Τα γλαστράκια της Άνοιξης

Όπως σας είπα και στις αρχές του μήνα σε άλλη ανάρτηση, η άνοιξη εδώ έχει φτάσει για τα καλά! Αραιά και που ρίχνει απο καμία ψιχάλα ή μπορεί να έχει λιγότερο ζεστές μέρες αλλά αυτό είναι όλο, δεν ξέρω βέβαια τι μας επιφυλάσσει ο Μάρτης γιατί ως γνωστόν Μάρτης, γδάρτης...
Αδιαφορώντας προς το παρόν, για το πως θα εξελιχθεί ο καιρός εγώ προετοιμάζω το χώρο που θα περνάμε τις περισσότερες ώρες του καλοκαιριού, το μπαλκόνι!!


Μου αρέσουν πάρα πολύ τα λουλούδια, νομίζω μου φτιάχνουν τη διάθεση αλλάαααα δε το έχω..
Στο πρώτο σπίτι που μετακομίσαμε με τον Νεκ το μπαλκόνι ήτανε στενό μακρύ και έμοιαζε περισσότερο με διάδρομο το μέγεθος του και δεν σου έκανε κέφι να βγεις κάτσεις για πολύ. Κατάφερα να το κάνω να μοιάζει με μικρό παράδεισο όταν του έβαλα λουλούδια, φαναράκια και μαξιλάρια, χωρέσανε όσο και αν σου φαίνεται παράξενο.

Η καρέκλα δεν χωρούσε να μπει και να κοιτάει το κάγκελο του μπαλκονιού, έπρεπε να την βάλεις πλάγια και να κοιτάει το μακρύ μπαλκόνι ή να έμπαινε στο άνοιγμα της μπαλκονόπορτας, κάτι που βέβαια δε με πτόησε. Μια χαμηλή και κοντή καρέκλα 'του σκηνοθέτη' μπήκε στη μία άκρη του μπαλκονιού κοιτώντας την άλλη άκρη, την καλή, μαζί με ένα ωραίο χαμηλό σκαμπό-πουφ (το αγαπημένο μου) φτιαγμένο από μπανανιές λειτούργησε σαν δεύτερη θέση.
Για τραπεζάκι πήρα ένα παλιό σκαμπό κουζίνας από το σπίτι της θείας μου και με ένα μεγάλο καρέ/σεμεν, έκανε μία χαρά τη δουλειά του! Πρέπει να θυμάστε κάτι σιδερένια σκαμπό με φορμάικα από πάνω που πήγαιναν σετ με καρέκλες και τραπέζι, συνήθως τα έβλεπες στις κουζίνες. Σε αυτή την φάση άρχισα να εκτιμάω τα σεμεδάκια, κάνουν θαύματα!

Το σπίτι ήτανε σε ύψωμα και είχε θέα, πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα της Αθήνας που έχει γεμίσει ψηλές πολυκατοικίες. Εκεί μαζευόμασταν τέσσερα άτομα το λιγότερο, καθόμασταν κατά μήκος ή στο άνοιγμα της μπαλκονόπορτας στα μαξιλάρια και περνούσαμε υπέροχα, ακόμα το θυμόμαστε!!
Ίσως όταν κάτι έχει φτιαχτεί από το τίποτα να το εκτιμάμε περισσότερο σε σχέση με κάτι που πληρώσαμε ακριβά.


Πίσω στο θέμα μας όμως.
Από τότε που ήρθαμε Κύπρο δεν ασχολήθηκα καθόλου με το μπαλκόνι διότι τα διαστήματα που λείπουμε στην Ελλάδα είναι μεγάλα και τα λουλούδια μαραίνονται, χώρια που κοστίζουν και είναι κρίμα, το μόνο που κάναμε ήταν να αγοράσουμε ροτόντα τραπέζι με καρέκλες και ομπρέλα και να πνίξουμε το χώρο. Μοιάζει να πέρασε η εποχή που ήμασταν ανέμελοι χωρίς να μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι για τα έπιπλα στο μπαλκόνι!

Φέτος είπα να δημιουργήσω κάτι ανάλογο, απλό και λιτό!
 Έκανα την αρχή από κάποια γλαστράκια που είχα, πλαστκά και σιδερένια.


Με τη μέθοδο του ντεκουπάζ (να ναι καλά τα μαθήματα χειροτεχνίας) έφτιαξα τρεις γλάστρες, προσωπικά προτιμώ την άσπρο-πράσινη αλλά ήταν αργά πια για τις άλλες.
Τις δύο ροζ-λουλουδάτες τελειώνοντας τις πέρασα με αδιάβροχο υλικό και χαίρομαι που το έκανα γιατί πρόσφατα 'έφαγαν' μπόλικη βροχή και όμως άντεξαν, σε αντίθεση με τη πράσινη που άρχισε να ξεβάφει με λίγο νερό που έριξα κατά λάθος.

Για τα μικρά γλαστράκια που ήταν ήδη γεμάτα, τους βρήκα μία διαφορετική λύση γιατί δεν άντεχα να βλέπω αυτό το καφέ!

1. Πήρα χαρτοπετσέτα για πάρτυ από το γνωστό παιχνιδάδικο και την άπλωσα
2. Έβαλα το γλαστράκι και έκανα γύρω του ένα κύκλο
3. Τοποθέτησα τη χαρτοπετσέτα πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο (μη χαλάσουμε και το γραφείο)
4. Με λεπίδι έκοψα το κύκλο που είχα κάνει
5. Δε πατάω ποτέ τα κομμάτια (μμμμμ και μόλις μου ήρθε ιδέα-αν δε τη ξεχάσω)
6. Έβαλα στη τρύπα το γλαστράκι (για να φεύγουν τα νερά, χωρίς να μου χαλάσει το χαρτί) και το έδεσα με σπάγκο.


Κατά τον ίδιο τρόπο έκανα και το άσπρο, μόνο που θέλει λίγο προσοχή όταν θα το ποτίζω, αν δω όμως ότι δυσκολεύομαι μπορώ απλά να λύσω το σπάγκο και να το ξανά δέσω μετά. Όταν αγόραζα αυτά τα συγκεκριμένα χάρτινα σεμεδάκια (δε ξέρω πως τα λένε στα ελληνικά), τα γλυκά είχα στο νου μου, όχι αυτό!!



Σας βρήκα δουλειά για το Σαββατοκύριακο. Ελπίζω να σας αρέσουν και αν σκεφτείτε κάτι εσείς θα χαρώ να το δω, brainstorming που λένε! Πάντα τα δύο μυαλά είναι καλύτερα από ένα.

Ελεάνα


Σχόλια

  1. Για να έχεις αρκετό πράσινο, μπορείς να δοκιμάσεις παχύφυτα. Και γερά φυτά είναι και αντέχουν χωρίς νερό, αν χρειαστεί να λείψεις για ένα διάστημα. Όσον αφορά τα καφετί σου γλαστράκια, μήπως να έβαζες ενδιάμεσα και ένα φύλλο διάφανο πλαστικό (σαν αυτό που τυλίγουν τα μπουκέτα) προκειμένου να προστατέψεις την πετσέτα από τυχόν πιτσιλίσματα κατά το πότισμα; Επίσης, έχεις σκεφτεί και την μπογιά σε σπρέι; Κάνει θαύματα :)
    Όπως και να έχει, πολύ σωστή η σκέψη σου "και ας το απολαμβάνουμε οι δύο μας"
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα είσαι χείμαρρος ιδεών! Όταν λέμε διάστημα.. εννοώ δύο μήνες :) όλο το καλοκαίρι λείπουμε, αντέχουν τόσο; Αυτό με το διάφανο πλαστικό μου άρεσε και πρέπει να πάρω είναι καλή ιδέα! Το ένα γλαστράκι ειναι βαμμένο με μπογιά σπρεί (το ροζ) είναι πιο εύκολο και γρήγορο ;) Σ'ευχαριστώ. Μόλις σκέφτηκα απο που θα πάρω το διάφανο.. χιχιχιχι happy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε η περιγραφή μπαλκόνι στη σειρά!!!! Τα γλαστράκια σου άνοιξη θυμίζουν , ο καιρός το ίδιο αν και μάλλον χαλάει..Κύπρο ε καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) είχε πλάκα ακόμα γελάμε! Κύπρο Κύπρο... Έχουμε ανοιξιάτικο καιρό και κάνει και ζέστη! Καλή Τσικνοπέμπτη!!

      Διαγραφή
  4. Tα γλαστράκια σου είναι σκέτη άνοιξη!!! Πολύ ωραία και τα τυλιγμένα και τα ζωγραφισμένα. Τα πετσετάκια για τα γλυκά τα λένε dolies και αν μπεις στο διαδίκτυο θα βρεις χιλιάδες κατασκευές και εφαρμογές γι αυτά ... Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαρίστω Χριστίνα, πετσετάκια για γλυκά τα ζητάμε; ψάχνω να βρώ μικρά, έχω δεί πάρα πολλές ιδεές στο pinterest.
      Μια ανοιξιάτικη Καλησπέρα!!!!

      Διαγραφή
  5. Όρεξη να έχεις να φτιάχνεις διάφορα! Έγιναν πολύ χαρούμενα τα γλαστράκια σου! Εγώ έχω αδυναμία στα ζωγραφιστά αλλά και και η τεχνική του ντεκουπάζ τελικά είναι φοβερή! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές τις μέρες παρά έχω όρεξη! Ζωγραφιστά εεε??? μμμ ωραία ίδεα αλλά δε πιάνει το χέρι μου... Το ντεκουπάζ το ανακαλύπτω τώρα σε μερικά πράγματα δείχνει υπέροχο! Καλησπέρα!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφα και χαρούμενα τα γλαστράκια σου!! Μύρισε άνοιξη!! Θα συμφωνήσω με τη Δήμητρα.. αν λείπεις τόσο καιρό καλό θα ήταν να δεις για παχύφυτα και κάκτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα το πιστέψεις Κατερίνα, κακτάκια κοιτούσαμε σήμερα με μία φίλη που έχει και εκείνη το ίδιο θέμα. Τα μεγάλα πνεύματα!!!! ;)

      Διαγραφή
  7. Ξανά-ήρθα γιατί σκεφτόμουν να βάλω τα όμορφα γλαστράκια σου στο group board Made in Greece!! στο Pintrest (ελπίζω να μην σε πειράζει). Αν θέλεις και έχεις κέφι μπορείς να κάνεις follow από το link www.pinterest.com/kkonst0/made-in-greece και να σε κάνω invite για να κάνεις και μόνη σου Pin τις δημιουργίες σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως Βεβαίως!!! Κάνε τις απαραίτητες διαδικασίες.... και θα μπώ να κάνω και follow!

      Διαγραφή
    2. Είδα ότι έκανες follow αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σου στείλω την πρόσκληση... Αν θες στείλε μου ένα mail για να σου κάνω πρόσκληση με mail ή κάνε follow και κάποιο άλλο board μου κ να ξαναδοκιμάσω... sorry...

      Διαγραφή
    3. το e-mail mou. elenek2110@gmail.com

      Διαγραφή
    4. ουφ!! Επιτέλους τα κατάφερα! Πρέπει να σου έχει έρθει η πρόσκληση!!

      Διαγραφή
    5. Ναι το έλαβα και θα αποδεχτώ, ετοιμάζω και άλλα έργα!!! :)) Με έχει 'πιασει' άσκημα η άνοιξη!!
      Ευχαριστώ Κατερίνα

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα Βάσω!
    Είμαστε στην ίδια συχνότητα :) βρέθηκα σε μαγαζί με κάκτους σήμερα όπως είπα και στη Κατερίνα αλλά αυτό με τα τροπικά είναι τελικά το ιδανικό, γιατί εδώ έχουμε πρόβλημα-δε κάνει πολλά νερά. Θα βγώ στο ψάξιμο.. νομίζω οτι το γιούκα είναι ωραίο. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και Καλώς σε βρίσκω,λουλουδιασμένη σκέτη Ανοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!! ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς μας ήρθες! Σ'ευχαριστώ Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ζίνα, τωρα είδα το μήνυμα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/3/14 00:25

      Γλυκία μου περδικουλίτσα υπάρχει και το αυτόματο πότισμα για τον ωραίο σου κήπο και τα γλυκά σου γλαστράκια!!!! Διονυσία 10/03/2014

      Διαγραφή
    3. Κοπελιααα 1ον εδώ δεν έχουν εξωτερικές βρύσεις, 2ον δύο μήνες?? και αφου ξέρεις.. αν δε τα ποτίσει το δικό σου χεράκι δε παίρνουν τα πάνω τους :P μόνο τα δικά σου κατάφερες να ξεράνεις!!! χαχαχαχαχαχαχαχα Φιλιάααααα! ετοιμάσου.. ΕΕΕρχομαι!! Νοστημούληηηηηςςςς!!! :))))))

      Διαγραφή
    4. ΔΙΟΝΥΣΙΑ16/3/14 21:10

      Διονυσία- Περδικούλα πότε πότεεεεεεεεεεεε! Θα πάμε στο νοστημούλη! ΑΧ ΑΧ Ξεπόρτησες και τώρα πως θα μάθω.16/02/2014 ΦΙΛΑΚΙΑ

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου