Βολτάροντας στη πόλη μου!

Το blogging παίρνει χρόνο!!
Όποτε είναι να κάνω ανάρτηση προετοιμάζομαι μία μέρα πριν, με ποιο θέμα θα ασχοληθώ, τι θα γράψω ακριβώς, ποιες φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσω και μετά ξεκίνα ο αγώνας να βάλω σκέψεις και εικόνες μαζί.
Μου παίρνει ώρες, ίσως επειδή είμαι καινούργια ακόμα και δεν έχω βρει ένα ρυθμό. Έχω έτοιμα θέματα με φωτογραφίες αλλά παράλληλα φτιάχνω και διάφορα άλλα, νέες ιδέες που βλέπω, παλιές που έχω σημειωμένες στο τετράδιο μου, γλυκά, συνταγές και ότι μου μπει ή καλύτερα καρφωθεί στο μυαλό.


Έχω ένα ακόμα πρόβλημα και ξέρω πως δεν είναι καλό, αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω.

Έχω φτιάξει κάτι και θέλω να το παρουσιάσω, παράλληλα ετοιμάζω και κάτι ακόμα, ενθουσιάζομαι με το καινούργιο και παρατάω στην άκρη το προηγούμενο!Το πρώτο θέμα λοιπόν μπαίνει στο αρχείο του σκληρού δίσκου και περιμένει την σειρά του και ξεκινάω να γράφω το δεύτερο. Που να δεις όμως να βρίσκω και ένα τρίτο θέμα και να ανυπομονώ να το κάνω ανάρτηση.. Πάει και το αυτό που είχα ξεκινήσει και έγραφα στο αρχείο με αποτέλεσμα να έχει το αρχείο περισσότερες αναρτήσεις από το blog!

Πολλές φορές όμως έχω έτοιμες τις εικόνες ξεκινάω το γράψιμο και κάποιος προλαβαίνει να παρουσιάσει κάτι παρόμοιο και η δικιά μου ιστορία αναγκαστικά μπαίνει στο αρχείο..


Ένα λάθος που κάνω τις μέρες που επιτέλους έχω αποφασίσει να γράψω ένα θέμα, είναι ότι ανοίγω να δω τις νέες αναρτήσεις των μπλογκο-φίλων ξεκινάω τα σχόλια και η δικιά μου ανάρτηση πάει περίπατο και δεν ανεβαίνει. Σήμερα πρόλαβα να σχολιάσω λίγο το πρωί και μετά τα έκλεισα όλα προκειμένου να γράψω.


Καφέ, κουβέντα, εκκλησία και μία μίνι εκδρομή είχε η προχτεσινή μας βόλτα, σας είπα στη προηγούμενη ανάρτηση πως έχω πολλές φωτογραφίες.

Φέτος είπαμε να πρωτοτυπήσουμε και να μη πάμε στη παρέλαση.
Το πρωί πήγαμε στον Άγιο Λαζάρο, μια εκπληκτική παλιά πετρόκτιστη εκκλησία που ελπίζω κάποια στιγμή να σας δείξω εικόνες από μέσα. Είχα χρόνια να ακούσω ψάλτες να ψέλνουν τόσο όμορφα, δεν έχω λόγια για τη συγκεκριμένη εκκλησία.


Η ας το πούμε εκδρομή - περισσότερο επίσκεψη - που κάναμε ήταν σε ένα αξιοθέατο που βρίσκεται μέσα στη πόλη μας, το Χαλαλ σουλτάν Τεκέ. Ένα τέμενος που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο της Λάρνακας (4-5 χλμ. απέχει από τη πόλη).




Δίπλα του ακριβώς είναι η αλυκή της Λάρνακας όπου στις πρώτες καλοκαιρίες καταφθάνουν τα φλαμίνγκο. Φέτος ήρθανε Ιανουάριο αν δε κάνω λάθος. Είχε και προχτές αλλά βρίσκονταν  από την μεριά του αεροδρομίου και δε μπορούσε να παρκάρει πουθενά το αυτοκίνητο για να τα φωτογραφίσω.
Το θέαμα όμως είναι απίστευτο και πρέπει να πάρετε μία ιδέα.

πηγή
Πολλές φορές αναρωτήθηκα που βρίσκουν τις φωτογραφίες που βάζουν στα τουριστικά διαφημιστικά φυλλάδια και εγώ δε βλέπω αυτά τα υπέροχα μέρη.
Τελικά νομίζω πως βρήκα ένα από αυτά.


Γύρω από το τέμενος υπάρχει ένα δασάκι που βλέπει και αυτό στην αλυκή και οι εικόνες ήταν μαγευτικές.




Είπαμε να ξαναπάμε και την επομένη να είμαστε κατάλληλα ενδεδυμένοι και εξοπλισμένοι, τζινάκια, αθλητικά, εγώ με το μικρό μου κλαδευτήρι στη τσάντα και με τα ποδήλατα στη ποδηλατιέρα!

Καλά το φαντάστηκες, άλλο θέμα είχα για σήμερα.
Σκέφτηκα όμως να ταξιδέψουμε λίγο, Παρασκευή είναι!!




Κατάφερα να τελείωσω αυτή την ανάρτηση... γιουουουπιιιι!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Ελεάνα


Σχόλια

  1. Καλημέρα Βάσω!!
    Δεν ανησυχώ τότε :)) μα να μην συγκεντρώνομαι σε ενα πράγμα!
    Ήταν πολύ όμορφα που ούτε εγώ δε το περρίμενα. Να περάσεις όμορφα το Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες φωτογραφίες... Κάνω και εγώ το ίδιο λάθος.. Κανω σχόλια και μετά βαριέμαι να γράψω αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να βρούμε λύση στο πρόβλημα..... :)) γρήγορα! Σ'ευχαριστώ Χριστίνα!! by the way καταπληκτική η φωτο του προφιλ- pin up girl ;) !!!

      Διαγραφή
    2. Το pin up κορίτσι σε ευχαριστεί! ;-)

      Διαγραφή
  3. Α!Ώστε είσαι στην Κύπρο!Πολύ ωραία και εκεί!Ναι, ωραία η βολτίτσα σου, όπως και κάθε βόλτα...Φιλιά και καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ναι Κύπρο! Πάντα ελπίζουμε για μια επιστροφή στη Κρήτη (μέρος για πολλές βόλτες-ξέρεις) :D Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/3/14 13:03

    Για το σ/κ κλείσε τον υπολογιστή, πάρε τη μηχανή και συνέχισε το φωτορεπορτάζ!
    Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Σ' ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα ξέρεις τι του ζήτησα πηγαίνοντας εκεί....Μια καλή φωτογραφική μηχανή!! Άρχισα τη κλάψα μιας και η δικιά μου τα έφαγε τα ψωμιά της. :))) και δεν είπε ΟΧΙ!! Ελάτε να σας πάω βόλτα!!

      Διαγραφή
  5. Καλά έκανες και τα έκλεισες όλα για να γράψεις την ανάρτηση καθώς είναι υπέροχα ταξιδιάρικη! Πολύ θέλω να δω από κοντά φλαμίνγκο! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις και να πηγαίνεις περισσότερες βόλτες με την μηχανή σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχαχα διάβασε τι έγραψα πάνω στη Δήμητρα!! Είναι όλες τραβηγμένες απο το κινητό! Είναι πανέμορφα τα φλαμίνγκο! Θα πάρω το ποδηλατό μου και θα αρχίσω να γυρνάω!! :)) Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε καταλαβαίνω πολύ να ξέρεις, όπως και οι περισσότεροι που έχουν μπλοκ. Θέλει πολύ χρόνο για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα αλλά κυρίως μια σωστή επικοινωνία με τους υπόλοιπους φίλους! Όμορφες φωτογραφίες και εύχομαι να κάνεις πολλές και ευχάριστες βόλτες ακόμα! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω χαθει ανάμεσα σε χειροτεχνίες, δουλειές, μαγειρική (γιατί πρέπει και να τρώμε), γλυκά, blogging, κηπουρική, ξεκινάω να κάνω μία δουλειά και κάνω άλλες πέντε πριν από αυτή και υπάρχουν φορές που την έχω ξεχάσει κιόλας. Βόλτα είχα να πάω πολύ καιρό! Πάντως έχει αρχίσει και μου αρέσει το blogging αν και σε κάποια φάση είχα προβληματιστεί αν πρέπει να συνεχίσω.. :)) Φιλιά Λίλια!

      Διαγραφή
  8. Εγώ πάντα γράφω την ανάρτηση και στο τέλος τις φωτογραφίες...έχω πολύ αργό internet μένω στα πολύ ορεινά και δεν ανεβαίνουν γρήγορα!!! Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου! Keep blogging!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Τελικά καλά κάνεις, γιατί έτσι δε μένεις με δέκα πρόχειρα document. Σ'ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  9. Τα μέρη φαίνονται ονειρεμένα έτσι όπως λούζονται από τον ήλιο, σαν τροπικά τοπία! Έτσι όμορφες να ναι οι μέρες σου και να μας τις αναμεταδίδεις μετά! ;) Συμφωνώ απόλυτα και όσον αφορά το blogging, γίνεται ένα ατελείωτο brainstorming στο κεφάλι μου αλλά δεν είναι υπέροχη αυτή η ικανοποίηση που νιώθεις όταν βλέπεις ολοκληρωμένη τη δουλειά σου? <3
    Καλό Σαββατοκύριακο κορίτσι μου!
    Υ.γ σου χω έτοιμες και τις σουπιές που μου ζήτησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό έγραψα και πιο πάνω, πως τελικά μου αρέσει το blogging απίστευτα και βέβαια όλη αυτή η επικοινωνία! Ασε τι γίνεται στο δικό μου κεφάλι.. έχω αρχίσει και σημειώνω γιατι ξεχνάω, όταν μου σκέφτομαι ένα θέμα ξεκινάω να γράφω λίγο για να μη ξεχάσω τη θέλω να πω. χαχαχαχαχα που να δείς να κάνω μια δουλειά πχ μαγειρεύω και παράλληλα φτιάχνω στο μυαλό μου όλη την ιστορία και παραμιλάω :)) Καλά να περάσεις και φτιάχνε!! :))

      Διαγραφή
  10. Απόλαυσα την βόλτα σου! Καταπληκτικά τα μέρη που μας έδειξες!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ, τώρα που πήρα τον αέρα λέω να το κάνω πιο συχνά!!! :))

      Διαγραφή
  11. Πόσο μου άρεσε αυτή η ανάρτηση , μας έδειξες τα μέρη σου στη Λάρνακα και είναι αυτά που θέλω να δω και να περπατήσω κάποτε . Τελικά είναι υπέροχο ταξίδι η κάθε μια να παρουσιάζει την πόλη της ..
    Φιλάκια Ελεάννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα!!! Πρέπει να το καθιερώσουμε!! Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η Πάφος, θυμίζει πιο πολύ Ελλάδα και έχει και πράσινο, κάτι που στερείται η Λάρνακα.

      Διαγραφή
  12. Πολύ χαίρομαι που θα γνωρίσω την Κύπρο μέσα από τις όμορφες φωτογραφίες σου.
    Απόλαυσα την εκδρομή που μας χάρισες.....
    Να είσαι καλά και προσωπικά περιμένω κι άλλες.
    Φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Μαρία! :))
      Με τόσο όμορφα σχόλια... έχω ξεσηκωθεί για εκδρομές!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. χαχαχα..εισαι μουρλη! μου αρεσε πολυ το ποστακι και ναι, το μπλογκ περνει πολυυυυυυ χρονο! και επισης τρωω πολυ χρονο να διαβασω μπλογκοφιλων τις αναρτησεις, απολαμβανοντας τον καφε μου...τελεια δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια!!!! Καλά Πέμπτη δε κάνω ανάρτηση πιά... :)) που να προλάβω χαχαχαχαχα έχει καφέ!!! Εγώ ανοίγω τις αναρτήσεις όταν τις βλέπω για να μη μου ξεφύγει καμμία (και πάλι χάνω μερικές), και τις διαβάζω μόλις μπορέσω. Πόσα βράδια άφησα ανοιχτό τον ΗΥ γιατί δεν προλάβα να τις διαβάσω. Απορώ εσύ πως προλαβαίνεις με δύο μικρά παιδιά.. :)) super mama!

      Διαγραφή
  14. Η φωτό με τα φλαμίνγκο...Τ Ε Λ Ε Ι Α !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δικιά μου. Είναι όμως εντυπωσιακά τα φλαμίνγκο από κοντά και είδικά όταν είναι πολλά μαζεμένα!!

      Διαγραφή
  15. Καταπληκτικά μέρη!!!!!!Να τα χαρείς όσο είσαι εκεί!!!!!!(προσπαθούμε εδώ και μέρες να γίνουμε μέλη του blog σου αλλά δεν μπορούμε)Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και στις δύο σας!!!!
      Αυτό αποφασίσαμε φέτος, όσο είμαστε εδώ, να δούμε με άλλο μάτι όλα αυτά που οι ξένοι πλήρωνουν για να δουν. Δε ξέρω τι να κάνω, πως διορθώνεται. Θα βάλω και το follow by email για σιγουριά μέχρι να επανέλθει. Ευχαριστώ καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
  16. Ελεάννα έπαθα πλάκα με τα φλαμίνγκο!!!!!!! Και φυσικά όλα τα τοπία είναι ένα κι ένα!!Οι φοίνικες κάνουν το τοπίο άκρως εξωτικό!!
    Μπράβο για τις φωτογραφίες και εύχομαι πάντα τέτοιες ωραίες βόλτες!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!
      Τα φλαμινγκο είναι εντυπωσιακά!! Γενικά η Κύπρος έχει λατρεία στους Φοίνικες αφού η ζέστες ξεκινάνε Απρίλιο και τελειώνουν Νοέμβρη. Το παραλιακό σημείο της Λάρνακας με τις καφετέριες λέγεται Φοινικούδες! Καλή εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  17. Τι όμορφη η πόλη σου!! Ευχαριστήθηκα τη βόλτα μέσα από τις φωτογραφίες σου και το κείμενο σου!! Περιμένω και την επόμενη βόλτα να μας ταξιδέψεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πάρει σοβαρά το ρόλο του φωτορεπόρτερ!!! :))) Ψάχνω ευκαιρία και χρόνο για βόλτα...

      Διαγραφή
  18. Καταπληκτικες οι φωτογραφίες. Μαγικές. Οσο για τα προβλήματα του blogger μην ανησυχεις ετσι ειμαστε ολοι. Σιγα σιγα το συνηθίζεις και βρίσκεις τους ρυθμους σου. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Αν και έχουν περάσει τόσοι μήνες.. ακόμα δεν έχω βρει ένα ρυθμό! Έτσι και δε πω μια μέρα...την άλλη πρέπει να ξενυχτήσω. Φιλιά Μαρία!!

      Διαγραφή
  19. Είναι παραμυθένιες όλες οι φωτογραφίες! Σας επισκέπτονται και φλαμίνγκος; Omg! Δεν έχω δει ποτέ και μου αρέσουν τόσο πολύ! Καλό μεσημέρι Ελεάνα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας επισκέπτονται και είναι πραγματικά πανέμορφο το θέαμα όταν είναι πολλά μαζεμένα!! Μιλάμε για παααααααρα πολλά και από τις δύο πλευρές του δρόμου, λες και στρώνεις ένα απαλό ρόζ πάνω στην αλυκή. :) Καλό Σ/Κ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου