και ένα επίπεδο!!

Η δικαιολογία σε πάτησα στα αστεία Αντωνάκη μου για να γελάσουμε, δεν έπιασε όπως είδες. Είπαμε λόγω της ημέρας, κάτι τα λόγια του παπά, πόσο όμως να αντέξει? Να σε χ..... Γιάννη μου να σε αλείψω μέλι έλεγε η γιαγιά μου. Για αυτό και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, προτιμάει να παίζει το ρόλο του Κυρίου Αντώνιου Κοκκοβίκου παρά του κομπάρσου Κύριου Παντόφλα (ο σοφέρ που τους πήγε το γαμήλιο ταξίδι).

Πηγή

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα.

  • Η Ελενίτσα έμαθε στο σπίτι της πως η σχέση του άντρα και της γυναίκας δε πρέπει να είναι ανταγωνιστική.
  • Ααα πήγες στο καφενείο?? Τώρα θα πάω και εγώ δίπλα στη Μαρία για καφέ, κράτα το παιδί. Ήθελες παιδάκι Αντωνάκη μου? Ήθελες να διαιωνίσεις το είδος σου? Πάρε να έχεις!!
  • Η Ελενίτσα έμαθε πως ο συμβιβασμός δεν είναι ήτα που τη χρεώνεται η γυναίκα, είναι εξυπνάδα να μπορείς να αποφεύγεις τις εντάσεις μέσα στο σπίτι και να κρατάς το στόμα σου κλειστό κάποιες φορές.
  • Έμαθε πως το να είσαι συγκαταβατική δε σε κάνει χαζοβιόλα και θύμα, κρατάει το σπίτι και τον άντρα σε ηρεμία και μπορεί να σε κάνει και ευτυχισμένη γιατί θα αποφευχθεί ένας τσακωμός. Μπορεί να φαίνεται πως έχασες εκείνη την στιγμή την επόμενη όμως σίγουρα έχεις κερδίσει κάτι άλλο.
  • Της Ελενίτσας της έμαθαν πως σε μία σχέση δεν υπάρχει μόνο εκείνη αλλά και ο άλλος.


Προς στιγμή οι νέες φίλες της Κυρίας Ελένης την επηρέασαν με τα δικά τους ξεμυαλισμένα μυαλά και άρχισε να ζητάει.
-Εγώ θέλω καινούργια έπιπλα Αντωνάκη, να έρθει ο υπουργός και να μας βρει σε αυτό το αχούρι. Πάει και το μου...

Προς όλες αυτές που σκέφτονται κατά τον ίδιο τρόπο....
Ερχότανε και στο χωριό σου ο υπουργός μαρή?Τι νομίζεις, πως αν βάλεις το πισινό σου (α ρε αθάνατη Βλαχοπούλου) να κάτσει σε ένα ωραίο και ακριβό καναπέ σε ανέβασε κοινωνικά?  Ή μήπως νομίζεις πως έχοντας ένα ακριβό σπίτι κρύβεις αυτό που πραγματικά είσαι??

Δε θέλω να σε πληγώσω αλλά το πόσο 'Κατίνα' μπορείς να γίνεις το έχουνε καταλάβει όλοι, όσο και αν το πατούμενο έχει τη φίρμα JB Bournazos και η τσάντα γράφει Louis Vuitton.


Πόσες φορές δεν το έχουμε δει το έργο?? Όχι στη τηλεόραση μανούλα μου... στη ζωή!!
Πόσες φορές δεν έχουμε δει ζευγάρια σαν τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα και σπεύσαμε να τους κατακρίνουμε και να βγάλουμε τα λανθασμένα συμπεράσματά μας. Καλά λόγια δε βρίσκουμε πότε να πούμε, παρά από το ναι καλά παιδιά, αλλάααα.. παιδιά.. (δανεικό από τον Κύριο Παπασταφίδα). Εμείς στο σπίτι μας μάθαμε αλλιώς και μας κακοφαίνεται όταν ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα είναι αγαπημένοι και ευτυχισμένοι ακόμα και όταν είναι τυχαίνει να είναι μόνο οι δύο τους και να μην θέλουν παρέα. Άλλωστε για πια παρέα μιλάμε? Αυτούς που έρχονται για να έχουν υλικό για αργότερα?

Μήπως να σεβόμασταν το γεγονός πως έχουν μια σχέση και δεν μας πέφτει λόγος τι κάνουνε στο σπίτι τους και να δεχτούμε το τρόπο με το οποίο λειτουργούν? Μπορεί και να είναι πιο σωστός αυτός ο τρόπος.  Μήπως εμείς είμαστε καλύτεροι και όλα είναι ρόδινα και όμορφα στο σπίτι μας?? Επειδή δε λέμε τα δικά μας ή δε τα αφήνουμε να φανούν εντάξει τα κρύψαμε??

Στο παιχνίδι της συμβίωσης, αν προσπαθήσεις να παίξεις το σύστημα μία σου και μία μου τον έχασες τον αγώνα. Μπορεί για λίγο να νομίζεις πως εσύ κατάφερες και τον έστρωσες αλλά δε θα είναι πάντα έτσι.

Δεν είναι στη φύση του άντρα να μην μιλάει..
Δεν είναι στη φύση του άντρα να παίζει το ρόλο σου επειδή είσαι εσύ καλομαθημένη!
Όταν δουλευει ο άντρας και η γυναίκα κάθεται είναι όλα καλά και εκείνος αισθάνεται χρήσιμος
Για βάλε το ανάποδα να δεις τι έχει να γίνει.. Ζήτημα αν θα βγάλετε ανεμακτα το μήνα!

Δε σε μειώνει το γεγονός ότι κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, είναι στη φύση σου σαν γυναίκα να μπορείς να πλύνεις τα πιάτα, να βάλεις σκούπα, να απλώσεις, να μαγειρέψεις, ξέρεις να το κάνεις χωρίς να στο δείξουνε. Δε παντρεύεσαι για να βρεις συνάδελφο στις δουλειές του σπιτιού, άλλωστε είναι στη φύση του άντρα να μην μπορεί να φτιάξει σωστά το ριχτάρι στο καναπέ αλλά ούτε να σιδερώσει. Ναι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, τράβα βρες τον και στείλε τον και σε εμένα, είπαμε να μοιραζόμαστε!!
Άλλος ο ρόλος του άντρα και άλλος ο ρόλος της γυναίκας, για αυτό και δεν είμαστε
ίδιοι/ίσοι, εδώ οι γνώμες διίστανται ανάλογα με το φύλο.
Δημοσίευσα την ανάρτηση και η γνώμη μια γυναίκας ήταν πως το σωστό είναι ίδιοι ενώ η γνώμη του άντρα έλεγε ίσοι! 
Δε μπορούμε να είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο πάντως. Ο καλός Θεούλης τα έφτιαξε ωραία και εμείς με τις μοντέρνες και φεμινιστικές ιδέες μας τα έχουμε κάνει άνω κάτω και δε ξέρει ο καθένας πλέον πιο ρόλο παίζει.

Αυτός έχει στο μυαλό του πιο σοβαρά πράγματα. Πιθανόν να τα μετράει κάθε βράδυ και να μη του βγαίνουν ενώ εσύ ακόμα ζητάς..
Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους..

Δε θέλω να σε πληγώσω αλλά σε τέτοιες καταστασεις ένας από τους δύο θα είναι δυστυχισμένος και αφού εσύ νιώθεις καλά, μάλλον που είναι ο άλλος ο άνθρωπος και δεν έχεις πάρει χαμπάρι!!

Εγώ αυτό το παιχνίδι που μου λες εμμέσως πλην σαφώς να παίξω κουμπαρομπεμπεκα, δε το παίζω... 

ΥΓ 1. Παρεξηγήθηκες? Δε πειράζει, πήγαινε να με κουτσομπολέψεις λίγο και θα σου περάσει..

ΥΓ 2. Νομίζεις πως τα λέω για σένα?? Έχεις εσύ σκεφτεί έτσι για εμένα??

ΥΓ3. Προσπάθησα να μη μου βγει η ιστορία σοβαρή αλλά ανάλαφρη και χαριτωμένη.. Ελπίζω να έγινε αντιληπτό το χιούμορ μου!!!

Τιιιι?? Πέφτεις από τα σύννεφα??
Έλα ρε γ@μωτο, πρέπει κατά λάθος να έκατσες στο ροζ συννεφάκι και αυτό δεν υπάρχει you know!! Μόνο άσπρα και μαύρα σύννεφα και μερικές φορές γκρι έχουμε!!






Σχόλια

  1. Ποια σε έβγαλε εκτός εαυτού, Ελεάνα μου;;; Το μυστικό είναι ένα: στα παλιά σου τα παπούτσια, για να μην πω κάτι πιο αισχρό και δεν το θέλω :)))) Ο καθένας κάνει την ζωή του, όπως αγαπάει! Όταν όμως δεν σου αρέσει η ζωή σου και είναι αδιάφορη και μίζερη, ε τότε ζεις μέσα από τις ζωές των άλλων!!! Τουτέστιν κουτσομπολεύεις ασταμάτητα, να έχει και λίγο σασπένς η βαρεμάρα σου, :)))) Εγώ έζησα αστεφάνωτη χαχαχαχα με τον σύζυγο, αλλά δεν άκουγα τίποτις, σύνδεση με Κάιρο τους διαφωνούντες!!! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα αισχρόοοοοο!!!! Ειρήνη θα περάσουμε λογοκρισία!! :p
      Δε το είχα σκεφτεί αυτό με τη μίζερη ζωή, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. :))))
      Θα αλλάξω γραμμή πλεύσης..... Ναυαρχούκος!! χαχαχαχαχαχα
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Εκείνη της εποχή της κας Κοκοβίκου(πριν γίνει)θεωρείτο εκτροπή του οικογενειακού θεσμού,το να συζείς χωρίς (την κουλούρα) Ελεάνα μου,αλλά με την ανάρτηση σου και το θέμα αυτό..... μας έβαλες σε σκέψη πως είναι δυνατόν το 2014 να υπάρχει ακόμα ταμπού;....αναρωτιέμαι και συμπεραίνω ότι τα στενά μυαλά δεν θα πάψουν ποτέ να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο.....φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία δε ξέρω τα έχω χάσει με το κόσμο πια. Ταμπού ή κακία?? Στενά μυαλά σε ότι δεν έκαναν ή έκαναν πριν καιρό και τώρα έχει ξεχαστεί.. Γενικά στους άλλους. :))

      Διαγραφή
  3. Στο'χω ξαναπεί πρόσφατα, με το γράψιμο και το χιούμορ το'χεις αβλεπί!!!
    Υπέροχο το κατσάδιασμα μέσα από μια εξίσου υπέροχη ταινία.Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχα Εγώ Αλέκα απλά μια σύγκριση κάνω του τότε και του τώρα!!! ;)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά, έχω που σε διαβάζω κάτι ώρες τώρα. Σαν σήριαλ, με διαφημίσεις και επεισόδια! Μια χαρά τα λες. οι περισσότεροι (-ες) κάνουν αυτό ακριβώς που περιέγραψες. Έχω προσωπική πείρα: ήμουν σε δεσμό, εκείνη η "φίλη" (που με "υπεραγαπούσε"...) ήταν παντρεμένη, με είχε εμένα του πεταματού κι ότι δεν δικαιόμουν υπόληψης (με αποκαλούσε και κυρία Κοκοβίκου!!!!!!!!!!!!!!!! αχαχαχαχα!!) κι εκείνη περνούσε τις μέρες της μεταξύ συζύγου και εραστή! Αλλά.......σςςςςςςςςςς.......είμαστε από σπίτι και δεν το λέμε... Οποία υποκρισία....... Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα Παθός και μαθός δηλαδή!!! Καλά είπα... σήμερα θα αποκατασταθεί το όνομα της Κυρίας Κοκοβίκου!! Έχω αρχίσει να υποπτεύομαι πως ίσως να θέλανε ή θέλουνε κάτι παρόμοιο σαν αυτό που έχεις.. Τι να πώ.. Λόγω της ημέρας!! :))

      Διαγραφή
  6. Εγώ το μόνο που έχω να πω μετά την απολύτως εύστοχη περιγραφή σου της νεοελληνικής, σεμνότυφης αλλά άκρως προοδευτικής, κοινωνίας μας, είναι πως η ζωή είναι μία και ποτέ δεν μπόρεσα, δεν μπορώ και δεν θα μπορέσω να νοιαστώ για τις ταμπέλες που θα μου κολλήσουν συγγενείς και φίλοι! τους αγαπώ, τους καταλαβαίνω (ή και όχι ) μα η προσωπική μου ζωή είναι και προσωπική μου υπόθεση! Τώρα αν με το κουλουράκι και τον ελληνικό καφέ σχολιαστώ εγώ ή η οικογένειά μου κατά τύχη, ε, τι να γίνει;! Στην μούγγα θα την βγάλουνε οι άνθρωποι;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχην θα αρρωστήσεις αν κάτσεις να ασχοληθείς. Εγώ δε τους καταλαβαίνω... μπορεί να δικαιολογήσω τους μεγάλους σε ηλικία που το κάνουν (ανω των 70) αλλά ποτέ τους νέους. Προτιμώ να τους κάνω στην άκρη και να συνεχίσω χωρίς αυτούς στη ζωή μου. Από τότε που ξεκίνησα να το κάνω είμαι άλλος άνθρωπος. Καφές χωρίς κουτσομπολιό δε πάει βέβαια..

      Διαγραφή
  7. η αληθεια ειναι οτι το εχασα λιγο, αλλα θα επανελθω. να μην αφηνεις τπτ και κανεναν να σε βγαλει εκτος εαυτου. ο καθενας σπιτι του με τις ιδεες, τις αντιληψεις και τις σχεσεις του. δικο σου θεμα τι θα χειριστεις κ πως. αλλα θα διαφωνησω μονο στο κομματι οτι ο ανδρας δεν μπορει να συμμετασχει στις δουλειες του σπιτιου κ αυτο γτ οταν η γυναικα ειναι κ μανα κ εργαζομενη κ νοικοκυρα, τοτε δεν μπορει να ειναι κ συζυγος με επιτυχια λογω κουρασης. και τοτε θα πρεπει να υπαρχει συμμετοχη κ απο τον ανδρα. γενικα θεωρω ειναι πως θα τον μαθεις, και σε αυτο το κομματι εγω εχω χασει αρκετα! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα ανεπίδεκτος μαθήσεως!!
      Εγώ δε μπαινω κάν στο κόπο.. οοουυυ και χρόνο θα χάσω και δε θα το κάνει.. Ξέρεις πόσες δουλειές θα έχεις τελειώσει μέχρι να του εξηγήσεις... Φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Ποιος σε θύμωσε κορίτσι μου και έγραψες ένα υπέροχο μεν θερμό κείμενο δε? Τη λατρεύω αυτή τη ταινία κυριολεκτικά...έχει τόσα νοήματα... Εγώ έχω περάσει πάρα πολλά στη ζωή μου και προσπαθώ να βλέπω μόνο την ουσία των πραγμάτων.Τίτλους, μεγάλες κουβέντες, ταμπέλες κτλ τα έχω καταργήσει από παλιά.
    Προσπαθώ να ζω τη ζωή μου όπως μπορώ καλύτερα χωρίς να ενδιαφέρομαι να χωθώ στις ζωές των άλλων αλλά και από την άλλη δεν με ενδιαφέρει και δεν με επηρεάζει και η γνώμη των παραέξω. Καλό βράδυ:*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αρπάζω και μόνη μου... δε χρειάζεται να με θυμώσουν!! χαχαχαχαχαχαχα
      Πόσο δίκιο έχεις Λίλια, το θέμα είναι η ουσία!! Βγήκε θερμό εεε.. Κρίμα ;)
      Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  9. όπως ακριβως τα λες ειναι Ελεάνα μου! Όσο για την ταινια;; Τη δειχνούν συνέχεια, τα κανάλια. Τυχαιο;; Δε νομιζω! Φιλι γλυκό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα ναι την είχε προχτές ξανά στο OTE TV!! Φοβερή!!!!
      Ασε τις ατάκες... τύραννε ανθρωποφάγε!! Στεφάνι βλέπω και για σένα κυρία μπεμπέκα!! :p
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  10. Να σου πω ζω 4 χρόνια "αστεφάνωτη" και δεν έχω ακούσει κιχ από κανέναν....Ούτε καν από γονείς! Η μόνη που λέει βλακείες είμαι εγώ! Λέω σε όλους (για πλάκα) ότι είμαι σπιτωμένη ή ότι τον σπίτωσα και διάφορα άλλα χαριτωμένα... Τι να σου πω! Εχω φίλους ανύπαντρους με παιδιά ακόμα και στην επαρχία και ούτε αυτοί έχουν ακούσει κάτι!!!Οπότε όλα αυτά που περιγράφεις μου μοιάζουν ταινία του 60...

    Τώρα αμα καμιά γιαγιά λέει βλακείες...δεν πειράζει! Ετσι έμαθε η γυναίκα. Πώς θα ξεμάθει τώρα στα γεράματα?

    Και επειδή δε θα μπορούσα να μην το σχολιάσω..

    "Δεν είναι στη φύση του άντρα να μην μιλάει..
    Δεν είναι στη φύση του άντρα να παίζει το ρόλο σου επειδή είσαι εσύ καλομαθημένη. Δε σε μειώνει το γεγονός ότι κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, είναι στη φύση σου σαν γυναίκα να μπορείς να πλύνεις τα πιάτα, να βάλεις σκούπα, να απλώσεις, να μαγειρέψεις, ξέρεις να το κάνεις χωρίς να στο δείξουνε."

    Σοβαρά??????????????? Δηλαδή όταν γεννήθηκα εγώ κράταγα ένα ξεσκονόπανο στο χέρι ενω αυτός κράταγε τα αρχ#$$ του γιατί ήταν βαριά? Θεωρώ ότι από τη στιγμή που δουλεύω στις ίδιες δουλειές με τους άντρες. Παίρνω ακριβώς την ίδια εκπαίδευση με τους άντρες. Εχω ακριβώς τα ίδια διακιώματα στην κοινωνία με τους άντρες τότε υποβιβάζω τον εαυτό μου εάν θεωρώ ότι είναι στη φύση μου να καθαρίζω... Το λέω ξεκάθαρα! Δεν είναι καθόλου στη φύση μου! Είναι μεγάλη αγγαρεία και το βαριέμαι πάρα μα πάρα πολύ!!! Επειδή μας λείπει κάτι ανάμεσα από τα πόδια δεν αποκτήσαμε αυτόματα και ένα μεγάλο Μ στο κουτελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χριστίνα! :))
      Η κάθε γνώμη είναι σεβαστή και είναι λογικό να υπάρχει πάντα και ο αντίλογος.
      Προς Θεού αν υποβιβάζω τον εαυτό μου λέγοντας πως είναι στη φύση μου να μπορώ να κάνω πράγματα που οι άντρες δεν μπορούν.. Είναι καμάρι μου που μπορώ να γεννήσω και είναι στη φύση μου ενώ αυτοι δε μπορούν. Καμαρώνω που εγώ την ίδια ώρα μπορώ να κάνω 5 δουλειες ενώ οι άντρες 1 αντε 2 και με το ζόρι. ;)
      Εγώ ουδέποτε είδα τον εαυτό μου ως Μα... αλλά ως Νοικοκυρά που είναι ικανή να κρατήσει ένα σπίτι φεύγοντας από τη σιγουριά των γονιών. Και για μένα δεν είναι ότι θέλω όλη μέρα να καθαρίζω, έλεος-θα προτιμούσα χίλιες φορές να ξύνω τα νύχια μου, αλλά όμως αντιλαμβάνομαι τη διαφορα μεταξύ άντρα και γυναίκας.
      Αν είμασταν ισοι θα είχαμε και εμείς κάτι ανάμεσα στα πόδια που λές και θα είμασταν αναλόγων προσόντων ;)
      Θα μπορούσαν και αυτοί να γεννάνε και να θηλάζουν.. Γιατι να το τραβάω μόνη μου?? ;)
      Θα είχαμε την ίδια μυική δύναμη..
      Θα είχανε και αυτοί δικαίωμα στην άδεια πατρότητας.. Αρα δεν έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους αντρες...
      Αν μείνεις εσύ εγκυος δε μπορείς να δουλέψεις για πόσους μήνες.. αυτοί όμως δουλεύουν..
      Εσυ, εγώ ή άλλη κάνουμε δουλειά γραφείου για να μπορούμε να δουλέψουμε και να κυοφορούμε Ποιος είναι στα μπετα??? Εχεις δει καμμία γυναίκα χτίστη??
      Θα βλέπανε που είναι το ασπρο πουκάμισο τους και δε θα ρωτούσαν 15 φορές ενώ είναι μπροστά στα μάτια τους.
      Εγώ προσωπικά δεν ενοχλούμαι καθόλου απο όλο αυτό το διαχωρισμό!! Είμαι γυναίκα και το καμαρώνω και δε μπορεί κανένας άντρας να με φτάσει σε αυτά που είμαι ικανή να κάνω στη καθημερινότητα μου λόγω φύσης μου.
      Τώρα για το άλλο που δεν έχεις ακούσει κάτι ΤΥΧΕΡΗ!!! :D Σε ζηλεύω!! Βέβαια όταν ζούσα και εγώ Αθήνα και είμασταν 4 χρόνια μαζί, δεν άκουγα τόσα. Μετά τα 5-6 ξεκίνησαν.. Εγώ όπου να ναι γίνομαι Κυρία Κοκοβίκου 9 χρόνια!!!! χαχαχαχαχαχα Να ξέρεις κάτι όσο πιο μικροί είναι οι φίλοι στην ηλικία αποδέχονται αλλίως τα πράγματα.. Εμείς παίζουμε μπάλα στις ηλικίες 36 και άνω και το 36 γιατί είμαι εγώ το πιπινάκι και ρίχνω το μέσο όρο ηλικίας :p αλλιώς... θα σου έλεγα δεύτερα άντα και πολύ πάνω... Σε εμάς τα λένε οι περισσότεροι ανεξαρτήτου ηλικίας.. βλέπεις εμείς και οι γνωστοί μας μεγαλώσαμε από το 1960 και μετά. το 1990 κάποιος είχε ήδη περάσει στο πανεπιστήμιο γκουχ γκουχ γκουχ χαχαχαχαχαχα τον έδωσα στεγνά!!
      Φιλιά πολλά κορίτσι και καλή προετοιμασία με το γάμο σου!! :))) Περιμένουμε νεα σου.

      Διαγραφή
    2. Απλά δε δέχομαι την κατηγοροποίηση άντρας=ανοικοκύρευτος, γυναίκα =νοικοκυρά+τυραμόλα! Οπως δε δέχομαι ότι οι σκορπιοι είναι ζηλιάρηδες και οι παρθένοι πιστοί! Ολοι μπορούν να τα κάνουν όλα και δεν είναι ωραίο να μπαίνουμε από μόνοι μας σε καλούπια! οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι γέννα! Μπορούν και οι άντρες να τις κάνουν και το αποδεικνύουν περίτρανοι....

      Όσον αφορά το δικαίωμα στην άδεια πατρότητας σε πληροφορώ ότι το έχουν! Εάν μία γυναίκα απαρνηθεί το δικαίωμα της στην άδεια τότε μπορεί να την πάρει ο πατέρας!!!

      Διαγραφή
  11. χαχαχααχα.....Ελεαννα απαιχτη!!!!!!!! απ ολα εχει ο μπαξες....ΠΕΣ ΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Τα λέωωωωω και δε με πιστεύουν!!!!! :*

      Φιλιά Καλημέρα Σοφία!!!!

      Διαγραφή
  12. Ελεάνα μου δυστυχώς το κουτσομπολιό είναι κουτσομπολιό και είναι τριγύρω μας.Και δυστυχώς ακόμα και στις μέρες μας ζευγάρι,που είναι αρκετά χρόνια μαζί και δεν παντρεύεται γιατί έτσι γουστάρει εν τέλει,θα τ' ακούσει από μαμάδες,θείες και λοιπούς άσχετους του σογιού!και κυρίως τα ακούνε οι γυναίκες:''Μα πόσα χρόνια θα σ' έχει και θα σε τραβολογάει;Πότε θα κάνετε παιδιά;Πότε θα σε δω νυφούλα;'' και άλλα τέτοια παρόμοια.Και συμφωνώ απολύτως,πως το κάθε ζευγάρι έχει τους ρυθμούς του και ξέρει το ίδιο πρώτα απ' όλα,πως θέλει να προγραμματίσει ή και όχι τη ζωή του.
    Σ' αυτό που διαφωνώ είναι το εξής:Σαφώς και δεν είναι καθόλου μειωτικό το γεγονός να κάνει μια γυναίκα τις δουλειές τους σπιτιού,να μαγειρεύει και να πλένει.Δε θεωρώ όμως ότι πρέπει να τα κάνει επειδή είναι ''στη φύση της''.Το σφουγγάρισμα για παράδειγμα ή το πλύσιμο των πιάτων αν τα δούμε μόνα τους,αυτοτελώς ποιο είναι το θηλυκό στοιχείο,που έχουν πάνω τους,ώστε να τα κατατάσσουμε στις ''γυναικείες'' δουλειές;Πιστεύω,πως τις δουλειές του σπιτιού για παράδειγμα το ζευγάρι καλύτερο θα είναι να τις μοιράζεται,ανάλογα φυσικά και με το χρόνο του καθενός.Δεν είναι θέμα φεμινισμού,αλλά δίκαιης κατανομής μέσα στη μικρή κοινωνία του σπιτιού.
    Φιλιά πολλά και πάντα να μας δίνεις τέτοια θέματα με χιούμορ,που προβληματίζουν και προκαλούν τη συζήτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρες, καλημέρες που από το κείμενο που διάβασα μάλλον δεν είναι για εσένα, τουλάχιστον μέχρι να ηρεμήσεις.

    Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως μερικές φορές πολλα από τα οποία μάς συμβαίνουν, γίνονται γιατί τα επιτρέπουμε. Γιατί αν ξεχέσεις κάποιον με το που παει να ξεκινήσει η συζήτηση, σταματά κι εκεί το πράμα. Τουλάχιστον εγώ αυτή την τακτική εφαρμόζω και κανείς δεν έχει τολμήσει να μου πει γιατί δεν έχουμε παντρευτεί ακόμα ή γιατί είμαστε έτσι ή γιατί είμαστε γιουβέτσι.

    Κακία, ψευτιά και κακοήθεια πάντα θα βρίσκεις μπροστά σου και γύρω σου Ελεάνα. Κι αυτά που δεν μπορείς να ξεκόψεις από την αρχή, απλώς τα γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια. Ή πας και τα λες στον άλλο έξω από τα δόντια και ξεθυμαίνεις. Το ζητούμενο είναι να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου πρώτα και πάνω από όλα. Κι αν είσαι, τότε με τον καιρό, είναι και τα υπόλοιπα. Αν εσένα σε ευχαριστεί μία κατάσταση, ποσώς σε νοιάζει τι θα πει ή θα σκεφτεί η κάθε δήθεν φίλη και Κατίνα.

    Τώρα στα περί αντρών και τι μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν δεν με βρίσκεις σύμφωνη. Άλλο μπορώ άλλο θέλω. Σίγουρα έχουν την ικανότητα αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν γιατί υπάρχει κάποιος άλλος που το κάνει για αυτούς. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως όταν ζουν μόνοι τους αναγκάζονται να κάνουν αρκετές από τις δουλειές που δήθεν δεν ξέρουν να κάνουν. Αν τώρα δεν σε χαλάει να κάνεις μόνη σου τις δουλειές, απολύτως αποδεκτό και σεβαστό και κανείς δεν μπορεί να σου πει το αντίθετο.

    Στην τελική η ζωή είναι μία σειρά επιλογών. Τις κάνεις και ζεις και με τα αποτελέσματα και με τις συνέπειες!

    Φιλιά πολλά!

    Υ.γ. αν χρειαστείς muscles για να πλακώσουμε καμιά Κατίνα, σφύρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχα δέρνεις κιόλας?? :))))
      Είμαι μια χαρά δεν έχω κάτι, ήρεμη, χαλαρή και ευτυχισμένη!!!
      Αφορμή ήταν μια συζήτηση που είχα και εκεί μου ήρθε η ιδέα να τα βάλω όλα μαζί γραμμένα και επι ευκαιρία να απαντήσω σε όσα λέγονται κατα καιρούς για τις ανύπαντρες φίλες μου και εμένα!
      Ισως να βγήκε λίγο πιο ''θερμό'' από όσο θα έπρεπε, αλλά παθιάζομαι βρε παιδιά!!! :))

      Διαγραφή
  14. Φοβερή ανάρτηση γεμάτη πάθος Ελεάνα μου!
    Έχω αρκετές ενστάσεις σε αυτά που έγραψες αλλά ένα θα σου πω μόνο:
    Keep walking and don't look behind!
    Η ζωή είναι μικρές και απλές στιγμές γεμάτες ευτυχία, πάθος αλλά και νεύρα, ένταση και πόνο. Embrace every moment!
    Πολύ σε απόλαυσα πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου