Χειροποίητα ή έτοιμα δωράκια....

Τελικά δε ξέρω τι είναι καλύτερα τα σπιτικά και χειροποίητα δωράκια ή τα αγοραστά?


Η γιαγιά μου έλεγε πως δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό που φτιάχνεις με τα χέρια σου, μόνο το κόπο και τη μαεστρία που βάζεις αξίζει.
Θυμάμαι το 2006 έχω να πάω στο αποκριάτικο πάρτυ της ανιψιάς της (πρώτη ξαδέρφη της μαμάς μου) και μου έχει φτιάξει πίτα και γλυκό για να τα προσφέρω ως δώρο. Την ώρα που μου είπε τι είναι τις έριξα ένα βλέμμα του στυλ δεν είσαι σοβαρή νομίζω που θα σκάσω μύτη με τις πίτες στα χέρια, εκείνη γέλασε και μου είπε ''δε ξέρεις να τα εκτιμήσεις.. Να τα δώσεις στη θεία σου που τα θέλει κάτι τέτοια δώρα''. Το πόσο δίκιο είχε το είδα όταν έφτασα που η Ο. με το που τις είδε το κατάλαβε και με πήγε γρήγορα στη κουζίνα να τις κρύψει γιατί δε θα έμενε ψίχουλο για αυτούς!! Η γιαγιά βέβαια την επόμενη μέρα χαμογελούσε γεμάτη ικανοποίηση!





Πολλοί θα πουν σαν το σπιτικό το δώρο δεν υπάρχει και είμαι μια από αυτούς τα τελευταία χρόνια, ότι και αν είναι αυτό. Βάζεις κόπο, χρήμα, μεράκι, περνάς μέρες μέχρι να αποφασίσεις τι θα προσφέρεις. Σίγουρα ξοδεύεις περισσότερο χρόνο από αυτό που θα διαλέξεις από κάποιο κατάστημα όμως το ερώτημα είναι αν το εκτιμούν οι παραλήπτες.

Υπάρχει κόσμος που θεωρεί πως  το χειροποίητο είναι 'λίγο' για να το προσφέρει ή φοβάται τι θα πουν οι οικοδεσπότες ή πως θα τους χαρακτηρίσουν, άσχετα αν αυτό που έχει φτιαχτεί μπορεί να έχει κοστίσει και περισσότερο από όσα θα πλήρωνε για ένα 'έτοιμο'.




Κάποια στιγμή θέλησα να κάνω ένα σπιτικό δωράκι μιας και θα πήγαινα για καφέ σε ένα φιλικό μου σπίτι, οι μέρες ήταν γιορτινές και ήθελα να προσφέρω κάτι. Είχα φτιάξει διάφορα μπισκότα (κανέλας, σοκολάτας, βανίλιας) και σκέφτηκα πως θα ήταν ότι έπρεπε αν έβρισκα και ένα ωραίο κουτί να τα βάλω μέσα. Έψαξα παντού να βρω κάτι του γούστου μου, κατά προτίμηση ήθελα ένα σιδερένιο κουτί λίγο vintage η γιορτινό, μάταια όμως.
Δε βρήκα ούτε σιδερένιο, ούτε ξύλινο που ήταν η επόμενη μου επιλογή οπότε κατέληξα σε ένα απλό κουτί από χαρτί, πολύχρωμο αν θυμάμαι καλά, αδιάφορο όμως. Ευτυχώς τα γευστικά μπισκότα σώσανε τη κατάσταση εγώ όμως δε πρόσφερα ξανά ανάλογο δώρο, όσο και αν το ήθελα. Στο χειροποίητο το δώρο πιστεύω πως μετράει ακόμα και η συσκευασία.

Όταν έπεσε στα χέρια μου ένα σιδερένιο κουτί από μπισκότα του σούπερ μάρκετ αποφάσισα να κάνω μια δοκιμή να το μεταμορφώσω και αν βγει να το κρατήσω για μελλοντικό δωράκι.



Έβαψα απαλό μωβ όλο το κουτί και από ένα ριζόχαρτο με γλυκά που είχα έκοψα μερικά σχέδια που μου άρεσαν. Με την ειδική πάστα τα έκανα να φαίνονται τρισδιάστα και τα κόλλησα πάνω στο καπάκι. Ήταν χαριτωμένο ήθελε όμως κάτι ακόμα, πρόχειρα το τύλιξα με δαντέλα σίγουρη πως δεν ταιριάζει όπως και οι διάφορες κορδέλες που είχα δοκιμάσει. Τελικά του ήρθε 'κουτί' η δαντελίτσα όπου βέβαια τη κόλλησα χωρίς δεύτερη σκέψη.


Ήταν μια πρώτη δοκιμή..  Τι λέτε;
Μήπως πρέπει να αρχίσω να αγοράζω και άλλα τέτοια μπισκότα για να μου μείνουν τα κουτιά;

                                       

Το επόμενο δώρο που ήθελα να προσφέρω σε μια φίλη φέτος το Πάσχα ήταν ένα καλαθάκι με κόκκινα αυγά, που εκείνη δε θα έφτιαχνε, μαζί με ένα κασπώ με κουλουράκια βουτύρου και τσουρέκι. Λέω ήθελα γιατί δε πρόλαβα να την δω και να της τα δώσω, οι λόγοι γνωστοί τα είπαμε εδώ.


Το καλαθάκι αγοράστηκε με σκοπό να βάλω τα δικά μου κόκκινα αυγά. Εμφανισιακά δε μου άρεσε καθόλου όμως δε έβρισκα κάτι καλύτερο και σκέφτηκα να το μεταμορφώσω και αυτό!!
Άσπρη μπογιά σε σπρέι, διακοσμητικά και κορδέλες είχα, άρα μπορούσα να προσπαθήσω.



Ήμουνα η τρελή της γειτονιάς που βγήκε μέσα στη νύχτα να ψεκάζει!! Και μια και βγήκα άσπρισα και κάνα δύο ακόμα πραγματάκια...



Τη πράσινη κορδελίτσα τη πήρα από το πορτοκαλί δωράκι της Ζήνας που μου έστειλε και ταίριαξε απόλυτα με τα χρώματα της φράουλας που έβαλα.

Τελικά αποφάσισα να βάλω τα δικά μου αυγά αλλού και να δώσω το καλαθάκι στη φίλη μου.



Αφού δε μπορέσαμε να βρεθούμε το καλαθάκι θα το δει σήμερα από τη φωτογραφία χαχαχα!!
Έτσι τώρα έχω και κουτί και καλαθάκι.. Θέλει κανείς δωράκι;
Εγώ αντί να ξεφορτώνομαι πράγματα μαζεύω και στο τέλος θα χρειαστεί να βγούμε εμείς έξω από το σπίτι για να μπούνε αυτά!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!
Ελεάνα

Σχόλια

  1. Το καλαθάκι είναι πολύ χαριτωμένο, οι κορδελίτσες του, η φραουλίτσα το δε κουτί από τα μπισκότα βγήκε πολύ ρομαντικό! Γεια στα χέρια σου Ελεάνα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Χριστίνα μου!! :)) Είπα να βάλω λίγο ρομαντισμό ;)
      Kαλο Σ/Κ

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφο και το κουτί και το καλαθάκι!! εννοείται είναι πολύ καλύτερο το χειροποίητο από το έτοιμο...και εγώ τέτοια δωράκια κάνω συνήθως! καλό ΣΚ! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και εγώ Κωνσταντίνα μου θέλω να κάνω χειροποιήτα δώρα αλλά η αντίδραση μερικές φορές με απογοητεύει...
      Καλό Σ/Κ να έχεις!!

      Διαγραφή
  3. Τέλειο το καλαθάκι, τέλειο και το κουτάκι!! Πιάνουν τα χέρια σου κοπελιά! Εννοείται ότι είναι καλύτερο το χειροποίητο από το έτοιμο και είναι κρίμα που κάποιοι δεν το εκτιμούν όπως θα έπρεπε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thanx dear!! :)) Που να δείς τα μούτρα όταν απλά τα δείχνεις όχι να τους τα προσφέρεις κιόλας..
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Πολυ ομορφα και τα 2 Ελεανα μου αν και εγω τρελλαθηκα με το καλαθακι.
    Μου αρεσει πολυ που ασχολειστε με τετοια πραγματακια.
    Μακαρι να ειχα την δυνατοτητα να το κανω καιε γω αλλα δυστυχως δεν μου περνανε εμενα αυτα,
    Καλο ΣΚ. ! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουτε εγώ είχα ;) αλλά είπα δε θα του περάσει!!!
      Με το καλαθάκι και εγώ τρελλάθηκα και το πήγαινα από εδω το πήγαινα από εκεί ;)

      Διαγραφή
  5. Ναι, ναι, ναι! Να αγοράσεις όσα τέτοια μπισκότα μπορείς να βρείς και να μεταμορφώσεις τα κουτιά τους γιατί γίνονται υπέροχα! Η δάντελα όντως του ταίριαξε κουτί!! Και το καλαθάκι μεταμορφώθηκε τελείως!
    Όσο για την εκτίμηση στο χειροποίητο, είχα κάποια στιγμή την σκέψη να κάνω χειροποίητες (ζωγραφισμένες στο χέρι) προσκλήσεις για τον γάμο μας (όποτε γίνει.. σκέψεις ήταν). Μετά όμως από ένα μικρό γκάλοπ εντός οικογενείας, μόνο η κουνιάδα μου δήλωσε πως θα εκτιμούσε μία τέτοια κίνηση κι όπως καταλαβαίνεις, την ξέχασα την ιδέα!! Το δώρο είναι μερικές φορές αντάξιο και του παραλήπτη! Καλό Σαββατοκύριακο & φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/14 23:10

      Θα έλεγα να ξεχάσεις το γκάλοπ και να προχωρήσεις όπως αρχικά σκέφτηκες, όταν έρθει η ώρα. Μια πρόσκληση δεν είναι δώρο. Αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το ζευγάρι και όχι αυτόν που θα τη λάβει.

      Διαγραφή
    2. Στο μυαλό μου είσαι :D εγώ είπα θα το κάνω και σε όποιον αρέσει (όχι ζωγραφιστη πρόσκληση... γιατί δε πάει το άτιμο...) στο κάτω κάτω εσύ θές να θυμάσαι το γάμο σου όχι οι άλλοι, εσύ πρέπει να το ευχαριστηθείς πρώτη από όλους. Μην ακούς κανέναν και συμφωνώ με τη Δήμητρα μη κάνεις γκάλοπ... ο καθένας θα σου πει το μακρύ του και το κοντό του και στο τέλος παίζει να μπερδευτείς και να ξεφυγείς από τα θέλω σου. Τα λέω της νύφης για να τα ακούει η πεθερά χαχαχαχαχαχα Μη ξεχάσεις να μου πεις τα λόγια μου όταν έρθει η ώρα μου :p
      Καλό Σαββατοκύριακο !!!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
    3. Δήμητρα μου κι εγώ πάντως είμαι μαζί σου για χειροποίητες προσκλήσεις.
      Όπως είπαν και οι προλαλήσασες δεν πάει να είναι ανάξιοι οι αποδέκτες, για σένα κάνεις τον γάμο όχι για τους άλλους!

      Διαγραφή
  6. Είναι πανέμορφα και τα δυο! Το κουτί μου άρεσε λίγο περισσότερο, αν μου το χάριζαν θα το εκτιμούσα πολύ! Μου αρέσουν τα κουτιά και αγοράζω συχνά, το δικό σου είναι ξεχωριστό! Γεια στα χέρια σου Ελεάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ειρήνη μου!!
      Θα έρθω να μείνω στη γειτονιά σου και θα σου φέρνω ότι φτιάχνω για να ανεβαίνει το ηθικό μου ;) !!!!
      χαχαχα κάνε χώρο!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Το κουτί μας άρεσε πάρα πολύ,αλλά και το καλαθάκι δεν πάει πίσω!!!Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κουτί με τα μπισκότα είναι Ελεάνα καταπληκτικό, ρομαντικό με την δαντελίτσα του!!!
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά γυναικά και ρομαντισμός πάνε μαζί νομίζω!!!
      Καλό Σ/Κ και Χρόνια πολλά!! ;)

      Διαγραφή
  9. Πολύ όμορφα και τα δύο, Ελεάνα μου, τον καθένα με τον τρόπο του !!! Ειδικά, στο καλαθάκι πέτυχες τόσο καλά το βάψιμο και το συνδύασες τόσο όμορφα με το κόκκινο και το πράσινο που δύσκολα να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι "έτοιμο"!!! Για τα κουτιά θα σου έλεγα να τελειώνεις το ένα και μετά ν' αγοράζεις το άλλο !!! Έτσι, την "πάτησα" κι εγώ με τα κουτιά από μωρουδίστικες κρέμες και τα μισά ακόμη με περιμένουν στην αποθήκη... ☺ !!!! Καλό σου βράδυ και πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα... Είχα μια τσάντα του ικέα γεμάτη πράγματα, ότι συσκευασία μπορείς να φανταστεις, τα πέταξα πριν το Πάσχα. Από τον Οκτώβριο έλεγα θα τα φτιάξω... :)
      Σ'ευχαριστώ Ιωάννα μου! Καλό Σ/Κ!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος9/5/14 23:06

    Αυτό που λέει η Δήμητρα παραπάνω ότι το δώρο είναι αντάξιο του παραλήπτη είναι μια μεγάλη αλήθεια. Κι εγώ κάνω χειροποίητα δωράκια όπου πιστεύω ότι θα τα καλοδεχτούν και θα τα εκτιμήσουν. Δυστυχώς αρκετός κόσμος έχει αποξενωθεί από τη διαδικασία της δημιουργίας ή απλά θεωρεί ότι ένα χειροποίητο δώρο υστερεί και ξεχνά το σημαντικότερο. Την αγάπη του δημιουργού που τη ζύμωσε μαζί με το έργο του.
    Ένα τέτοιο καλαθάκι, Ελεάνα, καφέ το έκανα κι εγώ άσπρο! Αλλά χωρίς κορδελίτσες γιατί το έχω δίπλα στο τζάκι για τα συμπραγκαλάκια του (σπίρτα, προσανάμματα κλπ). Και αυτό και το κουτί σου, έγιναν τέλεια! Εννοείται να προμηθευτείς πολλά-πολλά κουτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί με τα πολλά πολλά κουτιά θα παρώ και πολλά μπισκότα άρα και πολλές θερμίδες!!! :))
      Μου αρέσει να βάζω κορδελίτσες στα καλάθια δίνουν τσαχπινιά!!
      Θα συμφωνήσω μαζί σου πως θεωρούν ότι το χειροποίητο δώρο υστερεί. Με ενοχλεί που τα τελευταία χρόνια αγοράζουμε δώρα χωρίς πολλή σκέψη μονο και μόνο για να μη παρεξηγηθούμε.
      Σ'ευχαριστώ!! Καλό Σαββατοκύριακο!!

      Διαγραφή
  11. Μα είναι δυνατόν να κάνεις κάτι εσύ με τα χεράκια σου και να βγει άσχημο? Όχι πες μου..

    Φυσικά και τα χειροποίητα δώρα είναι ανεκτίμητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα!! Με κάνεις και κοκκινίζω!!! Θα σου στείλω το κουτί να μου βάλεις λίγη μπανανοτάρτα!! ;)
      Εγώ πάντως σε δικό σου χειροποίητο δώρο όχι δε θα έλεγα χαχαχαχαχα νομίζω καταλαβαίνεις καλά το λόγο!!! :*
      Καλή Κυριακή... κάτι θα σκεφτείς εσύ για πρωινό :)))

      Διαγραφή
    2. Στείλε να σου βάλω...με τόσα καλά λόγια πως να αρνηθώ?
      Λέω να κάνω για την μανούλα μου τηγανίτες για πρωινό !! Καλή Κυριακή και χρόνια πολλά στις μανούλες!!

      Διαγραφή
  12. Ελεάνα το κουτί τα σπάει!!! Όχι πως το καλαθάκι πάει πίσω, αλλά το κουτί κλέβει την παράσταση!!!
    Και δεν μας είπες και τι έχει μέσα! Είναι σοκολατομπισκοτάκια με ξηρούς καρπούς;;;
    Γεια στα χέρια σου που φτιάχνουν τέτοιες ομορφιές και μαγειρεύουν νοστιμιές:D
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχα!!! Πως φαίνονται οι μαγείρισσες!!!! Ειναι σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς!!
      :D :D Σ'ευχαριστώ Σοφία μου. Πολλά Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Το καλάθι έγινε πολύ σίκ! Και το κουτάκι πανέμορφο! Σπιτικά δώρα φυσικά και όποιος δεν έχει την καλή πρόθεση και την αντίληψη να εκτιμήσει τον κόπο, το μεράκι και φυσικά τα έξοδα άς πρόσεχε Ελεάνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ;) Σ'ευχαριστώωωωωω!!!
      :*

      Διαγραφή
  14. Νομίζω οτι δεν πρέπει να πετάμε τίποτα,Ελεάνα μου και αυτό γιατί έρχεται στιγμή που θελουμε να κάνουμε ένα χειροποίητο δωράκι όπως εσύ που μεταμόρφωσες ένα απλό κουτί μπισκότων σε κάτι όμορφο και ρομαντικό καθώς και το καλαθάκι με τις όμορφες φραουλίτσες....την καλημέρα μου!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ax Μαρία, κρατάω κρατάω έχω γίνει ρακοσυλλέκτης!! Κοροίδευα τα γιαγιά μου που κρατούσε ότι κουτάκι μπορείς να φανταστείς και έγινα ίδια και χειρότερη μη σου πω!
      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  15. Συγκρίνεται παιδί μου το χειροποίητο; Έχει ψυχή, έχει έμπνευση, έχει προσωπικότητα!!!Έγιναν και τα δύο πολύ πολύ όμορφα, μπράβο σου!!!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική μου!! Κοίτα άμα είναι δώρα σαν τα δικά σου, όχι δε συγκρίνεται!! Εμένα και μόνο τις σακούλες να μου δώσεις που έφτιαξες θα σου πώ πως είναι τέλειο δώρο!!! :*

      Διαγραφή
  16. Πάρα πολύ ωραία τα πραγματάκια που έφτιαξες!Το χειροποίητο δε συγκρίνεται με τίποτα και η απόδειξη είναι ότι δεν το πετάς ποτέ και πάντα λες.....μου το 'δωσε η τάδε που το έχει φτιάξει μόνη της!Πιστεύω σιγά σιγά και χάρη στην κρίση, το χειροποίητο δώρο ξαναπαίρνει τα πάνω του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι Πηνελοπη γιατί με το έτοιμο νομίζω πως χόρτασε το μάτι μας και τίποτα δε μας κάνει εντύπωση. Άσε που δε ξέρεις πια τι να αγοράσεις, όλοι τα έχουν όλα, τα ίδια και τα ίδια προσφέρεις αλλά σε άλλο υλικό σε άλλο χρώμα. Φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  17. Τι όμορφα που είναι!! Εκτιμώ πολύ τα χειροποίητα δώρα! Νόστιμα μπισκότα από σπίτι και σε τέλεια συσκευασία.. τι καλύτερο! Ξεκίνα να μαζεύεις και άλλα κουτιά, καλαθάκια κλπ και να τα μεταμορφώνεις γιατί θα σου χρειαστούν σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα με το τι γράφεται καταλαβαίνω τι αρέσει στη κάθε μια!!! :)) Κατερίνα πότε έχεις γενέθλεια?? :D :D :D

      Διαγραφή
    2. Dont't worry!! Θα σε ειδοποιήσω εγώ εγκαίρως για να προλάβεις να φτιάξεις τα μπισκοτάκια!!

      Διαγραφή
  18. Όλα τα δώρα είναι αγαπητά. Αν αγοράσει, ξέρεις οτι ο άλλος ξόδεψε κ χρονο κ χρήμα για σένα. Αν δημιουργήσει κ παλι ξέρεις οτι αφιέρωσε χρονο,προσπαθεια κ φαντασία για σένα. Αν με Ρώτας....αγαπώ τα χειροποίητα περισσότερο, αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι του crafting!
    Πάντως όταν έρθεις σπίτι μου θα ήθελα δώρο μπισκοτάκια απο τα χερακια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπερεκτιμώ τα χειροποίητα δωράκια ακριβώς γιατί δείχνουν το πόσο πολύ ήθελε ο άλλος να φτιάξει κάτι μοναδικό για σένα άρα σε νοιάζεται!! Άσε που εμένα τα χέρια μου δεν πιάνουν στις κατασκευές οπότε ένας παραπάνω λόγος να τα εκτιμήσω γιατί ξέρω ότι δεν είναι εύκολο!

    Επίσης κάνω συλλογή κουτάκια, μικρά και μεγάλα, ζωγραφιστά ή σκαλιστά, ξύλινα ή χάρτινα, τα πάντααααα και τα γενέθλια μου είναι στις 8/8 αν ενδιαφέρεσαι ;) ;)

    Πολλά πολλά φιλιάάάάά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα ωωωωχ ωωωχχ και άλλη λιονταρίνα!!! Για αυτό τέτοια αγάπη με τα φαγητά!!! Και επειδή σας ξέρω καλά και όταν θέλετε κάτι (ειδικά φαγητό) είναι που το θέλετε ΤΩΡΑ ναι θα σου φτιάξω ένα και θα έχει κεικ μέσα :)) Περιμενέ με να κατέβω τι έμεινε 1.5 μήνας και καθάρισα (ούτε φαντάρος να μουνα)!!!

      Διαγραφή
  20. Ελεάνα τι όμορφες δημιουργίες είναι αυτές!!!!Το κουτάκι είναι φοβερό!Δεν ήξερα ότι υπάρχει ειδικό υλικό,για να φαίνονται τρισδιάστατες κάποιες εικόνες.Πώς ακριβώς το ζητάμε και πού το βρίσκουμε;
    Εγώ συνηθίζω,να μαζεύω διάφορα στο σπίτι.Πιατάκια,μπουκαλάκια,κορδελίτσες,χαρτιά περιτυλίγματος...αν και δεν το 'χω με τις κατασκευές.Ποτέ δεν ξέρεις,πού θα σου χρειαστούν!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε εγώ το είχα και στην αρχή απογοητεύομουν αλλά είπα δε θα του περάσει!!! :D
      To υλικό το αγοράζεις απο μαγαζιά με είδη χειροτεχνίας και είναι κάτι σαν πλαστελίνη, λέγεται silk clay modelling material.
      Ξεκίνα Ανθή!!! Φιλιά!! :))

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου