Δύο κουτιά και ένας δίσκος

Σήμερα θέλω να σας δείξω πόσο καλή μαθήτρια είμαι!!  Αποφάσισα να εμφανίσω τα πρώτα αριστουργήματα μου!!!

Δυστυχώς δε τράβηξα φωτογραφίες πριν ούτε κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ήμουν αφοσιωμένη διότι είχα ένα άγχος μη κολλήσω στραβά τα χαρτιά και χαλάσω τις δημιουργίες μου!! :))



Στο πρώτο μάθημα χειροτεχνίας έφτιαξα ένα κουτάκι για σοκολατάκια που θα μπορούσα να προσφέρω δώρο πηγαίνοντας κάποια επίσκεψη.

Τελικά το κουτάκι κατέληξε στην είσοδο του σπιτιού ως κλειδοθήκη, το άφησα διακοσμητικό μέχρι να το χρειαστώ και τώρα δε τολμάω να το πάρω μόνο αν το αντικαταστήσω! Ήταν ένα πρόβλημα που μας βασάνιζε χρόνια και βρέθηκε λύση τόσα εύκολα, να βάλω τα χέρια μου και να βγάλω τα μάτια μου;; Κάθε φορά φωνάζει Ελεάνα ώστε να ψάξουμε παρέα που έχει παρατήσει τα κλειδιά του σπιτιού, του αυτοκινήτου, της αποθήκης και άλλα που έχουμε, ησύχασα λέμε!!
Είχα ξανά προσπαθήσει με έτοιμα κουτιά αλλά δεν έπιανε, μάλλον εκτίμησε το κόπο μου και τη προσπάθεια, τι να πω.. χιχιχι


Τη δεύτερη φορά πήρα κορνίζα που είναι για τη κατασκευή ρολογιού και την έφτιαξα διακοσμητικό δίσκο. Όταν γύρισα στο σπίτι διαφωνήσαμε ως προς τη χρήση της, εκείνος είπε να κρεμαστεί 1ον γιατί ταιριάζει σε μία γωνία του σαλονιού που τώρα είναι άδεια και 2ον γιατί το συγκεκριμένο ξύλο δε θα αντέξει βάρος, εγώ πάλι επέμεινα σε αυτό που αρχικά είχα επιλέξει. Με δημοκρατικές διαδικασίες υπερίσχυσε η άποψη μου, προς το παρόν, μέχρι να φτιάξω ένα άλλο (πιο γερό) και τότε θα κρεμαστεί αυτό.



Μάλιστα έκανα και δοκιμή να φτιάξω ασορτί σουβέρ αφού ο δίσκος στολίζει πότε το μεγάλο και πότε το μικρό τραπεζάκι. Ευτυχώς που έκανα μόνο ένα γιατί το σχέδιο 'χάθηκε' σε τόσο μικρή επιφάνεια.


Στο τελευταίο μάθημα που παρακολούθησα δεν ήξερα τι να διαλέξω, υπήρχανε τόσες επιλογές και διάφορα αντικείμενα που στο τέλος ζήτησα κάτι πασχαλιάτικο! Γελάσαμε βέβαια γιατί ήταν αρχές Φεβρουαρίου ακόμα αλλά εμένα αυτό μου έχει κάτσει, θέλω να έρθει το Πάσχα. Οπότε αυτά θα σας τα δείξω αργότερα (για να μη γελάσει κάθε πικραμένος).

Μετά από όλα αυτά, έφερα ένα γύρω το σπίτι να δω τη χρειάζεται ανανέωση, για εξάσκηση περισσότερο. Βρήκα ένα κουτί κρασιού που μας είχανε φέρει δώρο, το συγκεκριμένο καφέ ξύλινο κουτί το είχα χρόνια στη κουζίνα για να βάζω ότι περίσσευε δεξιά και αριστερά (αναπτήρες, στυλό, επαγγελματικές κάρτες, μικρά νομίσματα, μαρκαδόρους, τσίχλες).
Θα μπορούσε άνετα να γίνει το τσαντάκι/κουτάκι του Sport Billy!


Εκεί μου ήρθε η ιδέα να του δώσω ένα ουδέτερο στυλ και χρώμα, να το βάλω σε ένα τραπεζάκι ώστε να μπορεί ο Νεκ να βάζει μικροαντικείμενα που έτσι και αλλιώς αφήνει στο σαλόνι. Δε με ρωτάει πλέον που τα έκρυψα όταν συμμαζεύω και εγώ δε χάνω χρόνο να ψάχνω που θα τα αποθηκεύσω δίχως να χαθούν, τα ρίχνω όλα εκεί!




Έκανα ντεκουπάζ στο καπάκι του κουτιού και το κάτω μέρος βάφτηκε σε παρόμοια χρώματα με την χαρτοπετσέτα, στο τέλος χρησιμοποίησα καφέ πατίνα για πρώτη φορά.

Αυτά έκανα ως μαθήτρια και η γνωριμία μου με το ντεκουπάζ.

Ελεάνα









Σχόλια

  1. Πολύ όμορφες όλες οι δημιουργίες σου Ελεάνα αν και έχω μία μικρή διαφωνία: τα σουβέρ! Νομίζω πως και λίγο που φαινόταν το σχέδιο της καρτ ποστάλ ήταν πολύ όμορφο! Την καλησπέρα μου & καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δήμητρα,
      Με έβαλες σε σκέψεις, είχα βρεί και κάποιο άλλο σχέδιο πιο ανοιξιάτικο. Μπορώ όμως να φτιάξω και ένα από τα άλλα και να ψηφίσετε το καλύτερο :D :D Καλό Βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ ξετρελάθηκα με το δίσκο και τα σουβέρ!Τι χαρτί χρησιμοποίησες;Θα ήθελα πολύ να το χρησιμοποιήσω Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέκα είναι ριζόχαρτο και είναι πιο εύκολο να κολλήσει χωρίς να κάνει δίπλες. Από πάνω από το σουβέρ βέβαια έχω περάσει δύο στρώσεις gel για να αδιαβροχοποιηθεί εφόσον πρόκειται να ακουμπήσει ποτήρι. Καλό βράδυ!!

      Διαγραφή
  3. Νομίζω ότι ο δίσκος και τα σουβέρ πήραν όλα τα χειροκροτήματα σήμερα! Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα που θα με κάνετε να φτιάξω και τα υπόλοιπα με το ίδιο χαρτί! :) Τέτοιο σουξέ το χαρτί!!

      Διαγραφή
  4. Είσαι όντως καλή μαθήτρια γιατί όλα είναι καταπληκτικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ! Πήρα τα πάνω μου!! Δε θα αφήσω τίποτα όρθιο!! :))

      Διαγραφή
  5. Είναι όλα πάρα πολύ όμορφα!! Συγχαρητήρια!! Να σε ρωτήσω.. λες κάτι για ένα τζελ που έβαλες στα σουβέρ.. τι τζελ είναι αυτό γιατί θέλω και εγώ να φτιάξω σουβέρ και σκέφτομαι πως θα τα κάνω "αδιάβροχα"!! Για δώσε μας τα φώτα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερίνα, χαίρομαι που σας αρέσουν. Έχω πάρει το Gel Paste -shiny-(Pentart) το οποίο θεωρητικά σου δίνει ενα τρισδιάστατο αποτέλεσμα (που δε βλέπεις) το βρήκα όμως καταπληκτικό για τα πράγματα που θες αδιάβροχα. Το ίδιο έβαλα και στα δύο γλαστράκια και όσο νερό και να έχει πέσει πάνω τους αντέχουν!!

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα!! Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!! Θα το κοιτάξω!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφες οι δημιουργίες σου Ελεάνα, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανεμορφα ολα!!!!!!!!!!Μπραβο σου!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποτέ δε λέω όχι σε βραβείο (χαχαχα ψώνιο? όοοχι ποτέ). Θα το κάνω το συντομότερο, είναι η πρώτη φορά και αν κατάλαβα καλά ακολουθω τους κανόνες. Thank you!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου