Στεφάνι και κάτι ακόμα για το Μάρτιο.

Μία βροχερή Καλημέρα,

Όλη η εβδομάδα μας προειδοποιούσε ότι ο Μάρτιος δε θα έρθει με το πιο χαμογελαστό του πρόσωπο, εμένα προσωπικά δεν με χαλάει.. Οι τέσσερις εποχές του χρόνου σε μία μέρα! Το Σάββατο πέρασε με ένα γκρίζο ουρανό και η Κυριακή με αέρα και απίστευτη σκόνη στην ατμόσφαιρα, τόσο που νόμιζες ότι είναι ομίχλη, το ίδιο μουντή ήταν και η Καθαρά Δευτέρα.
Αρχή της άνοιξης πάντως δε το λες!


Ήθελα να κάνω ανάρτηση την Παρασκευή όμως μία ελαφριά ίωση με κράτησε ξαπλωμένη και έτσι καθυστέρησα.

Ένας μπερδεμένος καιρός που 'δημιούργησε' ένα μπερδεμένο στεφάνι. Έκοβα πολύχρωμες κορδέλες, λουλουδάτα αυτοκόλλητα, τοποθετούσα χρωματιστά υφάσματα, τίποτα όμως δε ταίριαζε με τον καιρό και τη πεσμένη διάθεση μου. Θυμήθηκα κάποια διακοσμητικά από πηλό που είχα φτιάξει για μία κατασκευή που ποτέ δεν ολοκλήρωσα και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτά.

Προφητική η ομπρέλα!



Μία ακόμα ιδέα που είχα δει στο internet και μου άρεσε ήταν η κατασκευή λέξεων με σύρμα.
Πριν λίγο καιρό το είδα και στο blog της Μπισκοτούπολης, φαινότανε να το έχει περάσει με μάλλινη κλωστή γύρω από το σύρμα (ίδια με αυτή που πλέκουμε), εγώ δε τα κατάφερα με το μαλλί και δοκίμασα με κορδέλα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα και νευρίασα όμως στο τέλος του πήρα τον αέρα.




Δε κολλάνε γρήγορα οι άκρες της κορδέλας για αυτό και τα κρατούσα για λίγη ώρα.
Δεν έκοβα μακριά κομμάτια κορδέλας ώστε να μπορώ να τα γυρνάω ανάμεσα από τα γράμματα οπότε είχα να ενώσω αρκετές άκρες πάνω στο σύρμα και βρήκα μία εύκολη λύση.. Τα έπιανα με ξύλινα μανταλάκια και εγώ συνέχιζα με την κορδέλα.


Είχα σκοπό να τοποθετήσω τη λέξη πάνω στο στεφάνι όμως δε φαινότανε καθαρά, ειδικά τα μεσαία γράμματα που έπεφταν στο κέντρο του στεφανιού που είναι κενό, έτσι κατέληξε να κρεμαστεί στο τοίχο εκτός αν μου έρθει κάποια καλή ιδέα.

Καλή Σαρακοστή να έχουμε!
Ελεάνα

Σχόλια

  1. Και ο καιρός τρελάθηκε!!! ... αλλά το στεφάνι σου μια χαρά ανοιξιάτικο φαντάζει ... Καλή Σαρακοστή και σε σένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ότι και να κάνω το θλιμμένο δε μου βγαίνει.. :)

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το στεφάνι σου αλλά και ο Μάρτιος Ελεάνα. Όσον αφορά το ιστολόγιο, μάλλον εννοείς την Μπισκοτούπολη. Καλό μήνα να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γιατί πάνε δύο δύο... :)) Σ'ευχαριστώ Δήμητρα, την είχα ρωτήσει κίολας τη κοπέλα για πληροφορίες και δε μπόρεσα να δώ ούτε τι μου απάντησε γιατί δε το είχα αποθηκεύσει πουθενά. Θα κάνω link τώρα. Εκτός από το τίτλο της διακοσμήτριας βλέπω να παίρνεις και το 'ιντερνετικός χρυσός οδηγός ' !! Είσαι πολύτιμη πηγή πληροφοριών!! ;)

      Διαγραφή
  3. Σημασία έχει ότι ούτε ο άσχημος καιρός δεν εμπόδισε την δημιουργικότητα σου! Απλά την προσάρμοσε στις συνθήκες :) Το στεφανάκι με το χαρταετό και την ομπρελίτσα είναι απόλυτα επίκαιρο και καλαίσθητο! Άλλωστε σίγουρα δε θα μας λείψουν οι ηλιόλουστες μέρες τον επόμενο καιρό για να μας ανεβάσουν τη διάθεση! Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ανάγκη φτιάχνουμε άλλο στεφάνι!!! χαχαχαχα ευκαιρία ψάχνω να βάλω κάπου τις κορδέλες που έκοψα.. Σ'ευχαριστώ Ματίνα. Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  4. Καλό Μήνα! Κρίμα είναι όμως να περισσεύει αυτός ο Μάρτιος μόνος του.. :)) Κάτι θα σκεφτώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο το στεφάνι! Για το όνομα με το σύρμα δείχνει να χρειάστηκε μεγάλη υπομονή!! Το έχω και εγώ στα υπόψιν για κατασκευή αλλά τώρα το ξανασκέφτομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου το σοβαρά.... αλλιώς κόψε ένα μεγάλο κομμάτι κορδέλας για να μη χρειαστεί να κολλάς άκρες, γιατί αυτό είναι το ζόρι το μεγάλο.. δε κολλάει εύκολα πάνω στο σύρμα. Εγώ προκειμένου να το γυρνάω εύκολα έκοψα μικρά κομμάτια. Καλή τύχη! :)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/3/14 17:25

      Ναι, έγινε πολύ όμορφο! Κατερίνα ούτε εγώ έχω την υπομονή για τόσο τύλιγμα. Εμείς θα το κάνουμε με σύρμα πίπας. Έτοιμο σε ότι χρώμα θέλεις και λυγίζει πανεύκολα αν και η αλήθεια να λέγεται όχι τόσο εμφανίσιμο το αποτέλεσμα όσο το έργο της Ελεάνας.
      Ήθελα ένα μεγάλο σήμα της ειρήνης για την αποκριάτικη στολή του γιου μου και το έφτιαξα έτσι.

      Διαγραφή
    3. και πως ένωσες τα κομμάτια? Τα έχω δει αλλά νομίζω οτι είναι σε μικρά σχετικά κομμάτια, δηλαδή μπορείς να φτιάξεις λέξη?

      Διαγραφή
  6. καλο μήνα και περαστικα! και εμεις ψιλοαρρωστοι ειμαστε! οσο για την κατασκευη, τα σπαει! εγω παντως δεν εχω τετοια υπομονη...προσκυνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ δεν έχεις υπομονή?? πλάκα με κάνεις!! εσύ που φτιάχνεις μικροπράγματα.. εγώ ισα ισα με τα κοσμήματα δε το μπορώ. :)

      Διαγραφή
  7. Περαστικά σου κούκλα μου! Το στεφάνι σου πολύ χαριτωμένο!Καλή Σαρακοστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λίλια. Στο στέφανι κρέμασα ότι είχα και δεν είχα ;)
      Καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  8. Καλή Σαρακοστή και περαστικά σου . Ομορφο έγινε το στεφάνη ,
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα ρθει και η λιακάδα ..δεν μπορεί!!
    Σούπερ το στεφάνι αλλά και ο Μάρτης τόσο φωτεινός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε μέρα έτσι λέω.. δε μπορεί, πόσο θα κρατήσει :)) Χαλάει την ανοιξιάτικη διάθεση που είχαμε φτιάξει απο το Φεβρουάριο! Περιττό να σου πώ οτι η φώτο απο το αεροδρόμιο του Ηρακλείου είναι όλα τα λεφτά!!Καλημέρα Ράνια, πιές και ένα καφέ για εμάς κάπου στο κέντρο, που μας λείπει το Ηράκλειο! Φιλιά

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος6/3/14 17:19

    Ένα απόλυτα λογικό -και πανέμορφο- Μαρτιάτικο στεφάνι! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε το λογικό!! :)) Σ'ευχαριστώ. Καλή Σαρακοστή!!

      Διαγραφή
  11. Ελεάνα δυστυχώς ο καιρός μας τα χαλάει λίγο και η ομπρέλα στο στεφανάκι αποδεικνύεται πράγματι προφητική... θέλω ήλιο επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώωωωωωωω θέλω ήλιο!!!! Κάτι έχουμε πάθει όλοι μάζι και δε κρατιόμαστε!!

      Διαγραφή
  12. Espero que o tempo possa melhorar.
    Belo trabalho que fez com arame, a arte de criar faz com que surja trabalhos com materiais que nem imaginávamos.
    Parabéns pelo blog e postagens, já estou te seguindo.
    Abraços,
    Sandra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you for your comment Sandra! Most of the time the weather is nice in Cyprus but let's not forget that is still winter. I like finding other uses for most materials it makes them look unique! Eleana.

      Διαγραφή
  13. Μπερδεμένο ναι......όμορφο επίσης και όνρως προφητική η ομπρέλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαίρομαι που κάποιος είδε και το μπερδεμένο :))) !!! χαχχαχαα το ομπρελίνο μου έπρεπε κάπου να το βάλω και αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όμορφο το στεφάνι σου αλλά και ο συρμάτινος μήνας.Πάντως και με το μαλλί είναι εύκολο να ντύσεις το μήνα σου,(από όσο θυμάμαι,γιατί το είχα φτιάξει πριν πολύ καιρό).Αν θυμάμαι καλά έβαζα κόλλα σε μερικά σημεία και επίσης στερέωνα το μαλλί εδώ και εκεί κάνοντας κόμπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το προσπαθήσω και έτσι, εμένα μου έφευγε το μαλλί. Έκανα και μια δοκιμή να βάλω κόλλα στο σύρμα αντι στη κορδέλα και μου φάνηκε πιο εύκολο. Σ'ευχαριστώ Ιωάννα!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου