Η κορδελό-κρεμάστρα!!

Σήμερα είναι επισήμως η πρώτη μέρα της άνοιξης!
Μέχρι και η Google στην αρχική σελίδα έβαλε ένα ανθρωπάκι με ποτιστήρι που ποτίζει ένα ένα τα γράμματα και αυτά ανθίζουν!


Πρίν ένα μήνα πήρα μία κρεμάστρα καθαριστηρίου και την τύλιξα με χρωματιστή αυτοκόλλητη ταινία, της κρέμασα κομμάτια από κορδέλες και ένα διακοσμητικό από πηλό που είχα φτιάξει. Η αρχική σκέψη ήταν να τη χρησιμοποιήσω ως πολύχρωμο κρεμαστό διακοσμητικό στην εξώπορτα (σε αντικατάσταση του στεφανιού) ή στο υπνοδωματιό μου. Η φαντασία όμως ουδεμία σχέση είχε με τη πραγματικότητα. Την ιδέα της κατασκευής την είδα στο pinterest, έμοιαζε ρομαντική και χαρούμενή η δικιά μου ήταν απλή και αδιάφορη. Έτσι την κρέμασα στο πόμολο της ντουλάπας να τη βλέπω μέχρι να σκεφτώ τι θα κάνω.
Μόλις ανακάλυψα ότι έχουμε στο σπίτι εργαλείο που κόβει χοντρό σίδερο όπως της κρεμάστρας, το μυαλό μου πήρε μπρος και επιτέλους βρήκα μια χρήση για την κρεμάστρα!!


Έκοψα σε ένα σημείο τη κρεμάστρα, πέρασα τις κορδέλες και την ένωσα με χαρτοταινία για να μπορώ εύκολα να αντικαθιστώ όποια ροδέλα τελειώνει.. Όύτε που φαίνεται η ένωση όταν μπαινουν οι κορδελες. Επίσης προσπάθησα να βάλω κορδέλες που τα ρολά τους ήταν του ίδιου περίπου μεγέθους ώστε να ακουμπάει καλά η κρεμάστρα στο καρφί.

Τώρα που μπήκε η άνοιξη και τα λουλούδια ανθίζουν, ήταν ώρα να μπούν σε τάξη και τα υλικά χειροτεχνίας ιδιαιτέρως το κουτί που φυλάω κορδέλες, μάλλνα κουβαράκια, σπάγγους, αυτοκόλλητες ταινίες, κλωστές για βελονάκι. Ένα τράβουσα τέσσερα έβγαίναν.


Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ήταν εύκολα, χώρισα τις αυτοκόλλητες ταινίες σε βαζάκια και στο κουτί παρέμειναν οι κλωστές για βελονάκι, τα μάλλινα κουβαράκια και τα σχοινιά-σπάγγοι.
Τα κομματάκια κορδέλας που περισσεύουν από τις κατασκευές δε τα πετάω, τα βάζω σε ένα γλαστράκι μέχρι να μου φανούν ξανά χρήσιμα.





Κορδέλες, δαντέλες, κορδόνια που έχω αγοράσει με το μέτρο τα έχω τοποθετήσει σε βάζο πάνω στο γραφείο μου για ευκολία.

















Στο pinterest (τι πρωτότυπο) είχα δει ένα γυάλινο βάζο που έγραφε με άσπρα γράμματα Home Sweet Home και πραγματικά το ερωτεύτηκα! Μου θυμήζε το blog μου και αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...


Έ τι;; Δε θα το έκανα;; χα χα χα 
Δε ξέρω αν το ανθοδοχείο ήταν έτοιμο ή φτιαγμένο (τα λουλούδια που είχε μέσα ήταν το θέμα του) πάντως εγώ βρήκα τον τρόπο! Σε ένα παρόμοιο βάζο που είχα έγραψα με διορθωτικό στυλό τη λέξη ''Home Sweet Home'' και καπως έτσι είχα έτοιμο το δικό μου!!



Το καλό είναι πως όταν θελήσω να το αλλάξω με μία σπάτουλα μπορώ να αφαιρέσω τα γράμματα και να το χρησιμοποιήσω αλλιώς.



Καλημέρα σας!
Ελέανα


Σχόλια

  1. Καλημέρα Ελεάνα! 2 σε 1 οι δημιουργίες σου. Και οργάνωση και διακόσμηση μαζί!!

    Σε περιμένω για καφέ και κουβέντα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/3/14 10:49

    Όταν η πρακτικότητα ενώνεται με την ομορφιά το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο!
    Η φραουλένια καρδιά είναι... ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :)) Η αλήθεια είναι ότι δείχνει όμορφη κρεμασμένη στο τοίχο και δίνει χρώμα!!!! Άσε που είναι και συμμαζεμενα.. Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  3. Γέμισε χρώματα το μάτι μου...πολύ ωραία ιδέα...θα έπρεπε όμως να είχα κι ένα δωμάτιο στο σπίτι για να τα βάλω αλλά δεν έχω και τα έχω όλα σε κουτιά και όταν ψάχνω κάτι φέρνω και τον Σαίνη για να με βοηθήσει... Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι Χριστίνα μου, έχει γεμίσει όλο το γραφείο χρώμα!!!! Δε τη πάλευα άλλο με τα κουτιά, νευρίαζα με το που ξεκινούσα να φτιάξω κάτι.. Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  4. τελεια ιδεα!!! και εχω πολλα να οργανωσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ.........ναι ........κατι τετοια απλα με τρελαινουν μπραβο φιλεναδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :)) ένα μήνα την έψαχνα την έμπνευση!!!! :)) Καλημέρα Σοφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αστείρευτη πηγή έμπνευσης το pinterest! Εγώ να δεις ιδέες που παίρνω!! :) Εμένα όμως δεεεεεν πιάνει το χέρι μου, οπότε λέω να σου στείλω εσένα κάτι ωραίες ιδέες που βρήκα που το 'χεις άνετα! :) Αυτό με την κρεμάστρα κάπως με ενέπνευσε πάντως για τα άάάάπειρα κοκκάλινα βραχιόλια που έχω!!
    :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pinterest + Eleana= LOVE for ever!! εεεε καλάααααα!!!! εννοειται πως το κάνεις και βάζεις φώτο, εγώ δεν έχω οπότε δε πήγε καν το μυαλό μου. Στείλε στείλε! Δε μου βγαίνουν και όλα αλλά το παλέυω.

      Διαγραφή
  8. Τι ωραία η ιδέα της κρεμάστρας; Εχω τόσες κορδέλες που δεν ξέρω που να τις βάλω
    Σώθηκα!!!!!!!!!!!!!!!!Ευχαριστώ...
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι έχω τόσες κρεμάστρες και έλεγα δε μπορεί... σε κάτι θα είναι χρήσιμες (μια και δε τις θέλω στα ρούχα γιατί κάνουν σημάδια) :)) Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  9. άλλη μια σούπερ ιδέα , νομίζω θα την χρησιμοποιήσω και αυτήν, οι κορδέλες μου δεν χωράνε πουθενά πια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κρεμάστρες του καθαριστηρίου να είναι καλά!!!!! :)

      Διαγραφή
  10. Η ιδέα με το βάζο και το διορθωτικό στυλό θα δοκιμαστεί οσονούπω και από μένα.Πολύ μου άρεσε σαν ιδέα!Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αλέκα, και αν δε βιάζεσαι όπως εγώ και το κάνεις προσεκτικά :))) δείχνει πολύ όμορφο!!

      Διαγραφή
  11. Καλέ τι ωραίες ανοιξιάτικες ιδέες είναι αυτές!! Μου άρεσε πολύ η ιδέα που έγραψες με το διορθωτικό και ότι μπορεί να αφαιρεθεί πολύ εύκολα όντως!! Πολλά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγαίνει πααααρα πολύ εύκολα με μία μικρή μεταλλική σπάτουλα στόκου!! Έτσι διόρθωσα ένα λαθάκι που είχα κάνει. Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  12. Φοβερή έμπνευση η κρεμάστρα! Και δείχνει και πολύ όμορφη!Το βάζο επίσης πρακτικό και μπορείς να γράψεις και ότι μήνυμα θέλεις! Αυτό και αν είναι συν^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιδέα αυτή Λίλια.. Μπορεις να βάλεις κάτι στο βάζο, να γράψεις ένα μήνυμα και να το προσφέρεις σα δώρο!! μμμ στα υπόψην.. :))

      Διαγραφή
  13. Καλως σε βρηκα στο σπιτακι σου!!!!! Θα το επισκέπτομαι εχει πολυ ομορφες ιδεες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ ωραία ιδέα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άσε αυτό το Σ/Κ είπα να φτιάξω κάτι και ήμουνα άνοιξε κουτί, κλείσε κουτί, μετακόμισε το μπλε κουτί να πάρω το φούξια κουτί. Τα νεύρα μου.. αντί να χαλαρώνω -αυτό με έκανε χειρότερα.. μέχρι που τα άνοιξα όλα στο πάτωμα :D για να ξεμπερδεύω!! Με το βαζάκι κόλλησα και εγώ άσκημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι κρεμάστρες τελικά είναι θαυματουργές!!!Όμορφη η κρεμαστρούλα σου,αλλά και το "home sweet home" μου αρέσει πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε λές τίποτα!! :)) Ψάχνω και άλλες ιδέες. Τα έχω βάλει με τις κρεμάστρες!!

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος22/4/14 17:28

    Πολύ ωραία και πολύχρωμη κατασκευή! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πολυ ωραία ιδέα η κρεμάστρα! και εγώ σε κουτιά κρατάω τις κορδέλες! σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο παρτι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαινόντουσαν άβολα τα κουτιά γιατί μια ήθελα να τραβήξω και βγαίνανε 3. Και εμείς σε ευχαριστούμε που μας φιλοξένησες ;)

      Διαγραφή
  19. Εντάξει την ΛΑΤΡΕΨΑ την ιδέα με τη κρεμάστρα!! Έχω τόσες κορδέλες και δεν ξέρω πως να τις οργανώσω!!! από το πάρτι έρχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και από τότε νομίζω σώθηκα!!! Άσε που έδωσα χρώμα και στο τοίχο!! ;)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου