Κηπούρος για γέλια!!

Παρασκευή απόγευμα σκέφτηκα να ασχοληθώ με το παραμελημένο μπαλκόνι μου και με κάποιες χειροτεχνίες, τέλειωσα τη Δευτέρα το πρωί.
Πως συνδυάζονται θα μου πεις; Μία το ένα- μία το άλλο έτσι για ποικιλία!


Πρέπει να δείτε τι κατάφερα...
Να πω όμως πως και οι αποτυχίες στο πρόγραμμα είναι... Προετοιμάζω το έδαφος!
Με τα λουλούδια το έχω ξαναπεί δε τα καταφέρνω ή τουλάχιστον δε τα κατάφερνα, έχουν πάει άκλαυτα λουλουδάκια. Το κακό όμως επεκτάθηκε και στις χειροτεχνίες.


Μάλλον που θα είναι ανάδρομος ο Ερμής πάλι, και δε το λένε. Μην μου πεις όχι γιατί θα αναγκαστώ να παραδεχτώ πως φταίω εγώ και η βιασύνη μου..



Τέλος πάντων, σας έχω ξαναμιλήσει για το πρόβλημα στο να κρατήσω τα φυτά ζωντανά όταν έφτιαξα τα πρώτα γλαστράκια της άνοιξης και μου προτείνατε κάκτους, παχύφυτα και γενικά φυτά που δεν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση.
Εγώ είχα ήδη φυτέψει βολβούς με μεγάλη επιτυχία (στην αρχή) που όμως κατέληξαν σε αποτυχία (στο τέλος). Έβλεπα στεγνό το χώμα πάνω σε κάποιες γλάστρες και πότιζα. Σε άλλες πάλι είχα ρίξει πολύ όταν τα φύτεψα.




Κάποια άνθισαν αλά σάπισαν τα ανθάκια τους μόνο, τα υπόλοιπα δεν άνθισαν καθόλου και έχει μείνει μόνο η πρασινάδα (όχι στα καλύτερα της).
Καλά καταλάβατε..
Έχει πέσει πολύ δούλεμα από τον άντρα του σπιτιού για τα ''κρεμμύδια'' που στόλισα στο σπίτι !Θυμάστε που σας είπα πως στη Κρήτη τη Πρωτοχρονιά δίνουνε την Αθανατοκρομμύδα -εδώ -
μοιάζει και αυτή με τους βολβούς και έτσι κρεμμύδια τα ανεβάζει κρεμμύδια τα κατεβάζει.


Σαν κηπουρός ξέρω πως δε πρόκειται ποτέ να βρω δουλειά και για τη περίπτωση μου δεν έχει μείνει κάτι άλλο παρά μόνο ο κάκτος!

Βέβαια πήγα η κυρία να πάρω κακτάκια και παχύφυτα και έφυγα με πετούνιες, γαρύφαλλα, φράουλες, βολβούς και σπόρους χαμομηλιού. Δε φταίω εγώ αγάπη μου, η ρημάδα η αδυναμία.
Ήτανε σε προσφορά πολλά λουλούδια και τα είχανε βάλει όλα μαζί στην είσοδο όπου το άρωμα τους δε σε άφηνε να πας παραμέσα! Εγώ όμως έκανα τη προσπάθεια και προχώρησα απλά ξαναγύρισα, που να σταθεί ο κάκτος δίπλα στην ομορφιά της φράουλας!!


Στο μαγαζί ξανά πήγα το Σάββατο, εννέα το πρωί ήμουν εκεί, ήθελα να πάρω ακόμα μια γλάστρα με άσπρες πετούνιες γιατί το άρωμα τους ειδικά το βράδυ είναι μεθυστικό! Αφήνω επίτηδες τη μπαλκονόπορτα της κουζίνας ανοιχτή μέχρι αργά για να μπορώ να τα μυρίζω.

Ήμουνα χαρούμενη και διασκέδασα με όλη τη διαδικασία. Τρεις μέρες είχα κάτι να ασχολούμαι!! Σε κάποια φάση μου τέλειωσε το χώμα και χρειάστηκα ακόμη μία γλάστρα, ήμουν να σκάσω.. Το επόμενο πρωί, Κυριακάτικα, τον έτρεχα να πάρω χώμα και γλάστρες!



Φυσικά το αποτέλεσμα θα φανεί σε λίγο καιρό αλλά προς το παρόν χαίρομαι με τη θέα και το άρωμα που αναδύεται, πίνω το καφέ μου και αντικρίζω αυτό το θέαμα! Τέλειο!!
Το πρόβλημα βέβαια παραμένει στο τι θα γίνουν τα λουλούδια το καλοκαίρι.. Will see



Η χτεσινή μέρα μας βεβαίως είχε εκκλησία το πρωί, καφεδάκι και μία μικρή εξόρμηση αλλά σε επόμενη ανάρτηση γιατί έχει πολλές φωτογραφίες!!






Η αποτυχία στις χειροτεχνίες αύριο, να γελάμε από λίγο κάθε μέρα!!
Καλημέρααα!!






Σχόλια

  1. Εγώ τουλάχιστον Ελεάνα μου δεν γελάω καθόλου γιατί νομίζω χειρότερος κηπουρός από εμένα δεν υπάρχει! Τα γλαστράκια φαίνονται τέλεια, σίγουρα και το άρωμα τους έτσι θα είναι, και τώρα πια δεν μένει να περάσουν οι πρώτοι μήνες να δεις τι θα επιζήσει αν και νομίζω πως όλα καλά θα πάνε! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα στη παρέα :)) και έλεγα αν κάτι παεί στραβά θα γίνω αγρότισσα, τη καλύτερη δουλειά! Αλλά δε το βλέπω.. Θέλω να πιστεύω πως τα 'έτοιμα τα φύτεψα σωστά και αν είναι θα φανεί στην επόμενη εβδομάδα, τώρα τα άλλα... όπως είπες. Καλημέρα!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/3/14 11:43

    Δε θα μου πάρετε τα πρωτεία, κορίτσια! Στα δικά μου χέρια δεν επιβιώνει ούτε κάκτος, έχω μοναδικό ταλέντο...
    Ελεάνα οι πετούνιες είναι εύκολες, οπότε έχεις ελπίδες αυτή τη φορά. Όσο για τις φράουλες, είναι αθάνατες. Ότι και να γίνει θα αναστηθούν από τις στάχτες τους και θα ξαναθεριέψουν. Το χαζοκούταβό μου κάνει γενναίες προσπάθειες να τις αφανίσει και εκεί που δείχνει ότι τα κατάφερε μετά από λίγο να τες πάλι πολλαπλασιασμένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον μου έδωσες κουράγιο. Για αυτό αγαπώ τις φράουλες σε όποια μορφή και αν είναι. Φράουλες for ever then!! 2ον τις λάτρεψα τις πετούνιες μόνο και μόνο από το άρωμα τους και χαίρομαι γιατί έβαλα και σπόρους πετούνιας. Ούτε εσύ θα πάρεις ταυτότητα αγρότισσας.. Μάλλον που τις λιγουρεύεται :D !!! Εκτός αν αυτός ο σκύλος έχει κάτι μαγικό?? οπότε σε αυτή τη περίπτωση θα τον πάρω για μία βόλτα :))

      Διαγραφή
  3. Τα φυτά σου είναι γεμάτα δροσιά κι ας μην έχουν άνθους και λουλούδια. Πολλές φορές το πράσινο χρώμα αρκεί για να αλλάξει ένα χώρο. Όσο για τα λουλούδια και τις φράουλες μμμμμ δείχνουν υπέροχα και οι γλάστρες σου πολύ μου άρεσαν! Είμαι στην ίδια φάση κι εγώ. Φυτεύω, μεταφυτεύω. Έχω βάλει και σπόρους από κατιφέδες που πολύ μου αρέσουν και τώρα έγιναν μικροί - μικροί βλαστοί. Σου εύχομαι καλή συνέχεια και όπως είπε και η Δήμητρα η φράουλα είναι αθάνατη, ενώ οι πετούνιες είναι εύκολες στην συντήρηση θέλουν ήλιο και μια ενδιάμεση κατάσταση ποτίσματος. Θα τα πας υπέροχα είμαι σίγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτύχως που μου το είπες γιατι δεν ήμουν σίγουρη αν πρέπει να αφήσω τις πετούνιες σε εκείνο το σημείο επειδή πέφτει από το μεσημέρι ο ήλιος. Να σου πώ και εγώ από τη στιγμή πού ασχολήθήκα με τα φυτά και τα έβαλα μέσα στο σπίτι και στο μπαλκόνι νιώθω ευδιάθετη και χαρούμενη, τα προσέχω, τα κοιτάω συνέχεια, τα μυρίζω (από το άγχος μη πάθουν κάτι :D )
      Περιμένω να δώ και τα δικά σου!!! :)) Καλό Βράδυ Σοφία!

      Διαγραφή
  4. Ααα έχουμε συντονιστεί απίθανα Ελεάνα! Εσύ παραπονιέσαι για τις κηπουρικές σου ικανότητες & εγώ γράφω ανάρτηση για όσους δεν το έχουν με τα λουλούδια! Χαχαχα!
    Πέραν του αστείου πάντως, υπέροχα φαίνονται τα γλαστράκια σου! Θα χαίρεσαι να πίνεις τον καφέ σου εκεί κάθε μέρα.
    Κι αυτό το "τον έτρεχα,,," το κατανοώ απόλυτα!! Τα ίδια κάνω κι εγώ στον δικό μου και γκρινιάζει ...χεχεχε
    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τώρα το είδα και γελούσα! Δε μπορεί τέτοια σύμπνοια!! Περιμένω πως και πως να πιω καφέ στο μπαλκόνι! :) Γκρίνια... γιατι το λές... πρώτα λέει όχι δε πάω και μετά το συζητάει χαχαχαχα. Αν και προχτές δε παραπονέθηκε.. περιέργο! Έρχομαι.

      Διαγραφή
  5. Εύχομαι αυτή τη φορά τα λουλουδάκια σου ν'ανθίζουν για πολύ πολύ καιρό.Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Μέχρι το καλοκαίρι.. μετά θα τα κλαίμε !! Καλημέρα Αλέκα!

      Διαγραφή
  6. Καλορίζικα! Πανέμορφα είναι και τα λουλούδια και τα γλαστράκια! Να δεις που θα τα πάνε μια χαρά τα αυτή τη φορά. Μόνο μην τα παραποτίζεις (σαν εμένα). :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ! χαχαχαχαχα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!! Ρίχνω μπόλικο νερό! :))

      Διαγραφή
  7. ε κορίτσια , άλλη μια ειδικός για εξαφάνιση φυτών!!!!
    Ένα μόνο φυτό άντεξε στα χέρια μου!!!!1
    Δε ξέρω πως το λένε, θα το φωτογραφήσω για να το δείτε!!!!
    Πάντως δείχνουν ωραία τα λουλουδάκια σου!!!!!!
    Δε μπόρεσα να γραφτώ στους αναγνώστες σου, ξέρεις γιατί;
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ρένα! Σ'ευχαριστώ, αρκεί να αντέξουν στα μαρτύρια νερού που τα υποβάλω! Nομίζω πως πρέπει να δούμε το δικό σου survivor! :D
      Δε ξέρω τι συμβαίνει το έπαθα και εγώ με άλλα μπλογκ, το κακό είναι ότι δε ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι εγώ. Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Εγώ εδώ και περίπου 20 ημέρες έχω πρόβλημα με το friend connect. Ούτε να γραφτώ μπορώ σε άλλους ούτε άλλοι σε μένα :(

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει λύση? ΅Είναι πολλές οι μέρες. Η Ζαμπία μου έλεγε πως σε όσους δε μπορουν να εγραφούν πιθανό να φταίει ότι έχουν φτάσει τα 300 blog παρακολούθηση.

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Ελεάνα!Χαίρομαι που σε βρήκα!Είσαι από τα άτομα τυις γειτονιές που κανείς συμπαθεί αμέσως !!Πολύ ωραίο μπλογκ!Θα σε παρακολουθώ εις το εξής!Τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Σε ευχαριστώ πολύ!!! Χάρηκα που βρήκα άλλη μία κρητικιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες!

      Διαγραφή
  9. Εμείς είχαμε λουλούδια και κήπο από πάντα...εγώ δεν είμαι πολύ ειδική αλλά βλέποντας τη μητέρα μου κάθε μέρα να ασχολείται κάτι μάθαινα κουτσά στραβά. Φυσικά τα λουλουδάκια είναι ευαίσθητα και μερικά δεν αντέχουν ούτε μέρες. Δεν πειράζει αν κάτι δεν σου πέτυχε! Ρωτώντας και μελετώντας τα, θα φτιάξεις το μπαλκόνι σου όπως αγαπάς! Πάντως έτσι όπως βλέπω τις επιλογές σου και τα γλαστράκια σου είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανες το λάθος.. είπες ότι ξέρεις.. για πέρνα για καμιά βόλτα.. χαχαχαχα όχι μόνο λόγια!!! :D Θα κεράσω και γλυκό.... σε έπεισα?? Ελπίζω αυτή τη φορά να αντέξουν κάτι παραπάνω, να βγάλουνε τουλάχιστον την άνοιξη, γιατί όποτε φυτεύω εγώ τα κλαίμε!! :))

      Διαγραφή
  10. χαχαχα κ εγω ετσι ειμαι. εχω ξερανει.... και κοιτα να δεις τωρα..το καλοκαιρι που παμε Κρητη αφηνω το αυτοματο ποτισμα (να παρεις ενα) κ τα φυτα μενουν απλα χωρις την περιποιηση μου και οταν γυρναω ειναι θηρια...οχι πες μου τωρα, πως να το εκλαβω αυτο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χααχαχαχαχα :)) Κρήτη παιδί μου... 'ευλογημένος τόπος' που λέει και ο δικός μου, ότι και να φυτέψεις επιβιώνει! Δε μπορώ να βάλω αυτόματο γιατι δεν έχουν προβλέψει για βρύση έξω.. μέσα στη κουζίνα συνδέω το λάστιχο για να πλύνω το μπαλκόνι άσε....

      Διαγραφή
  11. Καλορίζικα τα γλαστράκια σου! Απόλαυσε τα και άσε τους άλλους να λένε! Η μισή χαρά είναι στη δημιουργία και στην αναμονή! Τώρα αν σάπισε και κάποιο δεν πειράζει! Next time!! Μοσχοβόλησε ο τόπος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :D Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!! Αισιόδοξος άνθρωπος!!

      Διαγραφή
  12. χαχαχα να φτιάξω μια ωραία πλεξούδα!! Μου άρεσαν που τις έβλεπα σε κάτι παλιά μπακάλικα. Που να κάτσεις στο μπαλκόνι για καφεδάκι.. σε τρελαίνει η μυρωδιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου έχεις φτιάξει τη διάθεση τόόόσο πολύ! Χρώματα & αρώματα, άνοιξη παντού! Με ενέπνευσες να ανανεώσω το μπαλκόνι μου, να βγω έξω στον ήλιο και να βρω πολύχρωμες γλάστρες!! Να 'σαι καλά βρε Ελεάννα μου! Και μη ξαναπείς ότι δεν είσαι καλή στην κηπουρική, πώς γίνεται να μην είναι καλός κάποιος που κάνει κάτι με τόσο μεράκι??? Πολλά φιλιά :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Γίνεται.. το χέρι παιδί μου.. αμα δε σε θέλει! Όλοι μαγειρεύουν γιατί σε άλλους είναι πιο νόστιμα? Σκέψου ότι πάω δύο φορές τη μέρα και τα κοιτάω για να τα προλάβω αν τα δω να ..... τα παίζουν!! Να το φτιάξεις άμα μπορείς είναι ωραία αίσθηση ιδαίτερα αν το καλοκαίρι κάθεσαι στο μπαλκόνι. Εμείς μετακομίζουμε έξω, πάλι καλά που δε κοιμόμαστε στις καρέκλες :P δε θέλουμε και πολύ! χαχαχαχα

      Διαγραφή
  14. Τώρα εγώ τι συμβουλή να σου δώσω που ομολογείς ότι καταστρέφεις τα πάντα σε λουλουδικό εννοώ;
    Τρύπες έχουν τα γλαστράκια σου η κάνουν μπάνιο με το νερό τους; Το νου σου βάλε το δαχτυλάκι και όταν το χώμα είναι ξερό ποτίζουμε....Μη χαλάσεις τις πετούνιες.....πλιζ!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέλω νομίζεις.. μεταφύτευση δεν μου έχει πετύχει ποτέ, τώρα ξανά έκανα μια προσπάθεια με τις πετούνιες και τις φράουλες. Κάποια έχουν τρύπες αλλά το παράξενο είναι ότι ακόμα και σε αυτά (με τις τρύπες) απο κάτω το ΄χωμα είναι νωπό παρόλο που τα άφησα επίτηδες χωρίς νερό. Μη σου πω για τα άλλα... που έβαλα και πέτρες πριν το χώμα, άδειασα λιγο χώμα απο πάνω έβαλα και το δαχτυλό μου και έτσι είδα τι συμβαίνει. Άγχος με έχει πιάσει, δύο φορές τη μέρα τα ελέγχω. Έχω ξετρελαθεί με τις πετούνιες!!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  15. Άσε Ελεάνα είμαι και εγώ αξιολύπητη με τα φυτά οπότε το έχω παρατήσει αυτό το σπορ, οι εικόνες σου είναι πανέμορφες και μυρίζουν άνοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δε το καταλαβαίνω, κάνουμε τόσα πράγματα σαν γυναίκες και με αυτό οι περισσότερες έχουμε πρόβλημα. Παιδί της πόλης.. δεν είχα ιδέα από αυτά! Για αυτή τη μυρωδιά της άνοιξης παιδεύομαι!! :))

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου