Κόκκινο στεφάνι για το Φεβρουάριο

Η λιακάδα συνεχίζεται με αρκετή δόση κρύου και υγρασίας αυτή την εβδομάδα, δε μπορούμε όμως να τα έχουμε όλα, άλλωστε είναι ακόμα χειμώνας. Τη διάθεση μου βέβαια μόνο χειμωνιάτικη δε τη λες αλλά ποιόν ενοχλώ;;
Παρ όλη τη χαρά μου, ασχολήθηκα περισσότερο με το σπίτι μου και λιγότερο με το εξοχικό μου (μπλογκοσπιτο) αλλά δεν είχα μυαλό για γράψιμο παρά μόνο για διακόσμηση, χειροτεχνία, ζαχαροπλαστική και τα αποτελέσματα θα σας τα παρουσιάζω ένα-ένα.


Εδώ και λίγους μήνες παρακολουθώ σεμινάρια χειροτεχνίας σε κάποιο εργαστήρι 70χιλιόμετρα μακριά από τη πόλη που μένω. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να πηγαίνω τακτικά και δυστυχώς χάνω αρκετά και ενδιαφέροντα μαθήματα, ένα από αυτά που έχασα ήταν και τα στεφάνια. Λόγω της αρρώστιας μου πριν τα Χριστούγεννα δε κατάφερα να πάω και έτσι μου έμεινε η χαρά και το στεφάνι άφτιαχτο.
Έβαλα σκοπό να προσπαθήσω να το φτιάξω μόνη μου, το διαδίκτυο πλέον σου παρέχει ότι πληροφορία θες και επηρεασμένη από τον Φεβρουάριο, ο μήνας της χαράς (κόκκινο παντού, έρωτας, απόκριες, τσικνοπέμπτη) είχα αυτό το κόκκινο αποτέλεσμα!!


Και για όποιον δε το έχει καταλάβει λατρεύω το κόκκινο!


  1.  Το στεφάνι είναι από αφρολέξ και το βρήκα σε μαγαζί με είδη χειροτεχνίας ή είδη χόμπι για       την Ελλάδα.
  2. &
  3. Πήρα ένα κομμάτι λινάτσα και την έκοψα στη μέση για γίνει δύο λωρίδες.
  4. Ξεκίνησα να τη στερεώνω με καρφίτσες και άρχισα να τυλίγω το στεφάνι γύρω γύρω. Όπου     έκρινα ότι έπρεπε να μαζευτεί το ύφασμα έβαλα μία καρφίτσα.

5. Εκεί που τελείωσε η πρώτη λωρίδα και ξεκινούσε η δεύτερη το έπιασα με καρφίτσες και με τις    
    καρφίτσες της αρχής στερέωσα και το τέλος του υφάσματος. (γενικά δεν έβαλα πάρα πολλές για
    να μη δείχνει άσκημα)
6. Έκοψα τα ξέφτια
7. Σε ένα σημείο που δε καθότανε καλά το ύφασμα, προτίμησα αντί για καρφίτσες να βάλω κορδέλα.
8. Είχα υφασμάτινα λουλουδάκια και καρδούλες που στερέωσα με καρφίτσες.

Κάτω δεξιά μία καρφίτσα γυάλιζε και δεν ταίριαζε να τη καλύψω με λουλούδι η καρδιά, έφτιαξα ένα φιογκάκι και με την ίδια τη καρφίτσα το στερέωσα.


Μπορεί να μην είναι τέλεια πιασμένο το ύφασμα όμως μου αρέσει!
Μου άρεσε τόσο η διαδικασία και το αποτέλεσμα που αποφάσισα να το καθιερώσω και να φτιάχνω ένα διαφορετικό στεφάνι για κάθε μήνα. Ανάλογα πάντα με την διάθεση μου και με τον μήνα!!

Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με το κρέμασμα, στην πόρτα δεν υπάρχει καρφί ή κάτι που να μπορεί να περάσει κορδέλα και να σταθεί το στεφάνι και εγώ δεν ήθελα να τρυπήσω τη πόρτα. Τα Χριστούγεννα είχα αγοράσει από ένα βιβλιοπωλείο με εορταστικά στολίδια ειδικό κρεμαστάρι για στεφάνια, όταν όμως το έβαλα στην πόρτα πολύ απλά δεν έκλεινε..



Τελικά το στεφάνι κατέληξε στη πόρτα της κουζίνας μέχρι να βρω κάποια πατέντα η απλά να το πάρω απόφαση να τρυπήσω τη ξύλινη πόρτα.

Είναι πανεύκολο, γρήγορο και διασκεδαστικό. Καλά φτιαξίματα !!!!

Ελεάνα




Σχόλια

  1. Καλημέρα!
    Εγώ αυτό που κάνω για να κρεμάω στεφάνια χωρίς να τρυπήσω την ξύλινη εξώπορτα είναι μία πινέζα και λίγη πετονιά! Βάζεις την πινέζα στο επάνω μέρος της πόρτας -το οριζόντιο, εκείνο που εισέρχεται στην κάσα της πόρτας- κάνεις μία θηλεία με την πετονιά, την περνάς γύρω από την πινέζα, μπίγεις την πινέζα στην πόρτα και κρεμάς το στεφάνι από την πετονιά (ελπίζω να είναι κατανοητή η περιγραφή...)
    Πολύ χαρωπό το στεφάνι σου.
    Καλή επιτυχία με το "εξοχικό" σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Να γιατί πάνε δυο δυο που λένε... :) Σε ευχαριστώ, ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλό να τρυπήσω εκεί. Σκέψου τόσα χρόνια το Χριστουγεννιατικό στεφάνι ήταν από τη μέσα μεριά, το απόγευμα πάω για πινέζες!! Ευχαριστώ και είσαι πάντα ευπρόσδεκτη στο εξοχικό μου ;) Ελεάνα

      Διαγραφή
  2. πολύ ωραια ιδεαααααα!!!!! χαρηκα πολυ θα τα λέμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ και για το στεφάνι αλλά και για το άρθρο σου. Ελέανα

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου